Călătorii

Vacanță de 2 zile în Paris – Obiective turistice

iulie 4, 2022

Un weekend la Paris

Plănuiești să petreci un weekend la Paris, dar nu știi ce obiective turistice să vizitezi? În acest itinerariu vreau să-ți prezint cele mai frumoase locuri din Paris, pe care le-am vizitat eu, poate recomandările mele îți vor fi de ajutor.

Nu există nicio îndoială că toți ne-am dori să petrecem mai mult decât un weekend la Paris, dar uneori circumstanțele, cum ar fi banii, familia, munca sau obligațiile generale de viață nu ne permit.

Dar chiar și cu doar o excursie de weekend la Paris, te poți bucura de orașul iubirii și poți vedea toate atracțiile majore!

Și pentru a-ți arăta că te puteți bucura de Paris într-un weekend, îți împărtășesc itinerariul meu de weekend la Paris, inclusiv tot ceea ce cred că ar trebui să vezi, mai ales dacă este prima vizită în Paris.

Parisul este un oraș cel mai bine de explorat pe jos. Iată care sunt recomandările mele:

 • Opéra Garnier

Opéra Garnier este o capodoperă arhitecturală inaugurată în 1875 la cererea lui Napoleon al III-lea, este fără îndoială una dintre cele mai uluitoare monumente din Paris. O lume a extravaganței, eleganței și frumuseții, de neratat!

 • Muzeul Louvre

Pe lângă faptul că este cel mai vizitat muzeu din lume, Luvru este și cel mai mare muzeu din lume. Unele dintre cele mai faimoase capodopere din lume sunt expuse aici, inclusiv Mona Lisa de Leonardo da Vinci și Vénus de Milo.

 • Eiffel Tower

Turnul Eiffel ar trebui vizitat pentru statutul său emblematic, istoria bogată, fotografiile splendide și deliciile speciale din interior.

 • Catedrala Notre-Dame

În ciuda mai multor activități de restaurare și a recentului incendiu izbucnit, minunea arhitecturală încă uimește pe toată lumea. Catredala poate fi vizitată doar în exterior până la terminarea lucrărilor.

 • Bazilica Sacré-Cœur

Deși Notre-Dame este oficial cea mai vizitată biserică din Paris, Sacré-Coeur se află pe locul doi. Oamenii o vizitează pentru a admira arhitectura frumoasă, interiorul glorios și pentru priveliștile uimitoare, dar și pentru credintă, deoarece este un loc unde te poți ruga și poți aprinde o lumânare.

 • Arc de Triomphe

Arcul de Triumf este dedicat gloriei armatei franceze și onorează bătălii, generali și victorii importante din istoria militară a Franței. Priveliștea din vârful Arcului de Triumf este impresionantă, oferă o vedere panoramică a inimii orașului!

 • Arc de Triomphe du Carrousel

La prima vedere, pare o miniatură a Arcului de Triumf, dar Arc de Triomphe du Carrousel este destul de diferit. A fost construit pentru a sărbători victoriile napoleoniene din 1805 și a fost inițial conceput ca o intrare monumentală la palatul Tuileries.

 • Champs Elysées

Champs-Élysées este cel mai frumos și mai cunoscut bulevard din Paris. Leagă Arcul de Triumf de Place de la Concorde și este considerată una dintre cele mai faimoase străzi comerciale din lume.

 • The Terrace at Galeries Lafayette

Galeriile Lafayette este un lanț francez de magazine de lux, cel mai mare din Europa. La etajul 8 te poți bucura de o priveliște uluitoare asupra capitalei, de la Turnul Eiffel până la cartierul Montmartre și frumusețea acoperișurilor orașului.

 • Palais-Royal

Palais Royal oferă un spațiu verde liniștit unde te poți bucura de un pic de liniște. Grădinile sunt înconjurate de un complex comercial unde vei găsi mici magazine deosebite.

Mai jos găsești și un videoclip din Paris pe care l-am postat pe Tik Tok.

@elenamateica

The Perfect 2 Days in Paris Itinerary?. #fyp #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #viral #5pasidebine #misiuneatiktok #fypage #treding #tiktioktrending #tiktoktravels #paris #eiffeltower #luvru #sacrecoeurparis #palaisgarnier #operagarnier #vacantion #viralvideo #followme #france #paristravel #fypdongggggggg

♬ Romantic Paris (French Music) – AndyWarner

Cam atât am reușit să vizitez eu în cele două zile la Paris. A fost o vacanță frumoasă, am descoperit multe locuri noi, m-am plimbat foarte mult pe jos, francezii au fost primitori, cel puțin cei cu care am interacționat.

Deși am fost la Paris vara, mai exact în luna iunie, vremea a fost frumoasă, dar nici prea cald, cât să ma pot plimba liniștită pe jos.

Tu ai vizitat Parisul? Sau ți-ai dori să vizitezi orașul iubirii?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mihaela iulie 4, 2022 at 6:17 am

  Daaa! Am fost si noi in iunie si am vizitat toate obiectivele enumerate de tine. Noi am ales sa facem turul Parisului cu Tootbus-ul.

 • Reply Ana iulie 4, 2022 at 7:59 am

  Prima data când am fost la Paris, în 2014, tot un weekend am stat. Am revenit anul acesta în ianuarie și am știut clar ca trebuie sa ne rezervam mai multe zile. Aș reveni oricând în Paris!

 • Reply Oana Durican iulie 5, 2022 at 7:28 pm

  Da, am fost de cateva ori in viata asta la Paris si sper sa mai merg pentru ca de fiecare data s-a nimerit sa nu ajung sa vad Luvrul. SI imi doresc foarte mult!

 • Reply Mirela Marin iulie 5, 2022 at 7:54 pm

  Îmi doresc să ajung în Paris și strâng toate informațiile, fac liste cu obiective și locuri de neratat.
  Mă bucur pentru tine că ai avut 2 zile de vacanță extraordinare la Paris!

 • Reply Daniela Otet iulie 6, 2022 at 4:44 pm

  Mi-e dor de Paris, dar nu îmi place vara. E prea cald. Efectiv nu rezist căldurii. ? Ca oraș, însă, e spectaculos. Aș vrea să trăiesc acolo dar doar primăvara, toamna și iarna.

 • Reply Rokolla iulie 6, 2022 at 6:55 pm

  Sunt foarte multe obiective de vizitat in Paris. Nu am ajuns pana acum, dar imi doresc

  • Reply Cosmin Alexandru Vasile iulie 24, 2022 at 8:49 pm

   Am fost și eu de cateva ori dar întâmplarea a fost sa mă duc în interes de muncă și nu am avut ocazia decât să văd un oraș splendid din trecere doar.

 • Reply Bratu Gabriela iulie 6, 2022 at 7:16 pm

  2 zile chiar par putine sa explorezi orasul, insa e bine ca ai văzut atat de multe ❤️

 • Reply Ruxandra iulie 7, 2022 at 9:03 am

  Ai avut parte de o vacanță frumoasă! Ce bine că ai reușit să vizitezi multe locuri.
  Și mie îmi place să vizitez și să mă plimb cât mai mult. Parisul este pe listă ?

 • Reply Lucia Mihaela Curea iulie 7, 2022 at 8:23 pm

  Atat de mult imi doresc sa ajung si eu in Paris, sunt atat de multe locuri minunate pe care as vrea sa le vad.

 • Reply Simona iulie 8, 2022 at 8:09 pm

  Foarte bune recomandarile tale! Mi-ar placea sa vizitez tot ce ai mentionat daca ar fi sa ajung…. doar ca stiu ca la unele obiective sunt cozi imense si nu as rezista!

 • Reply Kamy iulie 9, 2022 at 10:27 pm

  Un loc frumos in care n-am apucat sa ajung inca. Este pe lista mea de vacante

 • Leave a Reply