Diverse Lifestyle

Sfaturi utile pentru a face față examenelor importante din viața ta

iunie 11, 2018

Fără îndoială, lucrările de control, tezele și examenele importante sunt perioadele cele mai stresate și agitate din viața unui elev. De cele mai multe ori, elevii, deși s-au pregătit foarte bine pentru sesiune nu reușesc să obțină rezultate pozitive din cauza emoțiilor.

Emoțiile și uitarea unor lucruri pot crea adevărate probleme, mai ales dacă se întâmplă foarte des. În articolul de azi doresc să vă prezint câteva sfaturi utile care pe mine m-au ajutat. Pot spune că și eu am fost un copil care avea probleme la școală din cauza faptului că aveam foarte mari emoții când trebuia să prezint lecția în fața clasei.

  1. Nu te stresa

Știu că pare greu, aproape imposibil dar când vine vorba de a susține un examen cel mai bine este să fi cât poți tu de calm. Când ești liniștit și încrezător în forțele tale parcă totul devine mai ușor.

  2. Pregătește-te foarte bine

Știu că visul fiecărui elev este să poată lua 10 la examen fără să se pregătească deloc, dar vă pot spune din start că nu funcționează. Pentru a obține rezultate cât mai bune trebuie să te pregătești cât poți tu de mult, și aici mă refer la învățarea lecțiilor și nu la tocitul acestora. Prin tocirea lecțiilor nu faci decât să memorezi anumite lucruri fără să înțelegi conținutul.

3. Odihnește-te corespunzător și ia o mică pauză de la învățat

Dacă vei sta numai cu ochii în carte nu vei face decât să fi obosit în ziua examenelor. Așadar renunță la idea toxică de a învața mereu deoarece nu vei învăța mai nimic. Pentru a învăța eficient trebuie să te odihnești cât mai bine, la fel ca corpul și mintea are nevoie de odihnă și repaus.

Cel mai indicat ar fi să îți faci un program de învățat pe care să-l respecți cu strictețe.

4. Gândește pozitiv 

Din cauza tracului de examen foarte mulți elevi se tem de ziua examenului. În primul rând dacă tu ți-ai învățat lecțiile nu ai absolut nici un motiv să te stresezi. Dacă tu ai încredere în tine și gândești pozitiv toate lucrurile vor decurge exact cum ți-ai planificat.

  5. Folosește suplimente pentru memorie și concentrare

Când spun să folosești supliment nu mă refer să iei pastile cu pumnii, în nici un caz. Înainte de a lua un supliment trebuie să citești foarte bine eticheta produsului, astfel încât să nu conțină ingrediente dăunătoare organismului, prin urmare să facă mai mult rău decât bine.

Recomand folosirea suplimentului alimentar MEMO ON™ datorită faptului că conține doar plante medicinale indiene și nu ingrediente toxice. 

Sirop cu zahăr MEMO ON    

Nu știu câți dintre voi ați auzit sau folosit produse care să vă ajute să faceți față cu brio examenelor. Pentru cei care nu știu, siropul Memo On are rol de a te ajuta să memorezi mult mai ușor lecțiile, totodată crește puterea de concentrare.

Ingrediente: Rosmarinus officinalis (Rozmarin), extract din frunze, Ginkgo biloba (Arborele-pagodelor), extract din frunze, Melissa officinalis (Roinita), extract din parti aeriene, Apa demineralizata, Sorbat de potasiu și Zahar.

Plantele medicinale ce se regăsesc în conținutul siropului au numeroase beneficii, și anume îmbunătățește capacitatea de concentrare, memoria și percepția, menține echilibrul mental și protejează creierul de stresul oxidativ. Poate fi folosit cu ușurință și în timpul cursurilor pentru a menține atenția, a crește capacitatea de înțelegere și de reținere a informațiilor. Ce poate fi mai plăcut de atât, decât să reții lecția în timpul orelor?

Conținând doar ingrediente naturale, siropul face fi folosit și de către cei mici. Nu este nimic rușinos să recunoști că copilul tău are nevoie de puțin ajutor pentru a se putea concentra mai bine când este la școală, sau de ce nu la grădiniță. Suplimentul alimentar se administrează copiilor care au împlinit vârsta de 4 anișori și nu mai devreme.

Este recomandat de către specialiști să folosim siropul minimum 3 luni și să nu depășim doza zilnică recomandată. Dacă copii au voie să ia câte jumătate de linguriță de două ori pe zi, adulți au voie să ia câte o linguriță întreagă de maxim trei ori pe zi.

Siropul MEMO ON™ are pretul de 20 de lei si poate fi comandat online de pe site-ul www.ayurmed.ro

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply