Educație

Nevoia de a ne educa continuu. De ce avem nevoie de cărți pentru dezvoltare personală?

decembrie 7, 2022

O mare parte dintre persoanele care termină studiile medii sau universitare închid acea etapă din viața lor punând capăt a tot ceea ce ține de învățare, în ceea ce privește cursurile sau studiile de vreun fel. Este înt-un fel o renunțare la propria lor creștere personală. Într-o anumită măsură, această situație poate fi ușor de înțeles, dacă se ia în calcul faptul că nu sunt puțini cei care studiază din obligație și nu din plăcere.

Totuși, pentru dezvoltarea creșterii personale și a gândirii pozitive, a crede că nu mai este nimic de învățat denotă o mare ignoranță și, pe de altă parte, nu este cea mai inteligentă decizie de luat. De ce? Simplu, continuând să te dezvolți din punct de vedere personal accesând gândirea pozitivă poate fi o combinație care îți aduce multă satisfacție și succes în diferite domenii ale vieții tale.

A avea o carieră asta îți oferă cunoștințe și pregătire specifice despre un subiect. Dar nu trebuie să uiți că totul este într-o permanentă schimbare, evoluție și că asta presupune actualizare și îmbunătățire. Acest lucru se poate face prin diverse metode, prin cursuri, dar și prin lectură. Cum ai putea să simți că ești în frunte dacă ai rămas cu ceea ce ți s-a predat acum mai bine de 15 ani, când ai terminat studiile universitare? Lectura nu presupune o investiție semnificativă. Însă, pe de altă parte, îți poate oferi o altă viziune despre aceeași temă, te poate învăța și lucruri noi și îți poate îmbogăți vocabularul, printre altele.

Trebuie avute în vedere toate aspectele care sunt utile, atunci când vine vorba de maximizarea creșterii personale și a gândirii pozitive. Astăzi există mai multe modalități de a accesa conținut gratuit și de calitate excelentă pentru a obține informațiile necesare prin citire. Mulți oameni apelează la materiale de autoajutorare conexe atunci când întâmpină probleme care sunt greu de rezolvat pentru ei. Pe de altă parte, studiul din proprie inițiativă, fie pentru că trebuie să te perfecționezi, fie pentru că ai descoperit brusc că trebuie să înveți despre o materie sau pentru că ai găsit un curs sau un hobby pe care vrei să-l dezvolți, nu este la fel ca și studiul din obligație. Motivația este diferită și aici se află cheia schimbării pe care o cauți în ceea ce privește obținerea unei creșteri personale mai mari și a gândirii pozitive.

Viața este o cale plină de învățare constantă, asta înseamnă dezvoltarea personală, indiferent dacă intenționezi să înveți sau nu. Este inevitabil să faci asta, deoarece fiecare situație aduce cu ea o lecție. Prin urmare, exersarea regulată a lecturii te poate determina să ai mai multă ușurință atunci când interpretezi anumite situații. Nu există nicio modalitate posibilă de a obține dezvoltare personală dacă stagnezi. O bună modalitate de a o accesa este prin lectură, prin intermediul cărților. Creșterea personală prin lectură va depinde de conținutul la care ești expus. În general, cei care caută să se îmbogățească și să se hrănească spiritual, caută cărți de dezvoltare personală, mărturii sau anecdote care să hrănească sufletul și emoțiile. La fel, literatura despre evenimente istorice, scrierile poetice, mărturiile sau anecdotele, pot adăuga multe cunoștințe.

De exemplu, sunt persoane care doresc să se perfecționeze sau să fie promovați la locul de muncă, dar nu fac nimic pentru a adăuga valoare, pentru că nu au nimic nou de oferit.Care ar fi modalitatea de a o face? A studia, a te antrena, a citi mai mult. Pe scurt, „cunoașterea nu are limite” și este ceva pe cât de adevărat, pe atât de necesar, atunci când vine vorba de a avansa în dezvoltarea personală.

Fiecare persoană care își dezvoltă bunul obicei de a citi are întotdeauna o poveste de spus, o anecdotă de împărtășit și o lecție de predat. Cititul influențează direct mintea, afectând comportamentul și perspectiva asupra vieții. Mai mult, la nivel fiziologic, s-a demonstrat că cititorii activi sunt capabili să crească conectivitatea neuronilor lor. Cititul îmbunătățește considerabil dezvoltarea educațională, personală și emoțională a oamenilor. Lectura este mai importantă decât nivelul socioeconomic al familiei, este cheia fericirii și succesului personal. În ceea ce privește zona emoțională, diverse studii au arătat că lectura mărește capacitatea de de a putea simți mai multă empatie și înțelegere față de ceilalți.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply