Beauty

Prevenirea și tratarea tenului acneic

mai 24, 2018

Acneea este o afecțiune severă a tenului cu care se confruntă foarte multă lume, atât femei cât și bărbați. Chiar dacă această afecțiune apare în general la pubertate, în rândul adolescenților, din păcate unii dintre ei ajung la maturitate și nu au scăpat în totalitate de această problemă a tenului.

Este adevărat că unele persoane nu au avut deloc probleme cu tenul în tinerețe, dar la maturitate tenul lor a început să o ia razna. Din punctul meu de vedere acneea este o problemă serioasă de sănătate care trebuie tratată imediat ce își face apariția, nu după câteva luni bune, sau mai rău ani.

Am întâlnit persoane care erau complexate de cum arătau tenul lor, de teamă să nu se uite lumea ciudat la ei refuzau să mai iasă din casă. Total greșit, dar în același timp nici nu poți să judeci sau să impui omului ce să facă, fiecare reacționează și tratează diferit o problemă.

În primul rând pentru a preveni apariția acneei este foarte important să ai parte de o îngrijire riguroasă a tenului. Și anume, nu dormi niciodată machiată, oricât de târziu ar fi și tu ești obosită fă un efort de 5 minute și îndepărtează tot machiajul de pe ten.

Un lucru foarte important, demachiază tenul în fiecare zi indiferent dacă ai folosit machiaj sau nu. Toate impuritățile pe care le acumulezi întreaga zi for rămâne în piele, iar acestea favorizează apariția comedoanelor și a punctelor negre. Dimineața și seara folosește un gel de curățare special pentru ten, nu folosi săpun sau alte produse ce găsești prin baie deoarece tenul tău va fi uscat și deshidratat. Tenului trebuie să îi oferim produse destinate îngrijirii lui.

Un pas foarte important peste care nu trebuie să sări niciodată este hidratarea tenului. Spre exemplu, Ducray Keracnyl este un produs destinat persoanelor cu tenul mixt sau gras. Produsul conține doar ingrediente care fac bine tenului, și anume acid glicolic, acid salicilic, acid lactic, extract de sabal și alpha bisadololul.

Aplică mască pentru ten cel puțin o dată pe săptămână pentru a hrăni tenul în profunzime. Totodată, exfoliază tenul regulat pentru a îndepărta celulele moarte și a evita îmbătrânirea prematură a tenului. Folosește produse care nu agresează tenul și nu provoacă iritații.

Pharma.ro este un magazin online care vinde o gamă variată de tratamente pentru acnee, la prețuri accesibile fiecărui buzunar. Nu uita să folosești produse destinate tipului tău de ten dacă îți dorești rezultate optime. În plus un produs care nu este destinat tipului tău de ten îți va face mai mult rău decât bine.

Pentru a preveni apariția coșurilor adoptă un stil de viață sănătos. Consumă cât mai multe legume și fructe și bea foarte multă apă. De cele mai multe ori, tenul nostru arată și ce stil de viață avem, dacă mâncăm doar dulciuri și fast food tenul nostru va avea de suferit.

Dacă suferi de acnee severă nu mai pierde timpul și fă-ți o programare la medicul dermatolog pentru o a face o serie de analize. Numai medicul îți poate spune cu siguranță motivul pentru care tenul tău suferă de această afecțiune severă.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply