Diverse

Motivele principale pentru care ar trebui să aveti o imprimantă wireless

februarie 13, 2020
imprimantele wireless sunt alegerea preferată

În prezent, imprimantele wireless sunt alegerea preferată pentru tipărirea de acasă și de la birou. Sunt deosebit de convenabile, având în vedere capacitatea lor de a comunica direct cu rețeaua fără a fi necesară configurarea dispozitivului folosind fire și cabluri. Adăugați la aceasta caracteristicile de imprimare mobilă și cloud, iar imprimantele fără fir le pot oferi utilizatorilor ușurința de a tipări de aproape oriunde. Mai mult, un spațiu de lucru precum o cameră limitată poate necesita utilizarea unei imprimante care acceptă imprimarea fără fir.

Flexibilitatea sa poate ajuta la maximizarea randamentului, în special în mediile de lucru cu mai mulți utilizatori. Deși fiecare dispozitiv are avantajele și dezavantajele sale, aici ne vom concentra asupra punctelor bune pe care le oferă o imprimantă fără fir, întrucât analizăm principalele motive pentru care ar trebui să obțineți o imprimantă wireless:

Imprimantele wireless nu trebuie să fie alături de computer și se pot încadra în zone în afara căilor. Nu sunt necesare cabluri sau fire suplimentare pentru a conecta imprimanta și computerul. Un router este cea mai importantă componentă de care aveți nevoie în timpul instalării și, în timp ce mai aveți nevoie de un cablu de alimentare pentru a conecta dispozitivul la o sursă de alimentare, și alte cabluri suplimentare pot fi necesare pentru scopuri specifice, conexiunea dintre computer și imprimantă poate fi stabilit pe o rețea wireless. Astfel, veți obține un port USB. Majoritatea imprimantelor wireless de la Modserv sunt ușor de configurat, singurul lucru care îngreunează procesul este lipsa de familiarizare a utilizatorului cu procesul.

Ghidul de utilizare sau manualul furnizat de producător este de obicei de mare ajutor. Practic, configurarea unei imprimante pentru a se conecta cu routerul Wi-Fi necesită activarea opțiunii DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) de pe imprimantă. Obținerea adresei IP a rețelei wireless actuale se va face automat.

După ce procesul de configurare a fost finalizat cu succes (executați o imprimare de testare). Pe lângă computer, toate laptopurile, tabletele și orice alte dispozitive acceptate ar trebui să poată trimite o sarcină de imprimare imprimantei. Un alt avantaj de remarcat al utilizării imprimantelor wireless este că, de obicei, puteți conecta un computer sau un laptop fără fir la dispozitiv fără a instala drivere.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply