Călătorii

Ai chef de plimbare? Iti recomand un circuit Vietnam-Thailanda-Cambodgia

noiembrie 28, 2019

Atat de putine zile de concediu, atatea locuri de vizitat. Dintotdeauna am fost fascinat de Asia, mai exact de tarile in care predomina religia si cultura Buddhista, in special Japonia, China si Thailanda. Aceste tari au o istorie atat de frumoasa, de bogata si de veche, despre care in manualele noastre nu se spun prea multe. Si ce-i drept, ar fi nevoie de un manual destul de stufos.

Dinastie dupa dinastie a vegheat asupra acestor tari de-a lungul istoriei, formandu-le in ceea ce sunt astazi, locuri pline de magie, frumos, unicitate. Chiar si dupa anumite ocupatii europene, au reusit sa isi pastreze cultura si obiceiurile intacte, ca sa ne putem bucura si noi de ele acum.

Cei de la OxigenTour sunt cunoscuti pentru faptul ca nu organizeaza excursii si vacante pentru cei care vor odihna si relaxare, ci mai mult pentru cei care vor sa descopere, sa invete si sa traiasca pe viu cele mai palpitante aventuri la care s-ar putea gandi un om, in locuri exotice si deosebite.

Cand vine vorba despre Asia, in mod deosebit, spiritualismul si modernismul de impletesc intr-o armonie perfecta. Trecerea de la regiuni traditionale, in care sunt pastrate multe aspecte ale perioadelor vechi la regiuni in care predomina viata moderna, este aproape brusca. Avem multe orase in care gasim atat vestigii ale istoriei asiatice, cat si monumente ale modernismului, cladiri si alte constructii impresionante.

In cele 16 zile ale acestui circuit Vietnam Thailanda Cambodgia vor fi traversate multe sate si orase din toate cele 3 tari, precum si alte atractii turistice de pe acest traseu. Iata, asadar, cateva dintre cele mai importante:

  • Hanoi, capitala Vietnamului, una dintre cele mai vechi capitale ale lumii, un loc unde istoria este la ea acasa. Aici gasim numeroase muzee si vestigii ale istoriei tarii, precum si ale religiei la fel de veche. Totodata, Hanoi este foarte cunoscut si pentru felurile de mancare unice, pe care le intalnesti numai aici.
  • Ha Long Bay, un loc de o frumusete desprinsa din povesti. Aflat pe malul marii, aici ne putem delecta privirea cu numeroasele stanci si insulite care ies din ape si sunt umplute de vegetatie, oferind un spectatol de lumini de culoarea smaraldului.
  • Hoi An, care poarta in engleza denumitea de Orasul Lanternelor, un loc in care luminile nu se sting niciodata. Este unul dintre locurile originare ale lampioanelor.
  • Angkor, o alta fosta capitala a Vietnamului, unde gasim si vestitul templu Angkot Wat, una dintre cele 7 minuni ale lumii, un loc de o importanta majora pentru cultura lor, considerat in trecut, dar si acum, un centru al religiei si spiritualitatii, situat de la est la vest, intre viata si moarte, un portal spre lumea de apoi prin care spiritele celor ce mor aleg sa treaca.
  • Bangkok, capitala actuala a Thailandei, locul unde gasim Palatul Regal, Wat Pha Kaeu, tempul sacru in care gasim statuia de smarald a lui Buddha, ce poate fi atinsa doar de rege sau print, precum si templul Wat Trimit, care adaposteste cea mai mare statuie de aur a lui Buddha din lume.

Totodata, multe alte orase traditionale, culturi de orez si paduri de palmieri, dar si zone moderne situate in topul mondial merita atentia oricarui turist care trece pe aici. Specii unice de plante, pasari si animale precum si traditii si obiceiuri unice numai aici, pot face pe oricine sa isi doreasca sa ramana cat mai mult, chiar permanent daca ar fi posibil.

Cei mai impresionanti raman tot oamenii. Respectarea ierarhiei sociale si faptul ca oamenii se respecta intre ei, indiferent de cine ar fi, este ceva specific acestor zone. Este imposibil ca macar o mica parte din aceste obiceiuri cotidiene sa nu se lipeasca si de noi, cei care alegem sa ne amestecam printre acesti oameni, in vietile lor de zi cu zi. Astfel, oricat de palpitante ar fi aventurile pe care vrem sa le dezvoltam aici, vom reusi in acelasi timp sa gasim o liniste sufleteasca specifica acestor meleaguri, o stare de calmitate si de limpezire a mintii de care rar au parte unii dintre noi. Este ceva cu adevarat magic.

Nesfarsite sunt in aceste tari si pietele si centrele comerciale, unde ne putem delecta cu bunatati traditionale, putem admira si cumpara suveniruri, mirodenii sau alte obiecte care sa ne aduca aminte de vacanta noastra.

Pentru mine, foarte captivanta este si cultura pop asiatica –  tineri care urmeaza diverse coduri vestimentare si coduri etice. Anime-urile, foarte indragite de oameni de pe tot globul, originare tot de aici, reprezinta o parte importanta a culturii moderne asiatice, oamenii adoptand tot mai multe lucruri din acestea –  jocuri video, concursuri, campioanate si multe alte atractii pe care mi-as dori sa le vad si sa le tin minte toata viata.

Astfel de ocazii unice trebuie considerate atent, experientele cu care ramanem dupa fiind de neinlocuit. Am putea spune ca reprezinta ocazii unice in viata, locuri pe care nu multi apuca sa le vada cu proprii lor ochi si despre care sa le poata spune si altora. Acest vis poate deveni realitate cu cei de la OxigenTour.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply