Încă din cele mai vechi timpuri, podoaba capilară a fost una dintre cele mai de mari bogății a unei femei. Un păr sănătos și strălucitor îți poate schimba întreaga înfățișare.
Îngrijirea și păstrarea părului sănătos este o problemă reală, cu care se confruntă foarte multe femei. Fără a conștientiza facem greșeli care ne pot distruge podoaba capilară.
Iată 7 greșeli pe care le faci în mod constant în rutina de îngrijire a părului.
1. Îți speli părul prea des
În general, părul trebuie spălat de maxim două ori pe săptămână. Cu cât te speli mai des pe cap, cu atât firul de păr va produce mai mult sebum, iar părul se va îngrășa mai repede. Temperatura apei este foarte importantă, deoarece aceasta nu trebuie să fie nici fierbinte, dar nici rece. Cel mai indicat este să te speli cu apă călduță pe cap.
2. Nu te tunzi regulat
Știu, toate ne dorim un păr lung, dar asta nu trebuie să ne oprească din a ne tunde vârfurile o dată la două/trei luni. Degeaba el crește la rădăcină, dacă vârfurile despicate nu-i dau voie să se lungească. Oricând observi că ai vârfurile despicate este bine să mergi la coafor pentru a scăpa de ele. Tăierea regulată a vârfurilor ajută la menținerea sănătoasă a firului de păr.
3. Îți piepteni părul ud
Când este ud, părul este fragil și se rupe mult mai ușor. Chiar dacă se descurcă mult mai ușor când este ud, este foarte important să așteptăm să se usuce părul în proporție de 80% înainte de a-l pieptăna.
4. Îți strângi părul strâns în coadă
Strângerea repetată a părului într-o coadă poate duce la deteriorarea părului. Firul de păr este foarte sensibil, iar în momentul când acesta este strâns la maxim, zi de zi, în aceeași zonă, începe să cedeze.
5. Îți freci părul cu prosopul pentru a-l usca
Frecarea abuzivă a părului cu prosopul poate duce la deteriorarea și căderea excesivă a părului. Cel mai bine este să tapotezi părul cu un prosop curat pentru a absorbi apa cât mai eficient.
6. Nu folosești balsam sau mască de păr
Balsamul este esențial pentru a avea un păr bogat, strălucitor și sănătos. Acesta trebuie aplicat pe părul umed, după fiecare spălare. Balsamul trebuie aplicat doar pe lungimea firului de păr, nu și la rădăcină. Lăsați balsamul să acționeze timp de câteva minute, după care clătiți părul cu apă din abundență.
Masca de păr oferă o hidratare intensă și o hrănire profundă firului de păr. Aplică masca de păr o dată pe săptămână și las-o să acționeze cel puțin 30 de minute.
După utilizare, părul va fi mai mătăsos și strălucitor. Pentru a obține rezultate vizibile imediat, masca trebuie aleasă în funcție de tipul tău de păr.
7. Folosești zilnic aparate de coafat cu căldură
Placă de întins părul nu trebuie folosită zilnic, ci numai ocazional, deoarece temperaturile ridicate afectează firul de păr și îi slăbesc rezistența. Totuși, dacă chiar este necesar, ai grijă să aplici înainte un spray pentru protecție termică.
Dacă nu știi cum să folosești corect placa de păr, te invit să dai click aici pentru a citi un articol ce l-am făcut cu ceva timp în urmă, cu sfaturi utile despre folosirea plăcii de păr.
Indiferent dacă îți îndrepți părul sau îl usuci cu ajutorul uscătorului de păr, asigura-te înainte că părul tău este protejat împotriva căldurii generate de aparatele de coafat cu căldură.