6 curiozitati despre implantul dentar
Diet&Health

6 curiozitati despre implantul dentar

Clinicile dr. Leahu - estetica dentara

Implantul dentar reprezinta o piesa din titan ce este folosita ca baza pentru recapatarea integritatii danturii. Astfel, in urma pierderii unui dinte este inserat un implant dentar in structura osoasa a pacientului, la nivelul mandibulei sau al maxilarului, cu scopul de a inlocui radacina naturala a respectivului dinte.

Ulterior, dupa aproximativ 6 luni de la inserarea implantulului dentar este atasat bontul protetic de vindecare. Acesta reprezinta puntea de legatura intre noua „radacina” si coroana dentara, care este partea vizibila a restaurarii si componenta finala a acesteia. Coroana este realizata din ceramica de inalta durabilitate si rezistenta, asemenea smaltului natural, avand atat rol estetic, cat si functional.

Prin urmare, un tratament cu implant dentar este solutia ideala pentru inlocuirea practica si eficienta a unuia sau mai multor dinti lipsa in timp record: o singura zi (tehnica de implantare One Day sau Sky Fast&Fixed de la Bredent)! Iata si alte curiozitati despre acest subiect:

1. Stiai ca… 90% din populatie crede ca interventia de inserare a unui implant dentar reprezinta cea mai dureroasa procedura stomatologica? In realitate, insa, un astfel de tratament este mai putin dureros decat solutiile clasice de inlocuire a dintilor lipsa, precum puntile dentare. Acestea din urma presupun devitalizarea a doi dinti invecinati, adica scoaterea nervului, ceea ce poate provoca mult mai multa durere.

2. Stiai ca… poti beneficia de inserarea unui implant dentar chiar si in cazul in care suferi de pierderi osoase? Pentru astfel de situatii speciale se recurge la o procedura suplimentara de aditie osoasa la nivelul maxilarului sau mandibulei, in functie de caz.

3. Stiai ca… implantul dentar nu afecteaza investigatiile RMN ulterioare? Desi exista numeroase mituri conform carora investigatiile RMN pot fi influentate negativ de un implant, in realitate aceasta informatie este falsa! Implanturile de inalta calitate, 100% compatibile cu organismul uman, nu contin fier in compozitia lor si nu exista riscul de a interfera cu tehnologia RMN.

4. Stiai ca… implantul dentar este recomandat dupa rezolvarea problemelor de ortodontie? Ignorand detaliile legate de alinierea sau muscatura dintilor, se poate ajunge la complicatii foarte grave in lipsa unui plan elaborat al tratamentului cu implant.

5. Stiai ca… exista numeroase mituri conform carora implantul dentar poate provoca aparitia cancerului? In realitate, insa, acestea sunt doar speculatii nefondate. In afara de faptul ca unele implanturi ceramice sunt casante si ascund fisuri microscopice in structura lor ce pot fi fragmentate in urma unui soc puternic, nu exista nicio alta ingrijorare sau dovada ca un tratament cu implant ar putea afecta organismul in vreun fel. Dimpotriva!

6. Stiai ca… durata de viata a unui implant depinde de respectarea regulilor de igiena orala de-a lungul timpului? Este foarte important ca pacientul sa urmeze indicatiile oferite de medicul implantolog. Astfel, durata de viata a implantului poate fi prelungita de la 10-15 ani chiar si pentru tot restul vietii. La Clinicile Dr. Leahu, datorita tehnologiei de ultima ora si a specialistilor in implantologie, rata de succes a osteointegrarii este de 100%. Telefon programari: 0374 475 555

Comentarii Facebook

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Andreea Apostol
  November 9, 2018 at 1:35 pm

  Dantura trebuie îngrijită corespunzător, astfel rămânem cu “dinte, pauză, lipsă, gaură ” şi nu e prea atrăgător.

 • Reply
  coco
  November 10, 2018 at 4:06 pm

  nu stiam mare lucru despre implanturi, sper sa nu am nevoie prea curand, incerc sa ingrijesc corespunzator dantura!

 • Reply
  Mirela Marin
  November 11, 2018 at 2:59 pm

  Chiar nu știam mare lucru despre implant. Auzisem câte ceva dar foarte vag.
  Articolul tău m-a lămurit, știu ce mă așteaptă și unde să apelez.

 • Reply
  Catalina Coman
  November 11, 2018 at 6:41 pm

  Chiar nu stiam prea multe despre implantul dentar, asa ca ti-am citit cu foarte mare interes articolul.

 • Reply
  Gerlinde Iuhasz
  November 13, 2018 at 9:28 pm

  Putine lucruri stiam din cele pe care le-ai prezentat. E bine sa fim mereu informati, ca sa stim sa prevenim sau sa actionam repede si corect atunci cand situatia o cevre. Super articol.

Leave a Reply