Diverse

Prezentare generală a surselor de alimentare cu apă

februarie 19, 2020
apă potabilă

Cele două tipuri de surse de alimentare cu apă, ape de suprafață și ape subterane sunt descrise mai departe in acest articol.

Autoritatile recomandă cu tărie ca apele de suprafață să nu fie utilizate ca sursă de apă potabilă pentru casele private datorită riscului lor de contaminare de bacterii și alte organisme cauzatoare de boli.

Tara noastra este relativ bogata în apă. Puturi care preiau apa, depozitele de sol și roci neconsolidate (nisip și pietriș deasupra) se numesc puțuri de pietriș, puțuri spalate, puturi sapate. Aceste puțuri sunt realizabile numai acolo unde solurile sunt suficient de poroase pentru a transmite apa și unde zona saturată (zona de sub stratul de apă și deasupra “patului”) este suficient de gros pentru a rezista la efectele de secetă. Fantanile forate sunt ușor dezvoltate în toată tara, cu câteva excepții.

Nu există cerințe de stat relative la o calitate sau cantitate a apei pentru puțurile de acasă,private, deși unele orașe au cerințe locale pentru puțurile de apă private. Pentru îndrumări și recomandări privind cantitatea adecvată de apă, vă rugăm să consultați foaia informativă ,pusa la dispozitia dvs.de catre autoritati.

Capacitatea pentru un puț de aprovizionare cu apă și un sistem de pompare. Majoritatea puțurilor sunt găurite în piatra sau pamant foarte uscat.

Fiecare put forat este diferit. Adâncimea și randamentul aceluiasi put al vecinilor dvs. poate acelasi sau la un randament similar la aceeași adâncime asupra proprietății tale. Dacă randamentul unui puț de bază este scăzut, randamentul puțului poate fi adesea îmbunătățit cu hidro-fracturare.

Fântânile din pamant au, în general, puține incidente de contaminare a bacteriilor, dar tind să aibă niveluri ridicate de contaminanți naturali, adesea la niveluri care prezintă un risc pentru sănătatea umană. Specific, concentrațiile de arsen și compuși radiologici (radon, radiu și uraniu) sunt, în medie, mult mai mari în puțurile de fund decât în ​​puțurile de nisip și pietriș.

Mineralele de duritate sunt de obicei mai mari în puțuri de piatra, spre deosebire de puțuri de nisip și pietriș. Apariția fierului, manganului, gustului și mirosului în puțuri sunt aproximativ la fel ca în puțurile din nisip și depozite de pietriș.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply