Diverse

Se câștigă bani din blog în România?

iulie 30, 2018
Se câștigă bani din blog în România?

În ziua de azi oricine are un stop de imaginație, puțină creativitate și dorința de a scrie poate deține un blog. Întrebarea care îi frământă pe mulți dintre oameni este, se câștigă bani din blogging?

Ei bine, pentru a nu mai lungi subiectul răspunsul meu este Da, se pot câștiga bani frumoși dacă ești o persoană determinată, ești autentică și nu furi conținutul altor bloggeri. Din punctul meu de vedere, cea mai josnică și neplăcută treabă este să furi munca altui blogger, fără măcar să îi ceri acordul.

Personal nu am creat blogul pentru a câștiga bani, dar nu pot spune că îmi displace acest aspect. Banii din blog sunt o sursă de venit pentru mine, deși totul a început din pură pasiune.

 Cum poți câștiga bani din Blog?

Persoanele care doresc să își deschidă un blog doar pentru a câștiga bani, le recomand să nu o facă. A deține un blog înseamnă mult munca, implicare și seriozitate. Să scrii un articol nu este chiar așa ușor precum cred unii, poate dura până la 4/5 ore pentru a scrie un articol complex.

Primii mei bani din blog i-am câștigat la câteva luni de la deschiderea blogului datorită soțului meu care avea deja experiență în domeniu și știa cum decurge treaba. El se ocupă cu web design, Seo etc.

Mulți bloggeri cunoscuți au spus că a durat ani buni până să scoată primii bani din blog și să se bucure de succesul pe care îl au în prezent. Nimeni nu o să vină la tine să îți ofere o colaborare dacă tu scrii pe blog o dată la 2/3 luni sau când îți aduci aminte.

În continuare am să vă enumăr câteva metode prin care poți câștiga bani din blog:

    – articole plătite

    – AdSense

    – bannere sau link-uri inserate într-un articol

    – testare de produse

    – afiliere

Pentru a avea colaborări plătite este foarte important ca pe blogul tău să nu fie scrie doar articole plătite. Nimeni nu caută un blog care este plin de reclame, spre exemplu, azi spui că crema aceasta este cea mai bună, mâine spui despre altă cremă că este cea mai bună. În felul acesta îți vei pierde credibilitatea, iar oamenii vor înceta să mai citească blogul tău.

Tocmai din acest motiv recomand să scrii cât mai mult despre ce ești pasionat, iar colaborările plătite nu vor întârzia să apară. Spre exemplu, eu scriu despre cărți, la ce filme și seriale mă uit sau pe unde mai călătoresc.

Sper ca acest articol să vă fie de folos.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply