Tigara electronica. Avantaje ale folosirii sale si mituri construite in jurul vapatului

Ideea de tigara electronica a prins contur in 2004, atunci cand un farmacist chinez a ajuns la concluzia ca un fum aromat, plin cu nicotina, este mult mai sanatos decat fumul generat de tigara. De atunci, piata tigarilor electronice a crescut constant.

Au trecut 15 ani de cand e-tigara se lupta cu tigara din tutun si s-a ajuns la concluzia ca aceasta genereaza o serie de avantaje:

  • Nu are mirosuri neplacute nici in maini, nici in haine, nici in par. Nu este, asadar, respingatoare pentru cei din jur.
  • NU prezinta foarte multe riscuri. Nu este 100% sanatoasa, insa nu este nici la fel de riscanta cum este tigara normala. Vapatul duce rareori la imbolnaviri grave, asa cum face tigara normala.
  • Asigura o diversitate foarte mare de arome. Cei care aleg sa vapeze in loc de a fuma se bucura de o diversitate de arome uriasa. Pot opta pentru arome fructate, pentru arome mentolate si evident, pentru aromele clasice de tigara.
  • Ajuta la renuntarea la fumat. Conform statisticilor, multi fumatori care au inceput sa foloseasca e-tigara au renuntat la fumat.

Ce mituri s-au construit in jurul tigarii electronice?

Exista o serie de mituri care au luat nastere pe masura ce tigara electronica a devenit mai populara. In 2009, spre exemplu, cercetatorii au gasit dietilenglicol intr-un cartus studiat, ceea ce a dus la mitul ca acest compus este gasit in toate tigarile electronice.

De fapt, a fost o simpla intamplare si prezenta urmelor de dietilengilol a fost gasita in doar unul dintre cele 18 cartuse studiate. In plus, cantitatea gasita nu era deloc periculoasa.

Printre mituri se mai numara si faptul ca tigara electronica produce apa la plamani, poate sa duca la aparitia cancerului sau are in componenta numeraose chimicale si metale.

Realitatea este simpla:

  • tigara electronica nu poate produce apa la plamani, in conditiile in care aburul inhalat nu ajunge in pleura;
  • Nitrominezele, care duc de regula la dezvoltarea cancerului, sunt prezente in lichidul tigarii, insa sunt de 1300 de ori mai putine decat cele gasite in tigara normala;
  • Exista compusi daunatori in compozitia lichidului, insa nu prezinta riscuri pentru sanatate, in conditiile in care cantitatea lor este infima. Practic, compusii daunatori sunt mult mai putini decat cei gasiti in aerul dintr-un oras mare precum Bucurestiul.

Per total, asadar, merita sa incerci tigara electronica in detrimentul tigarii normale, in conditiile in care este mult mai sanatoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *