Vizitează Transalpina – cel mai înalt drum din țară

Una dintre cele mai spectaculoase sosele din tara, a fost redeschisa in data de 29.05.2017. Turistii care vor sa ajunga pe Transalpina, o pot face zilnic, intre orele 07:00 si 20:00.

Transalpina este cea mai inalta sosea din Romania, avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele(2.145 m). Soseaua are o lungime totala de 148 de kilometri si strabate patru judete: Gorj, Valcea, Sibiu si Alba, traversand Muntii Parang de la sud la nord.

Ieri, impreuna cu sotul meu, am vizitat aceasta zona montana cu peisaje de vis. Soseaua este un drum aflat inca in reabilitare, eu am venit dinspre Petrosani si am ramas putin dezamagita cand am vazut in ce stare se afla soseaua, plina de gropi si fara pic de asfalt. Am vrut sa renuntam de cateva ori si sa ne intoarcem, cand am vazut in ce hal este soseaua, dar am continuat mai departe deoarece aceasta sosea este singurul drum din Romania, pe care se poate ajunge cu masina pana la nori si uneori chiar si dincolo de ei.

De la Petrosani pana la Transalpina am parcurs 28 de kilometri in aproximativ 35/40 de minute. Efectiv, exista portiuni de sosea pline de gropi si nu ai cum sa le ocolesti. Cand am ajuns la Transalpina, drumul s-a imbunatatit, era proaspat asfaltat si puteti circula fara probleme. Drumul trebuie parcurs cu viteze foarte mici, din cauza curbelor foarte stranse si abrupte, dar asta nu este o problema deloc, deoarece odata ajuns acolo vei ramane fermecat de peisajele spectaculoase.

In mica mea excursie am creat un mic filmulet, pe care as dori sa vi-l prezint.

Va doresc o zi placuta sa aveti!