inainte sa te cunosc - jojo moyes

Înainte să te cunosc – Jojo Moyes

Me before you- Jojo Moyes

Cartea Înainte să te cunosc este un roman de dragoste scris de autoarea Jojo Moyes. Cartea este bestseller în New York și a fost vândută în peste 8 milioane de exemplare.

Povestea cărții Înainte să te cunosc este una deosebită, unică și inimaginabilă, care te transpune în pielea personajului și te face să trăiești sentimente nebănuite. De când am început să citesc această carte, nu am mai putut să o las jos din mână, până nu am ajuns la ultima pagină a cărții. Este o carte de dragoste, total diferită de ceea ce cunoaștem noi, prezintă realitatea și cu siguranță este o lecție de viață. Nu am mai citit niciodată o carte, care să îmi placă atât de mult, este o poveste veselă și tristă în același timp, este plină de sentimente și trăiri speciale, dar și de emoție și suspans.

Finalul a stârnit multe controverse, dar mie sincer mi-a plăcut foarte mult, deși m-a făcut să plâng și îmi doream ca finalul să fie altul, dupaia am realizat că finalul a fost exact cum trebuia să fie. Finalul este unul realist, care te învață multe lucruri și te face să apreciezi mai mult tot ceea ce ai, de la simplu fapt că te trezești dimineață sănătos, până la persoanele dragi ție. Și cel mai important, ne învață că trebuie să ținem cont de deciziile fiecăruia și să învățam să le respectăm și să trăim cu ele, chiar dacă nu ne convine nouă. Fiecare persoană știe ce este mai bine pentru el și cum vrea să își trăiască viață, chiar dacă este o decizie greșită, este alegerea lui. Nimeni nu ar trebui să ne impună cum să ne trăim viața.inainte sa te cunosc

Rezumat:

Louisa Clark este o fată din provincie, dintr-un orășel din Anglia, care nu are prea multe așteptări de la viață și își trăiește viața după bunul ei plac. În momentul când își pierde locul de muncă de la cafenea, ea este nevoită să-și caute rapid alt loc de muncă, pentru a-și ajuta familia în continuare cu cheltuielile de la casă. Atunci când apare un loc de muncă ca infirmieră la un conac, nu stă pe gânduri și acceptă, fără să știe exact despre ce este vorba.

Will Traynor este un bărbat tânăr, mobilizat la pat, în urma unui accident de motocicletă. Înainte de accident, Will era o persoană energică, sportivă și iubea să călătorească. Accidentul de motocicletă pe care l-a suferit, îl face pe Will să își piardă dorința de a mai trăi, dar totul se schimbă când o întâlnește pe Louisa Clark.

Cartea arată greutatea cu care trăiește Will, nu este deloc ușor să fii tetraplegic, chiar dacă ești bogat, bani nu te pot ajuta în privința asta. Will este paralizat la pat de doi ani și are nevoie constat de îngrijire, să nu mai spun de durerile infernale pe care trebuie să le suporte.

Treptat, Louisa descoperă că a fost angajată doar pentru un interval de 6 luni. Will le promisese părinților lui că le oferă 6 luni de viață, după care el dorește să fie dus la Dignitas, pentru a-și pune capăt zilelor. Mama lui Will nu este deloc de acord și nu acceptă ca fiul său să fie dus acolo, dar nu își pierde speranța, de aia o angajează pe Louisa, în speranța că aceasta va reuși să-l facă pe Will să se răzgândească. Dignitas este o clinică din Elveția, unde este legal să îți pui capăt zilelor.

Louisa încearcă din răsputeri să îi schimbe decizia lui Will și programează tot felul de activității plăcute, pentru ai arăta că se poate trăi chiar dacă ești tetraplegic. Încet, încet cei doi încep să se îndrăgostească, iar Will îi mărturisește lui Louisa că ea este singurul motiv, pentru care se trezește dimineața.

De mult nu am mai citit o carte atât de captivantă, care să te țină cu sufletul la gură. Autoarea cărții explică în mod detaliat fiecare trăire și emoție, astfel încât să le trăiești pe propria piele.

Finalul cărții este unul dureros, trist, pe care abea reușești să-l citești fără să plângi. Dar cu toate acestea, este o poveste minunată și v-o recomand cu mare drag să o citiți.

Cartea am cumpărat-o la reducere, în loc de 40 de lei am plătit 20 de lei, iar transportul a fost gratuit. De obicei, urmăresc când sunt reduceri și atunci îmi comand o carte. Cartea am comandat-o de pe site-ul eMag și am să va inserez linkul Aici, dacă doriți să o comandați.

În încheiere vreau să vă spun că a apărut continuarea cărți Înainte să te cunosc și se numește După ce te-am pierdut. Momentan o citesc dar o să revin cu un articol și despre ea, pentru a vă spune dacă se ridică la așteptările primei cărți.

elefant.ro