Filme si Carti

Cărți bune de citit la doar 5 lei

Cărți de citit la doar 5 lei

Recomandări de cărți

Vrei să citești mai des fără să fii nevoit să cheltui foarte mulți bani? Pentru că da, să cumperi cărți de citit costă, nu exagerat de mult dar se simte la buget, mai ales dacă ești o pasionată de lectură ca și mine.

În articolul de azi vreau să vă prezint două cărți ieftine și bune pe care le-am găsit întâmplător. Îmi făceam cumpărăturile în Carrefour când am văzut că o angajată aranja cărți pe raft, din diferite domenii. Am așteptat să își termine treaba după care am mers să văd despre ce este vorba.

Când am văzut că au adus cărți la doar 5 lei bucata nu am putut rezista și mi-am cumpărat două. Mie îmi place să citesc cărți romantice, pline de mistere, intrigi și aventură.

În urmă cu ceva ani, am mai citit cărți scrise de Mary Balogh și îmi aduc aminte că mi-au plăcut mult. Îmi place foarte mult stilul relaxant al autoarei, încă de la primele pagini atrage atenția cititorului, cel puțin așa a fost în cazul meu. Se vede că scrie din plăcere, drept dovadă multe dintre cărțile scrie de ea au ajuns bestselleruri în New York Times

Primul pas: Căsătoria – Mary Balogh

Povestea începe cu Elliot Wallace, un viconte care are o sarcină destul de dificilă. El trebuie să meargă într-un mic sat englezesc pentru a anunța un tânăr că a moștenit titlul de conte de Merton. Pe lângă asta, trebuie să-și respecte promisiunea că își va cauta cât mai repede o soție.

Întâlnirea cu tânărul Stephen nu decurge exact cum s-a așteptat. El mai are trei surori, pe Margaret, Katherine și Vanessa pe care le iubește și le respectă foarte mult. Când Elliot le spune că trebuie să-l ducă pe tânărul conte de Merton în Warren Hall pentru a revendica moștenirea și pentru a-l pregăti pentru noua viață, ele se opun deoarece își fac griji pentru el. Având doar 16 ani, Stephen se va afla sub tutela lui Elliot până când acesta va deveni major.

Până la urmă tânărul părăsește orașul unde a crescut și pornește spre o nouă aventură, dar nu singur ci alături de surorile sale. Acum Elliot avea o nouă problemă, cine le va pregăti și prezenta pe surorile lui în societate? Se gândi că oare dacă se va căsători cu una dintre ele, va putea rezolva două probleme deodată.

Inițial se gândi să o ceară de soție pe sora mai mare, Margaret dar lucrurile nu decurg așa cum a plănuit. Sora mai mare era responsabilă pentru fratele și surorile ei, făcu-se o promisiune când părinților lor au murit, că va avea grijă de ei până când vor fi realizați. Asta însemna că viața ei să fie pe locul doi, lucru care s-a și întâmplat. Refuzase să se mărite cu marea ei iubire pentru a avea grijă de familia ei.

Margaret avea o mare durere în suflet, tânjea după dragostea bărbatului iubit, iar Vanessa știa acest lucru. Când Elliot sosește la reședința din Warren Hall pentru a o cere de soție pe sora mai mare, Vanessa interveni și îl ceru ea de soț.

Și de aici începe o adevărată nebunie, cei doi nu se plac deloc, aș putea spune că se urăsc dar ajung să se căsătorească din conveniență. Oare vor ajunge să se iubească, voi ce credeți?

Al doilea pas: Seducția – Mary Balogh

Când am văzut cartea, titlul m-a dus cu gândul că este continuarea poveștii dintre Elliot și Vanessa, dar nu este așa, ci de data aceasta îi avem protagoniști pe Jasper Fubely și Katherine Huxable.

Este continuarea primei părți, doar că de data aceasta este vorba de sora cea mică Katherine. După o noapte de beție, un grup de tineri fac un pariu, care poate păta reputația tinerei inocente.

Jasper trebuie să o cucerească și să facă dragoste cu superba și inocenta Katherine în doar două săptămâni. El este baron de Montford, un bărbat frumos care a avut parte de multe femei dar niciodată nu a iubit, sau cel puțin nu a dorit acest lucru.

Katherine fiind naivă și atrasă de bărbații periculoși cade în plasa lui Jasper dar după ce o săruta și este pe punctul de a fi a lui, renunță la pariu deoarece îi se pare mult prea ușor.

Se întorsese acasă și le spuse prietenilor că nu a reușit, deși reputația lui de bărbat fatal va avea de suferit. Anii trec, iar cei doi încerc să dea uitării cele întâmplate.

În cele din urmă, lumea din înalta societate și familia lui Katherine află despre pariu iar reputația ei va avea de suferit, asta dacă nu acceptă să se mărite cu Jasper. El nu avea de gând să se mărite, dar se gândi că dacă o va cere pe Katherine de soție va închide gura lumii și va pune capăt scandalului.

Pentru a nu avea reputația pătată și pentru a evita un scandal care îi poate afecta și pe membrii familiei, plină de îndoieli ea acceptă.

Fiind pasionat de pariuri, Jasper mai face un pariu cu Katherine, iar de data aceasta premiul cel mare este chiar inima lor.

Poveștile sunt atât de frumoase și atât de bine scrise încât nu ai cum să le ratezi. În mare parte este vorba despre cât de importantă este familia și despre sacrificiu și iubire.

