O solutie ideala pentru pentru iluminatul casnic si cel operational (scoli, spitale, centre comerciale, hoteluri) este noua generatie de tuburi led. Tuburile fluorescente, sau neoanele, asa cum mai sunt cunoscute, pot fi acum inlocuite cu un sistem mai eficient si durabil, si anume, tuburile LED. Cu dimensiuni diverse si variatii de putere, tuburile cu led pastreaza forma tuburilor cu neon clasice (forma alungita), se monteaza si utilizeaza similar celor vechi, insa au atribute specifice sistemelor de iluminat pe baza de LED. Noile tipuri de led realizeaza o economie la curent de pana la 40% fata de tuburile clasice, se instaleaza usor, fara ajutorul unui specialist, nu au nevoie de starter sau balast si emit o lumina clara.
Printre cele mai importante beneficii ale tuburilor cu led se numara costul redus. Noile tuburi led contribuie la reducerea costului de mentenanta, intrucat acestea sunt mult mai rezistente decat cele fluorescente, nu palpaie si nu au probleme cu balastul. Lumina clara emisa duce la generarea unei economii la curent de pana la 40% fata de tuburile fluorescente. Tuburile fluorescente au lumina multi directionala, ceea ce inseamna ca o parte din aceasta se pierde in corpul tubului – lucru care nu este valabil si in cazul tuburilor cu led cu lumina directionata, cu o lumina naturala foarte eficienta. De asemenea, in cazul unui tub fluorescent durata medie de viata este de 30000h, pe cand durata de viata a unui tub LED este de 50000h.
Un alt aspect demn de luat in seama este faptul ca acestea nu produc niciun fel de zgomot in timpul functionarii. Mai mult decat atat, tuburile cu tehnologie LED sunt rezistente la aprinderi si stingeri repetate.
In plus, achizitionarea unor tuburi led T5 ajuta mediul inconjurator, prin inlocuirea substantelor toxice periculoase precum mercurul sau plumbul cu cele prietenoase cu mediul (tuburile led nu sunt responsabile pentru poluarea mediului atunci cand nu mai pot fi utilizate). Totodata, nu emit raze UV sau infrarosii atunci cand se afla in uz si sunt mult mai rezistente la vibratii puternice sau la socuri.
Sunt de diferite dimensiuni si modele, existand astfel posibilitatea de a alege ceea ce este adecvat pentru incaperile in care urmeaza sa fie amplasate. Sunt puse la dispozitie neone led flexibile care pot produce lumina alba, rosie, galbena, verde sau albastra, ceea ce va transforma incaperea intr-una mai placuta si de efect. Exista tuburi led T8 rezistente la temperaturi extreme, astfel ca ele pot fi folosite si in camere frigorifice, vitrine frigorifice sau zone de depozitare cu temperaturi reduse sau temperaturi ridicate.
Inovative, usor de montat, durabile si eficiente, tuburile cu led scad considerabil emisiile de caldura, acestea neincalzindu-se ca cele clasice. Tuburile cu led au fost special create pentru inlocuirea tuburilor fluorescente, in scopul reducerii costurilor de energie electrica. Cu o astfel de alternativa a iluminatului casnic si cel operational se realizeaza o economie de energie electrica de peste 45% in cazul tuburilor clasice si o economie de 40% pentru becurile economice. De asemenea, datorita raportului lm/w, eficienta creste de pana la 4 ori fata de becurile cu incandescenta.
ce de informatii, chiar as avea nevoie in baie de niste tuburi noi, unul lipseste!
Folosesc tuburi led iar acum ca te citesc, ma tot gandesc cum le-am ales caci cert este că nu stiam atatea despre ele. Eh, mai bine mai tarziu decat niciodata.
Eu foloseam tuburi LED la baie, însă am renunțat la ele când mi-am schimbat dulăpiorul (care are becuri încorporate). Parcă îmi este un pic dor de ele. În schimb, am tuburi LED montate la birou și sunt mulțumită de ele.
Sunt foarte bune tuburile cu led și recomandate pentru economisirea energiei dar și a banilor.
Am si eu un tub led in balcon si chiar e super ok.
Folosesc si eu tuburi led. Sunt intr-adevar avantajoase.