Sănătate

Fitoterapia. Consumul de plante medicinale în scop terapeutic.

decembrie 8, 2021
valeriana

Ai avut una dintre acele nopți în care te uiți la ceas, orele trec și nu poți adormi? Sau ai purtat cu cineva o discuție aprinsă care ți-a provocat nervi puternici în stomac? Toate acestea provoacă stres și pot duce la anxietate. Datorită plantelor medicinale, poți combate aceste probleme. Tu alegi formatul, pliculețe de ceai, infuzie relaxantă sau capsulă. Plantele medicinale, precum rooibos, valeriana sau balsamul de lămâie, sunt unele dintre remediile naturale care te ajută să dormi și luptă cu starea de nervozitate și agitație.

Plantele medicinale au existat cu mult înainte de apariția medicinei moderne. Utilizarea lor, un amestec de tradiție și experiență, este răspândită în aproape toate culturile, deși asiaticii sunt cei care au păstrat cel mai bine această tradiție. De fapt, multe dintre principiile active pe care le sintetizăm chimic astăzi au o origine naturală și chiar și plantele din care provin sunt folosite de mulți ani pentru a trata aceleași afecțiuni.

Consumul de plante medicinale în scop terapeutic, pentru prevenirea, atenuarea sau vindecarea unei stări patologice, sau în scopul menținerii sănătății – fitoterapia – constituie unul dintre cele mai importante capitole din lumea variată a medicinei alternative și complementare. Fitoterapia a cunoscut o creștere notabilă în ultimii ani. Acest lucru s-ar putea datora faptului că, în unele cazuri, a fost demonstrată eficacitatea acestuia în tratamentul anumitor patologii.

Știința a fost întotdeauna conștientă de potențialul plantelor medicinale și, prin urmare, unele laboratoare farmaceutice au printre produse unele bazate pe plante medicinale. Și s-a dovedit eficient pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor ușoare și moderate. Unul dintre principalele avantaje ale fitoterapiei este faptul că este considerată o terapie mai blândă. Dar asta nu înseamnă că plantele medicinale sunt inofensive, așa că este important să le iei sub controlul unui profesionist calificat. Dacă aveți nelămuriri legate de ce anume este potrivit pentru afecțiunea pe care o aveți, cel mai bine este să consultați un profesionist din domeniul sănătății. Un medic sau un farmacist va indica ce medicament pe bază de plante să folosiți, astfel încât să fie adaptat nevoii dumneavoastră.

Sursa: https://www.bayer.com/es/es/blog/espana-que-es-la-fitoterapia

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply