Frumusețe

Alege produsele cosmetice organice dacă vrei să ai o piele sănătoasă

decembrie 8, 2021
Provensal.ro

Apariția produsele cosmetice bio și organice a influențat foarte mult și a schimbat evoluția industriei produselor cosmetice. Deși toate produsele cosmetice sunt legate de conceptele de îngrijire și frumusețe, tot mai multe cliente caută și cumpără acele produse care sunt în plus sustenabile, respectuoase cu mediul și produse în condiții etice. Cosmeticele bio și organice reprezintă aceste valori deoarece ele stau la baza construirii unor branduri ce se află în slujba bunăstării oamenilor dar și a protejării mediului înconjurător și a biodiversității.

Acum este cel mai bun moment pentru a face trecerea la cosmetice bio, organice și naturale. Următoarele motive te vor convinge pe deplin!

Produsele cosmetice convenționale au un conținut mare de ingrediente derivate din petrol, plus alte ingrediente precum ftalați, oxibenzonă sau parabeni. Deși aceste ingrediente au fost cândva admise pentru folosirea sigură în produsele cosmetice, derivatele din petrol nu au legătură cu conceptul de extracte naturale, organice și bio din plante, substanțe derivate din plante sau microorganisme.

Proprietățile acestor extracte complexe din plante și uleiuri protejează pielea în mod natural, o hrănesc și o hidratează. Ingredientele sustenabile, organice și biodegradabile din cosmeticele bio îi ajută pe consumatori să înțeleagă autenticitatea, originea și calitatea acestor produse.

Odată cu creșterea popularității folosirii uleiurilor esențiale în tratarea anumitor afecțiuni, a devenit tot mai clar faptul că și produsele cosmetice bio absorbite prin piele ne ajută să ne menținem starea de sănătate. Natura se regăsește în cosmeticele bio prin parfumul natural și textura delicată, ceea ce ne apropie de ea și ne trezește simțurile. Multe uleiuri esențiale din plante precum lavanda, trandafirul sau menta sunt folosite și în aromoterapie pentru a activa, relaxa sau alina corpul nostru. Cosmeticele bio sau organice nu sunt doar produse de îngrijire și înfrumusețare, ci și o metodă de recreere și conectare cu natura în perfectă armonie cu trupul și lumea noastră.

Folosind un demachiant solid organic, de exemplu, ai parte de curățare, hrănire și îngrijire din partea unui produs ce nu usutură și nu irită ochii, poate fi folosit zilnic timp de 2 luni, este ecologic și biodegradabil. Demachiantul solid organic de la Comme Avant are doar 4 ingrediente – ulei de jojoba, ceară de carnauba, unt de kokum și emulgatorul hidriol – lucru ce demonstrează clar să se pot fabrica cosmetice ce nu agresează pielea dar își îndeplinesc promisiunea făcută consumatorului.

Cum identifici că un produs este bio? Metoda cea mai simplă este verificarea existenței certificărilor independente. De exemplu, produsele oferite de Provensal beneficiază de certificări independente precum COSMOS Bruxelles, The Vegan Society (din Anglia), asociația Slow Cosmetique și Observatoire Cosmetiques. Un obicei foarte bun este să citești lista de ingrediente, chiar dacă nu este obligatorie prin lege precizarea originii unui ingredient: bio, naturală, petrochimică etc. În acest context, certificarea unui produs este foarte importantă, căci garantează verificarea de către echipe de specialiști a practicilor durabile ale producătorilor, compoziția produselor și procesele de transformare de la ingrediente până la ambalarea produsului final.

Animalele nu ar trebui să aibă nicio legătură cu produsele cosmetice folosite de oameni, de aceea asociația engleză Vegan Society garantează că produsele certificate de ei nu implică niciun animal în fabricarea lor, de la ingrediente la produsul finit, nu s-au efectuat teste pe animale și nici nu au fost folosite substanțe modificate genetic.

Călătoria ta în lumea cosmeticelor bio ar putea începe cu o cremă de corp hidratantă: brandul Mademoiselle Provence a produs o minunată cremă de corp pe bază de trandafir și bujor, cu unt de karite și glicerină vegetală. 98,1% din ingredientele de origine naturală garantează că produsul nu contine parabeni, fenoxietanol, ftalați, EDTA, silicon, parafină, petrolat și sulfat. Pielea ta merită pe deplin acest tip de îngrijire formulat cu grijă pentru a deveni o rutină simplă și naturală de frumusețe și bunăstare.

Te invit să intri pe site-ul Provensal.ro unde vei afla povestea din spatele a patru branduri franțuzești ce au câteva lucruri în comun: sunt afaceri mici și medii, ce produc la nivel local, regional sau național. Producerea la scară mică are la bază un lanțuri de aprovizionare mai scurte și mai durabile, dar și o imagine mai personală și autentică a mărcii.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply