Filme și Cărți

Cainele, adevaratul meu prieten de W. Bruce Cameron

februarie 3, 2020
carte dupa filmul A Dog's Purpose

Recomandări de cărți

În articolul de azi vreau să vă prezint o carte cu o poveste înduioșătoare despre dragostea necondiționată. Mi-am dorit foarte mult să citesc cartea deoarece am văzut filmul A Dog’s Purpose, care m-a impresionat foarte mult.

Eu am cumpărat cartea Câinele, adevăratul meu prieten de la eMAG. Am plătit pe ea doar 16 lei, super avantajos! Dacă dorești, o poți cumpăra și tu de aici.

Povestea cărții este puțin diferită de film, dar la fel de frumoasă. Autorul W. Bruce Cameron ne prezintă o poveste impresionată a unui suflet de cățel care, în diferitele sale încarnări, își caută adevăratul scop în viață.

Încă de la primele rânduri cartea m-a cucerit. În prima viață, câinele se numește Toby și trăiește împreună cu mama și frați lui într-o canalizare. Aici descoperim câte sacrificii face o mamă pentru a-și proteja puii și pentru a le asigura hrană, care de cele mai multe ori lipsește.

După o perioadă de timp, doi oameni descoperă câinii și încearcă să îi prindă pentru a le oferi un trai mai bun, deși câinii nu știu asta și fug speriați de ei. În cele din urmă, Toby împreună cu familia lui ajung la o curte, unde întâlnesc o doamnă iubitoare de animale.

În curte se mai află câțiva caței. Aici Toby își petrece timpul jucându-se cu alți căței. Nu pot zice că a dus o viață rea deoarece aici avea masa asigurată. Ghinionul lui a fost să fie bătut de un câine de luptă, așa își găsește sfârșitul.

În prima s-a reîncarnare, câinele nu prea știe exact ce se întâmplă cu el. Ce este intereseant este faptul că își aduce aminte de prima viață pe care a trăit-o. Mai tărziu descoperă că lucrurile pe care le-a învățat în prima viață îi vor fi de mare ajutor.

Acum câinele se numește Bailey și este adoptat de un băiețel pe care îl cheamă Ethan. Aici trăiește o viață cum ar trebui să trăiască orice cățel, într-o familie iubitoare, care are mare grijă de el. Pisica familei îi mai dă batăi de cap, dar asta doar pentru că este proastă și geloasă pe el , spuse Bailey.

recomandare de lectura

Ethan crește alături de câinele său Bailey și duc o viață minunată, cu aventuri nebunești. Asta până când bătrânețea își spune cuvântul și este timpul ca Bailey să îi spună la revedere familiei.

Bailey nu este trist pentru că moare, din contră este fericit deoarece a avut o viață bună alături de băiatul lui. Aici descoperă că menirea lui în viață a fost să-l iubească, să-i fie alături si să-l facă fericit.

În următoarea sa reîncarnare câinele este acum o fetiță pe nume Ellie. Aici este un câine erou alături de stăpânul său care este polițist. Împreună joacă un joc interesant care se numeste găsește.

Ellie este antrenată de mică să găsească oameni dispăruți. Deși este mulțumită de viața pe care o are acum, îi este tare dor de băiatul ei, Ethan.

În ultima sa reîncarnare, câinele este ușor dezamăgit și se întreabă ce ar fi putut să se mai întâmple, care să-i justifice reîncarnarea? Îi era tare dor de Ethan!

De data aceasta, câinele este adoptat ultimul deoarece nu are energie și doarme toată ziua. Din nefericire, după o perioadă scurtă de timp este abandonat de stăpânul său și ajunge un câine vagabond, al străzii.

Aici suntem martorii unei povești triste, care ne face să privim viața cu alți ochi. Cât de trist este ca un câine să nu aibă ce mânca, să îi fie frică de oameni și să se ascundă mereu. Când el își dorește doar un stăpân pe care să-l iubească necondiționat!

La sfârșit povestea ia o întorsătură neasteptată deoarece câinele din zona unde se află, simte mirosul lui Ethan și pornește în căutarea lui.

Aici am descoperit o poveste emoționantă despre loialitate și iubirea care depășeste orice obstacol. Finalul vă las să-l descoperiți singuri, eu v-am povesiti doar în mare, povestea este mult mai detaliată.

Cât se aseamană, oare, menirea unui câine cu menirea unui om? Oare nu suntem făcuți cu toții pentru a iubi și a fi iubiți?

Recomandări de cărți

Tu ce carte ai mai citit?

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Denisa Grigoraș februarie 3, 2020 at 10:34 am

  Este genială cartea! Atât cartea cât și filmul. Nu știu exact la care am plâns mai tare.

 • Reply Ruxandra februarie 3, 2020 at 4:55 pm

  Îmi este tare greu să citesc astfel de cărți, dar mă bucur că există. Lumea este atât de egoistă încât nu acceptă că și alte ființe au dreptul la viață și la iubire.
  Sunt de părere că specia noastră nu merită iubirea animăluțelor.

 • Reply Rucsandra Black februarie 3, 2020 at 5:50 pm

  Am vazut filmul si a fost superb, nu am stiut ca este si carte. Trebuie sa o achizitionez.

 • Reply Gio februarie 4, 2020 at 10:21 am

  Posibil să plâng mult, muuuult, mult la o carte de genul ăsta.

 • Reply Mirela Marin februarie 4, 2020 at 12:19 pm

  Cred că mi-ar plăcea să citesc acestă carte. Opiniile tale m-au convins că este o carte pe care mi-o doresc.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 • Reply Oana februarie 4, 2020 at 12:26 pm

  Ce poveste frumoasa, multumim pentru prezentare 🙂

 • Reply Denisa februarie 4, 2020 at 1:46 pm

  Am vazut filmul si m-a impresionat, in schimb inca nu am citit cartea.

 • Reply ellafairytale februarie 4, 2020 at 2:05 pm

  Sa stii ca nu am citit cartea, nu am vazut nici filmul, dar ar fi o premiera sa citesc o astfel de carte. Imi place subiectul!

 • Reply Bratu Gabriela februarie 4, 2020 at 2:51 pm

  nu cred ca vreau sa vad nici filmul, nici sa citesc cartea. sunt extrem de emotiva cand vine vorba de prietenii nostri blanosi

 • Reply Alexandra-Iuliana Pricop februarie 4, 2020 at 5:37 pm

  Doamne, asta da carte frumoasă! Am văzut filmul și mi-a plăcut așa de mult.

 • Reply Adriana Ivan februarie 4, 2020 at 6:20 pm

  Ieri am terminat Drum în noapte de Kristen Hannah. Minunată.

 • Reply Lucia Mihaela Curea februarie 4, 2020 at 8:44 pm

  Ador filmele si cartile cu animale, ne ajuta sa le intelegem mai bine.

 • Reply Oprea Carmen februarie 5, 2020 at 7:19 am

  excelent filmul, nu am citit cartea dar filmul l-am vazut de 2 ori, mi-a placut tare mult!

 • Reply Beauty With Camy februarie 5, 2020 at 8:17 am

  Tare mult imi place cartea, cred ca as citi-o și eu. ? ?

 • Reply Adelina Matei februarie 5, 2020 at 9:31 am

  Nu am auzit despre aceasta carte, dar o sa vreau sa o citesc pe viitor. Iubesc câinii! Pana atunci voi cauta filmul pe net. ?

 • Reply Simona februarie 5, 2020 at 1:02 pm

  Pare o lectura minunata, as vrea sa o citesc si eu. Nici filmul nu l-am vazut asa ca pot citi cartea inainte. ??

 • Reply Diana Timofte februarie 5, 2020 at 6:39 pm

  Mi-ar placea sa citesc si eu cartea ! Nu am vazut nci filmul!

 • Reply Catalina Coman februarie 5, 2020 at 11:12 pm

  Pe asta si eu vreau sa o citesc. Sunt sigura ca imi va placea. Eu am citit o multime de carti faine in ultima perioada, dar mai mult thrillere.

 • Reply Daniela februarie 11, 2020 at 9:10 pm

  Și eu vreau aceasta carte. ❤️ Chiar m ai făcut curioasă

 • Leave a Reply