Villa Vinci-I Giardini di Zoe

În vizită la Villa Vinci-I Giardini di Zoe

Grădina aristocrată de la Banpotoc

Avem o țara atât de frumoasă încât și italienii decid să se stabilească aici. Giovanni Salvatelli este un italian care și-a transformat moșia din România într-una dintre cele mai frumoase grădini aristocrate din țară.

Recent am aflat și eu că la mine în județ se află acesta grădină superbă, care an de an aduce numeroși turiști. I Giardini di Zoe este una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice pe care am descoperit-o anul acesta.

De cum am pășit în grădina aristocrată de la Banpotoc am descoperit un colț de Rai, o oază de liniște, un loc minunat! Nu vă pot descrie în cuvinte cât de impresionată am fost de acestă gradină minunată din România.

Villa Vinci-I Giardini di Zoe grădina aristrocrată de la Banpotoc

 În vizită la Villa Vinci-I Giardini di Zoe

Deși pare greu de crezut, nu am ajuns într-o curte regală cum vedem în filme, ci într-un mic sat din Romania. Grădina di Zoe se află în apropiere de Banpotoc, în județul Hunedoara.

Din pasiunea pentru grădinărit și iubirea pentru natură, italianul a reușit să creeze o adevărată capodoperă peisagistică.

iubirea pentru natură

pasiunea pentru grădinărit

Grădina di Zoe

Am petrecut ceva timp în grădină admirând speciile de plante cultivate și pot spune că nu m-am plictisit deloc. Ce-i drept, am avut parte și de o zi însorită de vară.

Abia am reușit să fac câteva poze fără să prind și alți oameni în cadru. Nu-mi place să public poze pe internet cu oameni pe care nu-i cunosc și mai ales, cu siguranță nu doresc nici ei să apară pe site-uri.

Cred că este locul ideal pentru o ședință foto cu un fotograf profesionist. Numai imaginați-vă cât de frumos ar ieși pozele, spre exemplu de la nuntă. Superb!

Eu am fost duminica să vizitez Villa Vinci-I Giardini di Zoe și am plătit pe bilet 5 lei. Mi se pare că în cursul săptămânii este alt preț, dar nu știu sigur. În orice caz, merită!

Sper că v-am convins și pe voi să vizitați această grădină minunată, desprinsă parcă din basmele cu prinți și prințese. Eu cu siguranță mă voi reîntoarce aici ori de câte ori voi avea ocazia, mai ales că locuiesc la doar o oră distanță de această grădină aristocrată din România.

grădină aristocrată din România

Tu ai vizitat I Giardini di Zoe? Dacă nu, ți-ai dori?

14 thoughts on “În vizită la Villa Vinci-I Giardini di Zoe

  1. Mirela Marin says:

    Ooo! Ce frumusete! Nu, nu am vazut minunatia asta, dar iti multumesc pentru ca ai impartasit cu noi informatiile astea. Altfel, nu as fi stiut de aceasta destinatie extraordinara din tara noastra. Tocmai m-am intors dintr-o calatorie din locuri fantastic de frumoase.
    Avem o tara minunata!

  2. Buder Cristina says:

    Am văzut-o și la TV și mi-a propus o prietena sa mergem într-un weekend, fiind vorba despre câteva ore dus-întors de la Arad. Arata foarte bine. Mi-aș fi dorit însă să merg în perioada maxima de glorie a ei când sunt toți trandafirii înfloririti, undeva prin mai-iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *