Diverse

6 motive sa apelezi la servicii de marketing online pentru business-ul tau

septembrie 11, 2018

In ziua de astazi, din ce in ce mai multe business-uri incearca sa profite de oportunitatile pe care le ofera mediul online. Pe masura ce consumatorii petrec din ce in ce mai mult timp pe Internet, companiile au inceput sa constientizeze cat de important este sa aiba o vizibilitate cat mai mare in mediul online, adaptandu-se noilor circumstante si implementand strategii de marketing in acord cu noile tendinte. Insa avand in vedere ca nivelul competitiei a crescut, antreprenorii trebuie sa apeleze la servicii de marketing online cat mai profesioniste pentru a se distinge de competitori si a atinge succesul.

Daca te numeri printre antreprenorii care vor sa aiba succes pe Internet, iata sase motive sa apelezi la servicii de marketing online pentru business-ul tau:

1) Sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor

In comparatie cu marketingul traditional, serviciile de marketing online sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor. Acest aspect este important mai ales pentru afacerile mici care nu au suficient buget pentru publicitate clasica. Astfel, mediul online reprezinta un canal de comunicare mult mai eficient si mai putin costisitor decat advertisingul offline.

2) Prin intermediul continutului de calitate, te poti conecta mai usor cu potentialii clienti

In marketingul digital, exista o expresie pe care multi o pretuiesc: „Continutul este rege”, aceasta semnificand faptul ca utilizatorii de Internet sunt, in primul rand, consumatori de continut.

Un continut de calitate te poate ajuta sa ajungi mai usor la potentialii clienti, fiind de multe ori mai eficient decat campaniile de email marketing sau de PR. O agentie care ofera servicii de marketing online profesioniste te poate ajuta sa creezi continut original si relevant pentru audienta site-ului tau.

3) Te ajuta sa ajungi la utilizatorii de dispozitive mobile

Tehnologia a evoluat atat de mult in ultimii ani, incat dispozitivele mobile precum smartphone-urile sau tabletele au ajuns sa depaseasca PC-urile si laptopurile din punct de vedere al gradului de utilizare, in special in cazul cumparaturilor online. In SUA, 91% din adulti folosesc dispozitive mobile pentru a naviga pe Internet si a cauta produse si servicii. Asadar, pentru a ajunge la acesti utilizatori si a comunica eficient cu acestia, este indicat sa apelezi la servicii de marketing online.

4) Au una din cele mai mari rate de recuperare a investitiilor (ROI)

ROI (Return on Investment), sau rata de recuperare a investitiilor, este unul din cei mai importanti indicatori cu ajutorul carora se evalueaza succesul unei afaceri. Apeland la servicii de marketing online de calitate, vei cunoaste o crestere semnificativa a vanzarilor, lucru care se va reflecta atunci cand calculezi rata de recuperare a investitiilor si profitabilitatea business-ului tau.

5) Vei avea o viziune mai clara asupra comportamentului de consumator al utilizatorilor de Internet

Specialistii care ofera servicii de marketing online au know-how-ul si experienta necesara utilizarii diverselor instrumente specifice acestui domeniu. Folosind diverse tool-uri ca Google Analytics sau soft-uri de retargeting, vei putea monitoriza actiunile pe care le intreprind utilizatorii in timp ce navigheaza pe site-ul tau, lucru care iti va oferi informatii importante cu privire la interesele, preferintele si comportamentul de navigare al acestora. Astfel, interactiunea ta cu utilizatorul va fi una personalizata, avand sanse mai mari sa se fructifice intr-o conversie de la simplu vizitator in cumparator.

6) Te ajuta sa iti imbunatatesti rata de conversie

In special daca business-ul tau este un magazin online, poti masura performantele acestuia prin calcularea ratei de conversie, aceasta reprezentand procentul de vizitatori care devin clienti, din numarul total de utilizatori care iti viziteaza website-ul. Oferind o gama larga de instrumente si tehnici specifice, serviciile de marketing online te pot ajuta sa iti imbunatatesti semnificativ rata de conversie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply