Accesorii

Originea verighetei. Verighetele simbolizează dragoste, fidelitate, devotament, respectul și angajament

decembrie 8, 2021
Verighetele simbolizează dragoste

Tradiția originii verighetelor este una dintre cele mai vechi din lume. În antichitate, nu era un accesoriu oarecare, ci un element de pecete pentru a încheia contracte. Și de aici vine obiceiul de a schimba inelele între mire și mireasă ca semn al pecetluirii unei iubiri care va dura toată viața.

Există mai multe teorii care se ocupă de originea verighetelor. Prima este situată în vremea barbarilor. Această civilizație folosea cătușe sau inele pentru a captura femeile altor popoare. Acestea cucereau femeile din orașele din apropiere pentru a le face soțiile lor.

A doua teorie indică egiptenii ca fiind pionierii originii tradiției verighetelor. Arheologii au găsit dovezi că în Egiptul antic era obișnuit ca femeile căsătorite să poarte un inel circular pe degetul inelar al mâinii stângi, ca simbol al angajamentului și al apartenenței soțului ei. Ei au văzut dragostea ca pe un cerc, infinită, fără sfârșit.

A treia teorie îi plasează pe romani drept inventatori. Inelul purtat de soțiile romane era din fier și reprezenta în fața societății respectul și angajamentul față de unirea în căsătorie. În epoca romană, aceste inele erau considerate „contracte” pentru căsătorie.

O teorie originară din China explică faptul că fiecare deget al mâinii reprezintă o legătură. În acest fel, degetele mari reprezintă părinții, degetele arătătoare frații, degetele mijlocii noi înșine, degetele inelare partenerul și degetele mici copiii. Dacă lipiți mâinile una de cealaltă și îndoiți degetele mijlocii spre interior, îndreptând în jos, veți descoperi că dacă încercați să vă despărțiți degetele mari, arătător și mici, o veți face fără nicio problemă. Cu toate acestea, dacă încercați să o faceți cu cele inelare, acestea nu se vor separa. Apoi, inelul trebuie purtat pe acel deget, astfel încât cuplul să nu se despartă niciodată și dragostea lor să dureze pentru totdeauna.

Verighetele simbolizează dragostea, fidelitatea, devotamentul, respectul și angajamentul pe care cuplul le simte. Forma sa circulară reprezintă că dragostea nu are început sau sfârșit, este constantă așa cum ar trebui să fie dragostea pură simțită față de cuplu. Deși verighetele au multe semnificații, cea mai importantă va fi cea pe care cuplul i-o va da. Din aur galben sau aur alb, colecțiile de verighete de la Bijuteria Stil vă ajută să vă expuneți iubirea cu eleganța și stil.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Simona decembrie 15, 2021 at 6:32 pm

  A oferi o verigheta celui drag, in acel moment important al vietii, cred ca trebuie sa aiba o insemnatate mai mare decat o vad unele persoane. Pentru mine chiar semnifica ce ai scris tu. ^_^

 • Reply Carmen decembrie 15, 2021 at 7:05 pm

  Sunt bijuterii pe care ar trebui sa le porti mereu, asa ca poti face o alegere buna, sa fie ceva de calitate.

 • Reply Bratu Gabriela decembrie 15, 2021 at 7:25 pm

  Stiam unele mituri despre de ce se poarta verigheta pe inelar. Ar fi frumos ca dragostea sa dureze pentru totdeauna

 • Reply Raluca decembrie 15, 2021 at 9:30 pm

  Si eu am multe bijuterii de la Bijuteria Stil si mereu am fost multumita de calitatea lor!

 • Reply Mihaela decembrie 16, 2021 at 6:18 am

  Asa este! Verighetele simbolizeaza dragostea adevarata, pentru ca nu au nici inceput, nici sfarsit si sunt purtate din cele mai vechi timpuri chiar daca erau facute din alte materiale.

 • Reply Catalina Coman decembrie 16, 2021 at 11:11 pm

  Verighetele trebuie alese cu mare grija, pentru ca vor fi purtate toate viata.

 • Reply Anca decembrie 17, 2021 at 4:26 am

  Nu știam nimic despre motivul pentru care verigheta sta pe acel deget, interesant.

 • Reply Steluta Georgiana decembrie 19, 2021 at 9:35 pm

  Intr-adevar verighetele sunt bijuteriile la care si noi am avut grija sa fie de cea mai buna calitate pentru ca sunt cele pe care le purtam zilnic!

 • Reply Rokolla decembrie 20, 2021 at 7:00 am

  Imi aduc si acum aminte cat de greu a fost sa ma hotarasc asupra celui mai potrivit model de verigheta

 • Leave a Reply