Vacanță de 2 zile în Paris – Obiective turistice

Un weekend la Paris

Plănuiești să petreci un weekend la Paris, dar nu știi ce obiective turistice să vizitezi? În acest itinerariu vreau să-ți prezint cele mai frumoase locuri din Paris, pe care le-am vizitat eu, poate recomandările mele îți vor fi de ajutor.

Nu există nicio îndoială că toți ne-am dori să petrecem mai mult decât un weekend la Paris, dar uneori circumstanțele, cum ar fi banii, familia, munca sau obligațiile generale de viață nu ne permit.

Dar chiar și cu doar o excursie de weekend la Paris, te poți bucura de orașul iubirii și poți vedea toate atracțiile majore!

Și pentru a-ți arăta că te puteți bucura de Paris într-un weekend, îți împărtășesc itinerariul meu de weekend la Paris, inclusiv tot ceea ce cred că ar trebui să vezi, mai ales dacă este prima vizită în Paris.

Parisul este un oraș cel mai bine de explorat pe jos. Iată care sunt recomandările mele:

 • Opéra Garnier

Opéra Garnier este o capodoperă arhitecturală inaugurată în 1875 la cererea lui Napoleon al III-lea, este fără îndoială una dintre cele mai uluitoare monumente din Paris. O lume a extravaganței, eleganței și frumuseții, de neratat!

 • Muzeul Louvre

Pe lângă faptul că este cel mai vizitat muzeu din lume, Luvru este și cel mai mare muzeu din lume. Unele dintre cele mai faimoase capodopere din lume sunt expuse aici, inclusiv Mona Lisa de Leonardo da Vinci și Vénus de Milo.

 • Eiffel Tower

Turnul Eiffel ar trebui vizitat pentru statutul său emblematic, istoria bogată, fotografiile splendide și deliciile speciale din interior.

 • Catedrala Notre-Dame

În ciuda mai multor activități de restaurare și a recentului incendiu izbucnit, minunea arhitecturală încă uimește pe toată lumea. Catredala poate fi vizitată doar în exterior până la terminarea lucrărilor.

 • Bazilica Sacré-Cœur

Deși Notre-Dame este oficial cea mai vizitată biserică din Paris, Sacré-Coeur se află pe locul doi. Oamenii o vizitează pentru a admira arhitectura frumoasă, interiorul glorios și pentru priveliștile uimitoare, dar și pentru credintă, deoarece este un loc unde te poți ruga și poți aprinde o lumânare.

 • Arc de Triomphe

Arcul de Triumf este dedicat gloriei armatei franceze și onorează bătălii, generali și victorii importante din istoria militară a Franței. Priveliștea din vârful Arcului de Triumf este impresionantă, oferă o vedere panoramică a inimii orașului!

 • Arc de Triomphe du Carrousel

La prima vedere, pare o miniatură a Arcului de Triumf, dar Arc de Triomphe du Carrousel este destul de diferit. A fost construit pentru a sărbători victoriile napoleoniene din 1805 și a fost inițial conceput ca o intrare monumentală la palatul Tuileries.

 • Champs Elysées

Champs-Élysées este cel mai frumos și mai cunoscut bulevard din Paris. Leagă Arcul de Triumf de Place de la Concorde și este considerată una dintre cele mai faimoase străzi comerciale din lume.

 • The Terrace at Galeries Lafayette

Galeriile Lafayette este un lanț francez de magazine de lux, cel mai mare din Europa. La etajul 8 te poți bucura de o priveliște uluitoare asupra capitalei, de la Turnul Eiffel până la cartierul Montmartre și frumusețea acoperișurilor orașului.

 • Palais-Royal

Palais Royal oferă un spațiu verde liniștit unde te poți bucura de un pic de liniște. Grădinile sunt înconjurate de un complex comercial unde vei găsi mici magazine deosebite.

Mai jos găsești și un videoclip din Paris pe care l-am postat pe Tik Tok.

@elenamateica

The Perfect 2 Days in Paris Itinerary🥰. #fyp #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #viral #5pasidebine #misiuneatiktok #fypage #treding #tiktioktrending #tiktoktravels #paris #eiffeltower #luvru #sacrecoeurparis #palaisgarnier #operagarnier #vacantion #viralvideo #followme #france #paristravel #fypdongggggggg

♬ Romantic Paris (French Music) – AndyWarner

Cam atât am reușit să vizitez eu în cele două zile la Paris. A fost o vacanță frumoasă, am descoperit multe locuri noi, m-am plimbat foarte mult pe jos, francezii au fost primitori, cel puțin cei cu care am interacționat.

Deși am fost la Paris vara, mai exact în luna iunie, vremea a fost frumoasă, dar nici prea cald, cât să ma pot plimba liniștită pe jos.

Tu ai vizitat Parisul? Sau ți-ai dori să vizitezi orașul iubirii?

12 thoughts on “Vacanță de 2 zile în Paris – Obiective turistice

 1. Ana says:

  Prima data când am fost la Paris, în 2014, tot un weekend am stat. Am revenit anul acesta în ianuarie și am știut clar ca trebuie sa ne rezervam mai multe zile. Aș reveni oricând în Paris!

 2. Mirela Marin says:

  Îmi doresc să ajung în Paris și strâng toate informațiile, fac liste cu obiective și locuri de neratat.
  Mă bucur pentru tine că ai avut 2 zile de vacanță extraordinare la Paris!

 3. Daniela Otet says:

  Mi-e dor de Paris, dar nu îmi place vara. E prea cald. Efectiv nu rezist căldurii. 🤗 Ca oraș, însă, e spectaculos. Aș vrea să trăiesc acolo dar doar primăvara, toamna și iarna.

 4. Ruxandra says:

  Ai avut parte de o vacanță frumoasă! Ce bine că ai reușit să vizitezi multe locuri.
  Și mie îmi place să vizitez și să mă plimb cât mai mult. Parisul este pe listă 🖤

 5. Simona says:

  Foarte bune recomandarile tale! Mi-ar placea sa vizitez tot ce ai mentionat daca ar fi sa ajung…. doar ca stiu ca la unele obiective sunt cozi imense si nu as rezista!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *