Cele mai vizitate atracții turistice din Târgu Jiu

Cele mai vizitate atracții turistice din Târgu Jiu

Atracții turistice în Târgu Jiu

Dacă tot a fost frumos afară, soțul meu mi-a propus să facem o mică vizită la Târgu Jiu pentru a vizita singurele creații artistice brâncușiene situate în aer liber. Bineînțeles că nu am refuzat, mai ales că ador să călătoresc.

 Târgu Jiu este un oraș mic, dar care are multe de oferit. Foarte mulți turiști vin la noi în țară pentru a vizita sculpturile realizate de Constantin Brâncuși.

Ansamblul monumental de la Târgu Jiu este un omagiu adus eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial. Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului trebuie vizitate cel puțin o dată în viață.

Prima oară am fost în Parcul Central pentru a vizita Poarta Sărutului și Masa tăcerii. Vreau să vă zic că era plin de oameni, abia apucai să faci o poză. Un lucru care mi-a atras atenția a fost faptul că era plin de polițiști care nu te lăsau nici măcar să le atingi. Lucru care nu este neapărat rău, mai ales că există persoane cărora le place să distrugă tot ce este frumos.

La Poarta Sărutului erau foarte multe cupluri care își făceau poze, așa că am vizitat prima oară Masa Tăcerii.

Masa Tăceriisculptura realizata de Constantin Brâncuși

Fiecare operă pe care am vizitat-o are propria semnificație. De-a lungul timpului, Masa Tăcerii a fost supusă mai multor interpretări. Una dintre ele este că reprezintă masa la care au stat soldații înaintea confruntării la care urmau să participe.

Alta ar fi că reprezintă Cina cea de Taină, cele 12 scaune-clepsidre din jurul mesei sunt Apostolii, iar Masa îl reprezintă pe Iisus.

După ce am așteptat mai bine de jumătate de oră, m-am întors la Poarta Sărutului pentru a face o poză. Ei bine, acum erau și două cupluri de miri, care își făceau poze, alături de invitați.

Sinceră să fiu, nu mă așteptăm să fie așa de aglomerat, abia am reușit să fac o poză în care să nu prind foarte multe persoane în cadru.

Poarta SărutuluiPoarta Sarutului

 Poarta Sărutului are forma unui arc de triumf și este amplasată la intrarea în Parcul Central din Târgu Jiu. Această sculptură deosebită realizată de Constantin Brâncuși simbolizează triumful vieții asupra morții.

Se spune că sufletele soldaților căzuți în luptă trec prin această poartă pentru a ajunge într-o altă lume.

Coloana Infinitului sau Coloana fără sfârșit este amplasată la aproximativ un kilometru în parcul cu același nume. Pentru a ajunge la Parcul Coloana fără sfârșit se poate merge pe jos sau cu mașina. Eu am mers pe jos și am făcut aproximativ 20 de minute.

Coloana InfinituluiColoana Infinitului sau Coloana fără sfârșit

Coloana recunoștinței fără sfârșit este un omagiu adus soldaților români care au căzut pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

Coloana Infinitului are o înălțime de 29,35 metri și este compusă din 16 module octaedrice suprapuse.

Unde mâncăm în Târgu Jiu?

După ce ne-am plimbat mai bine de trei ore ne-a luat foamea așa că ne-am întors la mall, unde am parcat mașina și am mers să mâncăm la KFC și Spartan. Din când în când mai mănânc și mâncare fast food, chiar dacă știu că nu este sănătoasă.

Dacă plănuiți o vacanță în România dar nu știți exact unde să mergeți, vă recomand să vizitați Ansamblul monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu, cu siguranță nu veți regreta.

Tu ai vizitat sculpturile realizate de Constantin Brâncuși?

33 thoughts on “Cele mai vizitate atracții turistice din Târgu Jiu

 1. Almona says:

  Uite că în Tg. Jiu n-am ajuns. Sunt atât de multe atracții turistice în România, dar din păcate, infrastructura lasă de dorit. Oricum, am trecut pe listă.

 2. Andreea G says:

  Da, am fost in Targul Jiu in urma cu … vreo 17 ani. Damn, asta ma face sa par an old lady :))
  Tin minte ca eram intr-o excursie cu clasa. Si am vizitat Tg Jiu, Drobeta Turnu Severin, Orsova si Portile de Fier.

 3. Larisa Mustata says:

  Targu Jiu este frumos l-am vizitat de mai multe ori. Imi place si insulita de pe Jiu. Lucrand in domeniu turismului, de multe ori oaspetii straini intreaba ce pot vizita si le recomand cu drag Targu Jiu.

 4. Copila cu zambete says:

  E un loc superb și e unul dintre orașele mele preferata, îmi va fi tot timpul drag!! Mi-a plăcut mult articolul, e foarte bine gândit
  😘😘

 5. Dream big little girl says:

  Am fost si eu in Tg Jiu acum ceva ani iar anul trecut am trecut pe aoclo in drum spre Cazanele Dunarii. Chiar trebuie vizitat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *