Diverse

De ce sa cumperi petarde doar din magazine autorizate

iunie 6, 2018

Petardele pot transforma o petrecere obisnuita intr-o distractie de pomina si o noapte de neuitat. Desi exista multe locuri din care le poti achizitiona, exista o singura varianta viabila: este vorba despre magazinele autorizate, cum ar fi Ekopiro, un e-shop care a ajuns si in Romania, dupa filialele deschise in Ungaria, Cehia sau Slovacia.

Citind acest articol, vei afla de ce sa cumperi petarde numai de la magazine autorizate:

1. Produse testate si sigure. Materialele pirotehnice nu risca sa provoace pagube doar atunci cand sunt folosite in mod necorespunzator, ci si atunci cand produsele sunt contrafacute. Daca achizitionezi petarde de la tarabele din piete sau din portbagajul unei masini parcate intr-un loc ascuns, poti avea surpriza neplacuta ca acestea sa nu functioneze sau, mai rau, sa se detoneze singure. In schimb, daca apelezi la un magazin autorizat, poti fi sigur ca vei achizitiona produse testate, care vor functiona ireprosabil.

2. Varietate mare de produse. Un magazin autorizat de materiale pirotehnice va avea intotdeauna o oferta mult mai diversificata decat un vanzator ambulant. Spre exemplu, la Ekopiro gasesti urmatoarele tipuri de petarde:

– siruri de petarde – acestea au o explozie puternica si pana la 1.000 de pocnituri; in aceasta categorie intra si celebra “Coada dragonului”, un sir de petarde de 5 metri, care ofera un efect colosal de lumini si pocnitori;

– petarde F2 – sunt materiale pirotehnice care produc sunete de diferite intensitati si au preturi foarte atractive; in aceasta categorie intra si produsele “Dum Bum”, renumite in intreaga lume pentru pocniturile de pana la 120 de decibeli;

– petarde F3 – sunt cele mai renumite, datorita efectelor puternice pe care le produc, atat sonore, cat si luminoase (lumini colorate, flash-uri, suieraturi etc).

3. Avertismente si masuri de siguranta. Materialele pirotehnice comercializate de magazine autorizate vor fi intotdeauna insotite de avertismente, sfaturi si recomandari privind utilizarea acestora. Astfel, este recomandat sa depozitezi petardele si artificiile numai in locuri uscate si ferite de caldura si sa citesti instructiunile de pe eticheta inainte de a le scoate din ambalaj.

Printre cele mai importante reguli atunci cand detonezi petarde sunt urmatoarele:

– foloseste-le doar in spatii deschise, fara produse inflamabile sau vegetatie uscata in jur;

– tine mereu la indemana un recipient cu apa, pentru a evita orice situatie neplacuta;

– daca explozia nu s-a produs, nu te apropia imediat; este recomandat sa stropesti produsul cu apa;

– nu lasa copiii nesupravegheati in preajma materialelor pirotehnice;

– nu lasa nici animalele de companie nesupravegheate in preajma acestora, deoarece se pot speria sau rani;

– nu purta haine largi atunci cand detonezi petarde;

– poarta echipament de protectie (spre exemplu, ochelari);

– nu detona petarde atunci cand esti foarte obosit ori sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante; aceste stari iti pot afecta capacitatea de concentrare, de coordonare si de evaluare a potentialelor pericole.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply