Travel

Sfaturi privind cumpărarea unei mașini rulate

noiembrie 30, 2018
Sfaturi privind cumpărarea unei mașini rulate

Dacă sunteți în căutarea unei mașini second hand, aceste sfaturi vă vor ajuta să faceți o bună alegere. Astfel, cumpărarea mașinii nu se va transforma într-un coșmar.

Dacă considerați că sunteți pregătiți să vă cumpărați o mașină second-hand, este important să aflați cum și de unde să o achiziționați pentru a folosi cât mai bine bugetul de care dispuneți.

Da, cumpărarea unei mașini chiar și rulate, este o decizie  asupra căreia trebuie meditați foarte mult. Este un bun pe care îl voți folosi mai mulți ani, deci este bine să faceți o bună alegere din prima.

Pe piața mașinilor rulate veți descoperi vehicule foarte interesante, adaptate nevoilor dvs. și la un preț accesibil. Pentru a găsi într-un mod eficient mașina potrivită este indicat să urmați o anumită metodă în acest proces de cumpărare.

Când cumpărați o mașină rulată, veți trece prin mai multe faze: veți decide ce mașină doriți sau  aveți nevoie, unde să o căutați, cum să verificați starea ei și, în sfârșit, cum și de unde să o cumpărați.

Când testați mașina și discutați cu vânzătorul, vă recomandăm să urmați o regulă de aur: “dacă există îndoieli, renunțați”. Dacă ceva vă deranjează sau nu vă place sub nicio formă, renunțați la mașina respectivă. S-ar putea să vă înșelați sau nu. Vor exista cu siguranță mai multe oferte care să vă inspire încredere.

Cum alegeți ce tip de mașină aveți nevoie

Deși ideal ar fi să vă puteți permite să vă cumpărați mașina care vă place, de cele mai multe ori nu vă puteți permite. Cumpărarea unei mașini care vă place, dar care nu vă este utilă nu vă va permite să vă bucurați de ea, așa că va trebui să faceți un compromis.

În loc să alegeți mașina care vă  place cel mai mult și apoi să vedeți ce vă poate oferi, faceți invers: vedeți care sunt nevoile voastre și ținând cont de ele căutați mașina care vă place cel mai mult. Pentru a decide care dintre ele merită să fie a voastră, trebuie să urmați următorii pași.

Stabiliți suma maximă de bani pe care o puteți oferi: știind suma maximă de bani pe care o puteți cheltui pentru achiziționarea unei mașini este primul pas, deoarece acesta va condiționa restul procesului. Dacă bugetul vostru este scăzut, dar aveți nevoie de o mașină mare, va trebui să căutați modele mai vechi. De îndată ce stabiliți clar cât vă permiți să cheltuiți, va trebui să nu depășiți bugetul și să nu aveți încredere în “pentru încă doar 500 de euro…”

Poate că de acei bani veți avea nevoie mai târziu pentru alte lucruri, iar mașina va sfârși prin a fi o povară grea, mai degrabă decât un bun care vă oferă libertate de  mișcare.

Aflați ce fel de mașină aveți nevoie pe termen mediu: vor exista momente când probabil veți căuta o mașină pentru o perioadă mică de timp, dar în mod normal o veți avea între 5 și 8 ani, deci trebuie să luați în considerare dacă în acea perioadă situația personală se poate schimba, dacă este posibil ca familia să crească, dacă va trebui să aveți grijă de persoanele în vârstă etc.

Feriți-vă de mașinile mari tip berlină și de SUV-uri: în general, pe piața cu mașini second hand, cele mai mari mașini sunt cele care se depreciază cel mai mult. Pe piață puteți găsi berline de lux la același preț, dar mai moderne. Trebuie evitată această ispită și să alegeți  ceea ce aveți cu adevărat nevoie. În general, în cazul mașinilor scumpe întreținerea costă mai mult, taxele sunt mai mari, sunt mai greu de parcat, iar reparațiile sunt mai scumpe.

Așadar, trebuie să aveți grijă ce model de mașină cumpărați și de unde o cumpărați. Dacă vreți să găsiți rapid o mașină în stare foarte bună, optați pentru Auto Rulate București.

Aici veți găsi cea mai mare ofertă de mașini rulate din România și din Europa. Specialiștii acestei firme vor fi oricând la dispoziția voastră pentru a vă ajuta să alegeți mașina care se potrivește perfect nevoilor voastre. Ei vor veni în sprijinul vostru cu cea mai bună calitate de mașini rulate. Sunt mașini trecute prin sita unui riguros control.

Prin urmare, de aici puteți cumpăra cu încredere orice tip de mașină, căci nu veți regreta. Spor la cumpărături!

You Might Also Like

11 Comments

 • Avatar
  Reply Andreea Eftimie decembrie 3, 2018 at 10:37 pm

  Sunt niste sfaturi care sper sa ma ajute pe viitor

 • Avatar
  Reply Butterfly decembrie 4, 2018 at 12:29 pm

  Multumim pentru sfaturi, la un moment dat am cautat si eu masini rulate si nu prea am gasit informatii online.

 • Avatar
  Reply Lucia Mihaela Curea decembrie 4, 2018 at 2:45 pm

  Exista multe detalii la care trebuie sa fim atenti cand cumparam o masina rulata. Actele să fie in regula, pretul sa fie corect, masina bine intretinuta si sa se incadreze in buget.

 • Avatar
  Reply Cristina Barbieru decembrie 4, 2018 at 7:16 pm

  Sotul este cel responsabil de alegerea masinii, cred ca e mai potrivit pentru asta decat mine. Totusi cred ca pretul dar si modul in care arata o masina ne face sa o cumparam.

 • Avatar
  Reply Stefania Petrescu decembrie 4, 2018 at 8:47 pm

  Articolul este foarte util. Eu din păcate nu ma prea pricep la mașini și nu as știi ce sa aleg 🙈

 • Avatar
  Reply Alexa decembrie 4, 2018 at 8:58 pm

  Foarte bune si utile sfaturile! Si in cazul meu, sotul alege mașinile!El se pricepe mai bine decat mine!:)

 • Avatar
  Reply Andrea Chitic decembrie 4, 2018 at 10:27 pm

  Nu stiam multe dintre aceste lucruri, acum imi vor prinde bine.

 • Avatar
  Reply Catalina Coman decembrie 4, 2018 at 11:50 pm

  Sa stii ca imi prind bine sfaturile tale. Chiar trebuie sa ne schimbam masina in curand. Cea veche a devenit prea mica. 😀

 • Avatar
  Reply Rokolla decembrie 5, 2018 at 12:54 am

  La acest capitol sotul meu este sngurul responsabil si, din ce-am auzit, tine cont de o mare parte din lucrurile mentionate de tine. Eu imi dau cu parerea din punct de vedere estetic

 • Avatar
  Reply Andraxela decembrie 5, 2018 at 9:07 am

  Eu tot cautam zilele astea argumente pro si contra pentru ca tot vreau sa imi iau o astfel de masina. Multmim pt info 🙂

 • Avatar
  Reply Simona decembrie 5, 2018 at 12:05 pm

  Merci mult pentru sfaturile extrem de ajutătoare!! Nu le știam pe multe dintre ele. Acum știu cum să aleg o mașină fără probleme. 😘

 • Leave a Reply