Fashion

Cum să alegi cea mai bună geacă pentru bebelușul tău

decembrie 4, 2019

În sezonul rece hainele pot reprezenta o adevărată provocare pentru oricine, dar mai ales pentru părinții de bebeluși. Există atât de multe stiluri și modele de paltoane și geci încât uneori să alegi haina de iarnă cea mai potrivită poate fi destul de greu.

Iată câteva lucruri pe care ai vrea să le iei în considerare atunci când alegi haina de iarnă pentru copilul tău:

  • Palton de iarnă sau costum de fâș?

Cei mai mulți părinți aleg costumele întregi de fâș pentru sezonul rece. Și fac foarte bine, pentru că  nu există nicio opțiune mai călduroasă. Cu toate acestea, acest element vestimentar poate fi destul de incomod atunci când ai nevoie să schimbi scutece, sau când este vorba despre călătoriile rapide. Mai mult, dacă este nevoie să transporți copilul într-un scaun special, este posibil ca acest costum întreg să fie destul de incomod pentru bebe și să îl afecteze și din punct de vedere al siguranței.

Pe de altă parte, paltoanele de iarnă reprezintă o alternativă extrem de comodă: se îmbracă ușor, sunt elegante, însă și acestea au un foarte mare dezavantaj: nu vor acoperi copilul integral, iar în anumite împrejurimi (la munte, în zăpadă) se pot dovedi nepotrivite.

Așadar, este foarte important să ții cont de tipul deplasărilor, respectiv de modul de utilizare a hainei. Astfel, dacă obișnuiești să faci plimbări lungi cu căruciorul în aer liber, un costum întreg poate fi cea mai bună soluție. Dacă, pe de altă parte mergeți mult cu mașina, un palton este mult mai practic, atât din punct de vedere termic (nu se închige atât de rău), cât mai ales de siguranță. Este esențial ca dacă intenționați să păstrați haina bebelușului în timpul călătoriei, să alegeți o haină care să nu interfereze cu reglarea corectă a scaunului auto.

  • Geaca de fâș la bebeluși

Father and a son spending winter day outside on the snow

Mai ales dacă bebe a început să facă primii pași, este indicat să alegi o geacă suficient de lungă încât să îi acopere spatele și posteriorul, dar nu atât de lungă încât să îl împiedice din a merge lejer. Există o foarte mare varietate de geci de bebelusi din fâș pretutindeni. Avantajele acestor haine sunt diverse: de la faptul că sunt excelente atunci când te prinde ploaia/ninsoarea pe drum, fără umbrelă, până la confortul termic similar plapumii. Ca să nu mai vorbim de faptul că acum gecile de bebeluși vin în toate formele și culorile, se curăță ușor și sunt extrem de apreciate din punct de vedere estetic.

  • De ce trebuie să ții cont atunci când alegi geaca de iarnă pentru bebelușul tău?

Nu doar mijlocul de transport preferat este important în alegerea unei geci, ci mai există mulți alți factori care pot determina succesul unei alegeri. Astfel, înainte de a alege estetica, ține cont de următoarele:

  • Climatul și mediul în care locuiești – este extrem de important să îți înveți copilul cu mediul, să îl ajuți să se adapteze și să nu îl îmbraci mai gros sau mai subțire decât o faci tu pentru a te simți bine;
  • Destinația gecii de iarnă – unde o va purta?
  • Impermeabilitatea;
  • Cât este de călduroasă;
  • Calitatea materialelor;
  • Mărimea;
  • Rezistența sistemelor de închidere și a cusăturilor.

Atenție la supraîncălzire!

Uneori părinții și bunicii au tendința de a îmbrăca bebelușii mult mai gros decât se îmbracă pe sine. Acest lucru nu doar că afectează imunitatea copilului dar poate fi și periculos. Medicii pediatri recomandă adesea utilizarea mai multor hăinuțe subțiri pe dedesubt (ștrampi și pantaloni mai groși, două bluzițe) în defavoarea unui costum întreg mult prea călduros care face copilul să transpire excesiv.

Bebelușii nu trebuie să fie suprasolicitați. Dacă tu te simți bine cu un pulover și un palton, este foarte posibil ca micuțul tău să aibă nevoie exact de aceeași ținută! 

Surse foto: mommabe.com, educatall.com, babywise.life, wheretoget.it, toytowngermany.com, falcotto.com.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply