Uncategorized

Trebuie sa prezinti fisa medicala pentru angajare? Fisamedicala.info iti sta la dispozitie!

decembrie 4, 2019

Executarea corecta a analizelor medicale are o importanta deosebita atat pentru angajator, cat si pentru viitorul angajat. Un angajat sanatos contribuie la o afacere sanatoasa si productiva, iar angajatorii sunt constienti de acest lucru.

Conform legii in vigoare, exista anumite situatii in care este obligatoriu sa prezinti adeverinte medicale care sa dovedeasca faptul ca esti apt pentru a indeplini ceea ce iti propui. Astfel, exista situatii in care ai nevoie de fisa medicala pentru angajare si pentru a trece in urmatoarea etapa a procesului de angajare.

Cine are nevoie de fisa medicala pentru angajare?

Una dintre aceste situatii se aplica celor care urmeaza sa se angajeze, care isi reiau activitatea, dar si celor care vor sa obtina autorizatie pentru exercitarea diferitelor profesii sau pentru sustinerea concursurilor necesare ocuparii anumitor functii.

Cateva exemple de profesii din ultima categorie sunt: atestarea calitatii de detectiv particular, obtinerea atestatului de detectiv de securitate.

Persoanele care vor sa devina cadre didactice, functionari publici, contabili, dar si cele care efectueaza un tip de munca cu risc crescut, cum ar fi cei care lucreaza la inaltime, in tura de noapte, cu substante chimice periculoase sau sunt conducatori auto, toti au nevoie sa efectueze medicina muncii si sa obtina fisa medicala pentru angajare.

Exista insa mult mai multe situatii in care fisa medicala pentru angajare poate fi solicitata. La serviciile oferite de centrul medical Standard Med poate apela oricine se incadreaza in urmatoarele categorii: societati comerciale, institutii de stat, persoane fizice si persoane juridice.

De unde se poate obtine fisa medicala pentru angajare?

Pe site-ul fisamedicala.info, gasesti toate informatiile necesare pentru a obtine fisa medicala pentru angajare, in conformitate cu Hotararea de Guvern nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, modificata si completata prin H. G Nr. 1.169 din 25 noiembrie 2011 Publicata in Monitorul Oficial 873 din 12 decembrie 2011.

Din site-ul fisamedicala.info, poti obtine programul si tariful, precum si alte detalii de care ai nevoie ca sa obtii fisa medicala pentru angajare, eliberata de Centrul Medical Standard Med.

Ce presupun consultatiile necesare eliberarii fisei?

Exista o serie de consultatii care trebuie efectuate inainte de eliberarea fisei medicale. Vestea buna este ca toate acestea pot fi facute in acelasi loc, la clinica medicala Standard Med.

In functie de profilul de activitate al companiei si al factorilor de risc care pot aparea in urma desfasurarii acestei activitati, corelate cu reglamentarile legale actuale, exista o anumita procedura in ceea ce priveste examenul medical la angajare.

Astfel, acesta din urma poate include examenul clinic general, examenul oftalmologic, EKG, glicemie, examen psihiatric, psihologic, hemograma, audiograma si multe altele.

In anumite situatii, in urma unor recomandari, poate fi solicitat si examenul VDRL, examen coproparazitologic, asa cum pot fi cerute si alte examene, specifice activitatii de lucru.

Pentru a afla cum sa te inscrii pentru obtinerea fisei, acceseaza site-ul www.fisamedicala.info. Aici afli cum sa ai parte de consultatiile, intocmirea si eliberarea fisei medicale pentru angajare, inclusiv avizul psihologic, fisa de aptitudine, avizul medical aferent medicinii muncii. Tot aici gasesti toate informatiile legate de tarif, precum si de programul de consult.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply