Diet&Health Diverse Lifestyle

Povesti de succes: cum a luat nastere celebrul brand de cafea LavAzza?

august 25, 2020
cafea Lavazza

Viziteaza orice oras european, iar in centrul acestuia sigur vei intalni un brand recunoscut, conturat cu linii albe si albastre. Logo-ul acestei companii este omniprezent pe farfuriile si cestile in care se serveste una dintre cele mai savuroase tipuri de cafea: LavAzza!

Pe parcursul a 125 de ani de existenta, acest brand a crescut de la un mic magazin din Torino la una dintre cele mai mari companii de cafea din lume! Aceasta este povestea de succes a unui mic business italian, care se ocupa de vanzarea alimentelor de tot felul si care a devenit un veritabil imperiu estimat la peste doua miliarde de euro!

Totul a inceput cu deschiderea unui aprozar de catre Luigi Lavazza, in 1895, pe strata San Tommaso, o micuta alee din centrul orasului Torino. Aici este locul in care a luat nastere prima cafea LavAzza. Pe acea vreme, italienii deja prinsesera gustul cafelei, insa abia peste cativa ani aceasta licoare va capata valentele culturale pe care le cunoastem si astazi.

Tot in acea vreme,  milanezul Luigi Bezzera inventase o masinarie unica in lume, care, cu ajutorul unei camere presurizate, putea forta apa fierbinte prin cafeaua macinata, transformand o bautura greu de servit si in care trebuia sa sufli pentru a se raci intr-una ce putea fi gata de consumat in doar 30 de secunde! Din acest motiv, bautura a fost numita espresso, fiind unul dintre numele cu care asociem cafeaua LavAzza, dar si alte branduri italiene.

cafea lavazza

Momentul a fost perfect pentru Luigi Lavazza, care a profitat de aceasta oportunitate si, in anii urmatori, a renuntat treptat la alte alimente pentru a vinde exclusiv cafeaua care astazi ii poarta numele! Luigi, fiind un adevarat afacerist, a intreprins numeroase excursii in tarile producatoare de cafea, obtinand contacte avantajoase, dar in acelasi timp studiind si variatiile acestui fruct, deosebirile dintre arome si obtinerea unui amestec ideal.

La fel ca strugurii, cafeaua poate sa difere ca gust de la un an la altul. Cu toate acestea, geniul lui Luigi a fost sa combine diverse varietati de pe glob, pentru a obtine gustul perfect! In mod ironic, in prezent se pune mare pret pe cafeaua dintr-un singur loc de origine. Sa ne intoarcem, insa, in anul 1927, cand a luat nastere compania LavAzza, formata impreuna cu sotia si copiii sai! Aceasta s-a extins rapid, Luigi dovedindu-se un adevarat intreprinzator in aprovizionarea intregii Italii cu cafea LavAzza!

De aici si pana la cucerirea mapamondului nu au mai fost decat cativa pasi! Astfel, in prezent, ne putem bucura si noi de o ceasca de cafea la fel de gustoasa ca in urma cu peste un secol. Cu respect pentru trecut, ancorata in prezent si cu pasiune pentru viitor, compania LaVazza este o dovada clara ca pana si marile corporatii pot face lucruri din suflet!

Asadar, daca vrei sa te bucuri si tu de adevarata experienta a espresso-ului italian, poti comanda cafea LaVazza direct online, de pe site-ul fondat de Nathaniel Geana, H2On! Continua aceasta poveste inceputa in urma cu 125 de ani si savureaza in fiecare zi o cafea cu un gust unic, delicios si care desfata simturile!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply