tabla magnetica

5 moduri inteligente de a utiliza o tabla magnetica in sala de clasa

Profesorii stiu cat de important este sa ramana organizati in activitatea lor si totodata sa predea materia intr-un mod placut elevilor. Tabla magnetica este o modalitate grozava de a schematiza informatiile cele mai importante, iar aceasta este esentiala in organizarea activitatilor educative.

Daca iti este teama ca nu ai spatiul necesar amplasarii unei table magnetice, nu te impacienta, pentru ca acestea vin intr-o gama larga de modele cu dimensiuni diferite, cu sau fara rame de protectie, cu sau fara suporti pentru accesorii sau chiar modele pe stand mobil, daca nu ai posibilitatea fixarii in perete.

Mai mult decat atat, ai la dispozitie chiar si modele de tabla magnetica de dimensiunile unei serviete, care iti permit o mobilitate extraordinara atunci cand esti profesor suplinitor si ai de predat materia la mai multe institutii de invatamant.

Folosind magneti pentru tabla magnetica, vei putea sa economisesti spatiu si timp, pentru a putea gestiona eficient cursul pe care il vei preda. Iata cele 5 moduri inteligente de a utiliza inteligent o tabla magnetica in sala de clasa:

„Unde suntem?”. Atunci cand este nevoie sa schimbi clasa, dar nu au ajuns toti elevii, te poti asigura ca intarziatii vor ajunge la curs, utilizand un mesaj de tipul „Unde suntem?” si indicatia destinatiei (spre exemplu, „Unde suntem? In atelierul de la parter!”). In acest mod, orice elev sau chiar tu poti schimba clasa destinatia urmatorului curs, inainte de a parasi clasa, iar cei care lipsesc sau alti profesori vor sti cu usurinta unde te pot gasi.

Pentru a evidentia mesajul de pe tabla magnetica, poti adauga elemente de hartie in nuante care sa creeze contrast cu fundalul tablei, hartie stralucitoare sau benzi magnetice.

Jocul interactiv „Super Propozitia”. Nimic nu se compara cu predarea interactiva si, daca vrei sa ii ajuti pe cei mici sa construiasca propozitii si fraze corecte, jocul „Super Propozitia” te va ajuta foarte mult. Creeaza mai multe propozitii cu greseli pe tabla magnetica, utilizand litere magnetice, iar mai apoi invita elevii sa corecteze aceste greseli gramaticale sau de punctuatie.

Sondaj de clasa. Orincand ai nevoie de un sondaj in clasa, poti utiliza tabla magnetica pentru a adresa intrebari sau scrie un anumit subiect pe aceasta. Noteaza raspunsurile posibile, lasand totodata loc elevilor sa isi plaseze numele sau initialele langa raspunsuri. Spre exemplu, poti crea un sondaj referitor la activitatile sau jocurile pe care copii si-ar dori sa le desfasoare la ora de sport. Astfel, tu poti afla jocurile preferate ale copiilor, iar ei invata sa scrie corect, asociind scrierea corecta cu divertismentul.

Participarea sau absenta la curs. Ajuta elevii sa inteleaga responsabilitatile monitorizand participarea acestora la ore. In acest mod, nu numai ca le vei oferi ocazia sa indeplineasca o sarcina, dar vor intelege programul la inceputul fiecarei zile scolare. Creeaza pe tabla magnetica doua coloane cu titlurile „Prezent” si „Absent” utilizand litere magnetice, iar dedesubt fiecare elev isi poate pune initiala numelui atunci cand participa la ora sau poti muta initiala in coloana „Absent”.

Acodarea calificativelor. Atunci cand un elev este notat cu un anumit calificativ, il poti lasa sa isi aseze cu mandrie pe tabla magnetica bulina sau litera specifica respectivului calificativ. In acest mod, il vei motiva chiar si pe cei codasi sa invete mai bine, pentru a iesi la tabla!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *