IT & Gadgets

Poate designul site-ului tau sa afecteze SEO?

decembrie 21, 2021
SEO

Cu siguranta designul site-ului afecteaza si modul in care merge o campanie de SEO si iti vom explica in cele ce urmeaza cum se intampla asta.

Designul web are un impact major asupra optimizarii site-ului si pentru a se obtine cea mai buna rentabilitate a investitiei. In site-uri web va trebui sa folosesti un design web care sa atraga oamenii si care sa raspunda in acelasi timp cerintelor motorului de cautare. In timp ce estetica si continutul sunt importante, va trebui ca site-ul sa acorde atentie si celor mai bune practici SEO pentru ca site-ul sa aiba succes.

SEO este influentat de experienta utilizatorului pe site

Un design bun te va ajuta sa cresti in clasament, in timp ce un design mai putin bun te va afecta. Este important de mentionat faptul ca in acest sens nu botii motoarelor de cautare sunt cei care penalizeaza site-ul. Botii incearca sa imite experientele pe care le au utilizatorii, deci ceea ce pare a nu fi bun pentru utilizatori, nu va fi bun nici pentru boti. Aceste informatii vor fi preluate din statisticile pe care Google le aduna despre site-ul tau.

Designul influenteaza comportamentul utilizatorilor

Designul este cel care iti va spori autoritatea si este cel care va construi incredere. De fapt, 38% dintre utilizatori sunt cei care parasesc site-ul daca nu le place designul. Formatand continutul astfel incat sa fie placut din punct de vedere vizual, vei putea mentine utilizatorii pe site mult mai mult timp, ceea ce este foarte bine pentru consversii si pentru optimizarea SEO.

Cu un design bun, crawlerele pot sa indexeze mai usor site-ul

Designerii trebuie sa ofere prioritate de fiecare data nevoilor pe care utilizatorii umani le au, dar trebuie sa raspunda si cerintelor crawlerelor din motorul de cautare. In cazul in care au loc alegeri gresite in ceea ce priveste designul web, poti sa ingreunezi in mod neintentionat indexarea. Acest lucru va dauna clasamentului SEO. Cu ajutorul celor mai bune metode de design web dezvoltatorul va formata adresele URL, imaginile si continutul intr-un mod in care crawlerele pot sa indexeze mai rapid site-ul si pot imbunatati pozitionarea pe motoarele de cautare.

O navigare simpla te va ajuta in campania de SEO

Site-ul tau trebuie sa fie usor de parcurs si cat mai simplu. Utilizatorii nu trebuie sa piarda mult timp cautand ce au nevoie. Cu cat site-ul este mai complicat de parcurs, cu atat va fi mai greu sa mentii utilizatorii pe site si asta se va traduce in sesiuni scurte si o rata de respingere mare. Asigura-te ca ai meniuri intuitive si ca adresele URL sunt simple si scurte astfel incat sa fie usor de retinut. Elimina duplicatele si limiteaza categoriile din adresele URL daca este posibil.

Lizibilitatea este foarte importanta

Poti sa ai cel mai bun site web, daca nu este lizibil, tot efortul este inutil. Nu folosi fonturi foarte mici si culori extrem de deschise care nu se disting unele de celelalte. Spre exemplu, daca vrei sa ii pui pe utilizatori sa citeasca text alb de pe un fundal negru, vor avea tendinta sa plece de pe site. Chiar daca este mai usor sa citesti de pe un fundal inchis, totul pare atat de nenatural si de incomod incat multi vor renunta rapid.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply