Diverse

Metode de forare pentru fundații profunde

martie 19, 2019

Cele mai frecvente metode de foraj în fundație profundă sunt găurirea cu burghiu continuă, forajul complet de deplasare, găurirea rotativă dublă. În cavitatea forată poate fi introduse o multitudine de materiale, de exemplu umplerea cu ciment proaspăt.

Elementele prefabricate de beton și oțel care servesc ca elemente portante sau căptușite pot fi de asemenea introduse.

Proiectele tip Kelly aparțin celor mai uzuale metode de găurire rotative uscate. Procesul este potrivit pentru aproape toate tipurile de sol și piatră. Pământul este transportat cu unelte de foraj rotative relativ scurte, cum ar fi burghie și unelte speciale de foraj.

Un element tipic al acestei metode de foraj este bara de foraj, așa-numita bara Kelly, care este telescopică și facilitează adâncimi mari de găurire.

Forajul complet de deplasare este o metoda modificată a forajului cu burghie continuă și este utilizată exclusiv pentru a produce piloți turnați. Pământul înconjurător este deplasat doar de burghie si nu este transportat la suprafață. În locul unui burghiu continuu se utilizează o carcasă netedă. La capătul inferior, carcasa este prevăzută cu un corp așa-numit de deplasare.

Sapa rotativă dublă combină găurirea cu burghiu continuu cu o carcasă continuă. Carcasa și sertarul (în interiorul carcasei) sunt instalate și extrase simultan. Se efectuează o forare rotativă dublă pentru producerea de piloți turnați și pentru predrilling.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply