Travel

Locuri de vizitat în Hunedoara: Mănăstirea Lainici

noiembrie 2, 2020
 Lainici - mănăstirea dintre munți

Obiective Turistice Hunedoara

În articolul de astăzi nu vreau să vorbim despre credința în Dumnezeu, ci vreau să vă prezint un obiectiv turistic ce merită vizitat dacă ajungeți în județul Hunedoara. Fiecare este liber să creadă în ce vrea, atâta timp cât el este fericit.

După mulți ani șoseaua care străbate Defileul Jiului a fost reabilitată. Acum este o plăcere să conduci, fără să îți fie frică că îți strici mașina din cauza drumurilor proaste. Din păcate, mai sunt și cazuri când se trezește un șofer deștept să îți taie calea, să depășească în curbe, fără măcar să se asigure.

Undeva pe la mijlocul defileului se află Mănăstirea Lainici. Am ajuns la concluzia că cel mai bine este să vizitezi mănăstirile din România în cursul săptămânii sau în zilele când nu sunt sărbătoare. În caz contrar, vei avea parte de aglomerație, de gălăgie, de oameni care se împing și nu au răbdare să te lase liniștit să aprinzi o lumânare pentru persoanele dragi care nu mai sunt printre noi.

 Lainici – mănăstirea dintre munți

Obiective Turistice Hunedoara

Pentru mine vizita la Mănăstirea Lainici a fost o oază de linişte şi regăsire sufletească. Dincolo de ritualurile oricărei mănăstiri, Lainici este un loc frumos, bine amenajat, curat și primitor.

Sunt și băncuțe unde poți să stai, dacă dorești. Intrarea la mănăstire este liberă. Un alt lucru foarte bun este faptul că există locuri de parcare.

Ei zic că nu ai voie să faci poze, eu am făcut și nu a avut nimeni treabă cu mine.

Cum ne îmbrăcăm când vizităm mănăstirile din România?

Există și un magazin de unde poți cumpăra icoane, mătânii, magneți de frigider, mir etc. Prețurile sunt decente. O iconiță costă 12 lei.

Abia acasă am văzut că am cumpărat magnet cu Mănăstirea Dumbrava, deși eu voiam cu Mănăstirea Lainici. Nu înțeleg care este treaba asta, să vinzi magneți cu alte locuri. Mi s-a întâmplat și când am vizitat Castelul Corvinilor, comercianții de suveniruri vindeau și magneți cu Castelul Bran, dar am fost atentă și nu am cumpărat.
suveniruri manastire

Cum ne îmbrăcăm când vizităm mănăstirile din România?

Femeile ar trebui să poarte haine decente, fără decolteu sau fuste scurte. La intrare în Mănăstirea Lainici se află un domn care pune la dispoziție femeilor fuste lungi si un batic, cu care să își acopere umerii, dacă au tricou prea decoltat.

Îmi place să vizitez mănăstiri chiar dacă nu mai cred în preoți. Din pacate, unii se fac preoți doar pentru că este o meserie bănoasă, dar sunt atât de răi la suflet, încât nu te-ar ajuta nici cu un pahar cu apă, dacă ai avea nevoie.

Credința mea este în Dumnezeu, atât!

Tu vizitezi mănăstiri în România?

You Might Also Like

19 Comments

 • Avatar
  Reply Camelia noiembrie 2, 2020 at 8:12 am

  Daaa! Si mie imi plac astfel de locuri. Anul acesta nu am fost nicaieri. Dar anul trecut am vizitat toate manastirile din Bucovina.

 • Avatar
  Reply Gratiela Vlad noiembrie 2, 2020 at 8:37 am

  Manastirea Lainici este una din preferatele mele. Am trait o experienta incredibila acolo cand eram insarcinata cu primul copil. Sfantul Irodion de la Lainici ne-a ajutat sa ne recapatam speranta cand medicii ne-o luasera complet. Felicitari pentru material!

 • Avatar
  Reply Oana noiembrie 2, 2020 at 8:59 am

  Am fost si noi e tare frumoasa, ne place sa vizitam manastiri.

 • Avatar
  Reply Elena noiembrie 2, 2020 at 10:15 am

  Un articol pe gustul meu. Iubesc aceasta Sfanta Manastire, exact la fel cum le iubesc pe toate. Am multe amintiri de aici.

 • Avatar
  Reply Ursu Alexandra noiembrie 2, 2020 at 2:45 pm

  Vai, ce frumos e acolo.
  Nu obisnuiesc sa vizitez manastiri neaparat, insa daca merg undeva si sunt in drumul meu, opresc cu siguranta.
  Ultima data am fost la suceava si gura humorului, asa ca am mers si la Voronet.

 • Avatar
  Reply Raluca Brezniceanu noiembrie 2, 2020 at 5:20 pm

  Prin vinderea de magneti, prospecte cu alte destinatii turistice banuiesc ca vor sa te incurajeze sa le vizitezi. Poate Manastirea Dumbrava o fi aproape. Poate.

 • Avatar
  Reply Luca Raluca noiembrie 2, 2020 at 6:27 pm

  Ce zona frumoasa! Nu am avut ocazia sa vizitez aceasta manastire, insa o sa o trec pe lista noastra! Multumesc pentru recomandare!

 • Avatar
  Reply Ana Maria B noiembrie 2, 2020 at 7:53 pm

  Spre rușinea mea, nu am vizitat mananstiri pana acum. Dar, am în plan pentru ca uite cât de frumoase sunt și tare păcat e sa nu le vezi măcar o data în viata.

 • Avatar
  Reply Adriana Ivan noiembrie 3, 2020 at 7:05 am

  Recunosc că nu mergem într-un loc special pentru a vizita anumite mănăstiri, dar dacă este vreuna renumită și ne permite timpul, trecem.

 • Avatar
  Reply Denisa noiembrie 3, 2020 at 10:30 am

  Ce loc minunat. Am facut si eu un pelerinaj la un moment dat, in scoala generala la mai multe manastiri.

 • Avatar
  Reply Simona Tucu noiembrie 3, 2020 at 2:56 pm

  Nu stiam de aceasta manastire, acum aud prima data de ea. Mai merg la manastiri din cand in cand, cu parintii mai mult, dar nu fac o practica din asta. Nu cred ca am vizitat mai mult de 20 in toata viata.
  Multumim frumos pentru articol!

 • Avatar
  Reply De la sex la dragoste noiembrie 3, 2020 at 7:27 pm

  Unele manastiri arata de vis. Cel putin la exterior. Riguarea cu care isi duc gtraiul si chiliile nu le-am vazut.
  Tot din cauza la preoti nu am mai mers nici eu la biserica. Am ajuns sa intru in acelea pe care le consider frumoase si goale. In acest moment cunosc 3 biserici in Bucuresti unde pot intra si sa nu ma critice preotul. Dar… sunt la distanta mare.

  La partea cu batic am vazut si in Bulgaria in statiunea Constantis si Elena. Dar acolo nu te lasau sa intii deloc.

 • Avatar
  Reply Ruxandra noiembrie 3, 2020 at 8:55 pm

  Sinceră să fiu, le vizitez doar pe cele vechi, pentru arhitectură, precum Biserica Neagră. În rest nu mă pasionează și nu sunt genul meu de chestii de vizitat.

 • Avatar
  Reply carmen alexa noiembrie 4, 2020 at 12:57 am

  Am ”bifat” cat am fost in scoala cateva din lacasele cele mai cautate si promovate. De atunci nu am mai fost in tara special pentru manastiri. Insa am pe lista Hunedoara ca loc de vizitat si cine stie, poate voi ajunge si la aceasta manastire. Multumesc pentru recomandare

 • Avatar
  Reply Simona noiembrie 4, 2020 at 7:56 pm

  Vai cat de frumoasa este manastirea! Imi place mult sa vizitez manastiri in locuri din acestea imprejmuite de natura. ^_^

 • Avatar
  Reply Rokolla noiembrie 5, 2020 at 8:49 am

  A trecut foarte mult timp de la ultima mea vizita la o manastire. Nu cred ca anul asta ma voi aventura. Arata foarte frumos aceasta manastire

 • Avatar
  Reply Lucia Mihaela Curea noiembrie 5, 2020 at 7:13 pm

  Hunedoara are locuri tare frumoase, am vizitat si noi acest oras.

 • Avatar
  Reply Lucia Mihaela Curea noiembrie 6, 2020 at 11:52 am

  Imi place mult sa vizitez manastiri , imi dau o stare de liniste.

 • Avatar
  Reply Ioana Pavel noiembrie 8, 2020 at 9:16 am

  Am avut și noi în plan să vizităm Hunedoara și ale ei locuri frumoase astă-vară, dar ne îndepărtam cam mult de la traseul stabilit inițial, astfel că am renunțat. Nu este timpul pierdut, totuși. 🙂

 • Leave a Reply