Dacă ești pasionată de cărți romantice ți le recomand cu mare drag. Pentru 5 lei cât costă eu zic că merită, am citit cărți de dragoste mai scumpe iar povestea nu m-a cucerit la fel de mult.

Tu citești cărți romantice?

 

You Might Also Like

21 Comments

 • Avatar
  Reply
  unblogcolorat
  June 25, 2019 at 8:26 am

  Desi nu e genul meu de lectura, cred ca sunt carti relaxante care se citesc usor…pe un sezlong, la mare.

 • Avatar
  Reply
  Tudose Angela
  June 25, 2019 at 11:43 am

  Îmi place să citesc și din genul romantic, iar când mă apucă, nu mă mai opresc. Acum sunt în perioada în care nu citesc nimic, muncesc foarte mult, dar îmi trec pe listă și recomandarările tale. pentru la iarnă!!!1

 • Avatar
  Reply
  Eva Anca
  June 25, 2019 at 12:17 pm

  Am citit toata seria (mi se pare ca sunt 5 volume) si mi-a placut foarte mult. E romantica si amuzanta. Mai demult, imi cumparam in fiecare vineri revista Libertatea pentru femei, cu cartea, la 10 lei. Am renuntat de vreo 2 ani, pentru ca inca mai am peste 100 de carti din colectie, necitite. Mi-e dor uneori sa citesc carti din aceasta colectie, dar scrisul ala mic imi omoara ochii.

 • Avatar
  Reply
  Almona
  June 25, 2019 at 1:31 pm

  Îmi plac cărțile romantice. Iar când le găsesc și la un preț mic de tot nu stau pe gânduri.

 • Avatar
  Reply
  Lucia Mihaela Curea
  June 25, 2019 at 2:31 pm

  Cartile romantice le pastrez pentru vacanta de vara si le citesc pe plaja.

 • Avatar
  Reply
  Claudia
  June 25, 2019 at 2:34 pm

  Nu prea am citit in ultimul timp genul asta de carti dar mi-ar placea. Poate ajung si eu in Carrefour. Au un pret incredibil de bun si ar fi pacat sa le las acolo :))

 • Avatar
  Reply
  Blogdiscutabil
  June 25, 2019 at 3:18 pm

  Citeam odată, demult. Recunosc ca uneori cade bine la spirit. Gen: mare, soare, valuri

 • Avatar
  Reply
  Illusion
  June 25, 2019 at 4:49 pm

  Interesant 🙂 și nici nu dă gaură în buget. Nu prea sunt adepta genului, dar merg pentru o lectură de vară 🙂

 • Avatar
  Reply
  Gabriela Rizea
  June 25, 2019 at 8:39 pm

  Da, da! Sunt un mare fan al cărților romantice. De cand sunt mama citesc mai mult povești de adormit copiii, dar tanjesc după un roman bun.

 • Avatar
  Reply
  Dream big little girl
  June 26, 2019 at 7:54 am

  doar 5 lei in Carefour? Trebuie sa trag si eu o fuga pe acolo

 • Avatar
  Reply
  Mirela Marin
  June 26, 2019 at 1:02 pm

  Îmi plac cărțile romantice, mai ales în anumite momente, în anumite stări.
  Nu le-am citit pe acestea, deci sunt recomandări bune de notat,
  Mulțumesc!

 • Avatar
  Reply
  Ordine sau dezordine
  June 26, 2019 at 1:05 pm

  Si eu am avut boala pe cartile la 5 lei din centrele comerciale. Sotul ma lua pe ocolite cand vedea un stand asa. Si cu InMedia tot la fel.

 • Avatar
  Reply
  Catalina Coman
  June 26, 2019 at 9:47 pm

  Mai sunt 3 carti in seria asta. 😀 Sunt relaxante, din cand in cand prind tare bine.

 • Avatar
  Reply
  Oprea Carmen
  June 27, 2019 at 5:34 am

  multumim de pont, o sa ma uit la prima vizita acolo neaparat, pregatim stocul de vara!

 • Avatar
  Reply
  Denisa
  June 27, 2019 at 6:47 am

  Nu prea citesc carti romantice, nu ca imi displac, dar in ultima perioada am mers pe alt gen.

 • Avatar
  Reply
  Cristina Barbieru
  June 27, 2019 at 2:09 pm

  Chiar sunt tipul de carti pe care le-as citi si sunt si super accesibile.

 • Avatar
  Reply
  Georgiana
  June 27, 2019 at 4:25 pm

  Eu nu prea citesc acest gen de carti! De ceva timp am o obsesie pentru thrillere si carti politiste. Dar cine stie, poate o sa imi schimb gusturile si atunci o sa incerc si cartile recomandate de tine 😊

 • Avatar
  Reply
  Roxy ciobanu
  June 28, 2019 at 11:46 am

  O lectură plăcută la un preț mai mult decât acceptabil! Stiu ca si prin Carrefour am gasit câteva cărți tot la 5 lei. 🙂

 • Avatar
  Reply
  Rokolla
  June 28, 2019 at 8:11 pm

  Am sa tin cont de iubitoare de carti romantice si am sa caut si eu aceste titluri

 • Avatar
  Reply
  Albu Steluta Georgiana
  June 28, 2019 at 8:53 pm

  Pfuai…doar 5 lei?! Chiar fain! Nu am stiut!

 • Avatar
  Reply
  Ioana Vlad
  June 29, 2019 at 9:59 am

  Nu prea citesc carti romantice, am incercat dar nu am gasit ceva care sa mi placa. In schimb voi trece pe la Carrefour sa vad ce carti mai sunt la oferta.

Leave a Reply