Diverse

Care sunt cele mai des utilizate instrumente ale marketingului online?

noiembrie 24, 2017

Cunoscut si sub numele de Internet marketing sau marketing digital, marketingul online este folosit pentru a pune in legatura organizatiile cu potentialii lor clientii, acesta oferind instrumente de dezvoltare a businessului mult mai avansate decat cele ale marketingului traditional. Marketingul online imbina instrumentele creative ale Internetului cu cele tehnice (design, web-development, vanzari), in timp ce se focuseaza pe modele de afaceri de baza, precum eCommerce (magazine online) sau site-uri de prezentare, generatoare de leaduri (clienti potentiali).

Iata care sunt cele mai des utilizate instrumente ale marketingului online:

1) Optimizarea SEO (Search Engine Optimization)

Optimizarea SEO ocupa un rol fundamental in orice strategie eficienta de marketing online. Google utilizeaza peste 200 de algoritmi pentru a ierarhiza site-urile in paginile de rezultate. Asadar, implementarea unei strategii eficiente de optimizare SEO, cu ajutorul unei agentii profesioniste, este cruciala pentru succesul unui business online. SEO este cunoscut ca fiind instrumentul de marketing online cu cel mai mare ROI (rata de recuperare a investitiilor). Cu toate ca optimizarea SEO presupune eforturi sustinute pe termen lung, efectele unei strategii solide de optimizare SEO sunt, de asemenea, de lunga durata.

Iata care sunt principalele elemente ale unei strategii de optimizare SEO:

– research si strategie de cuvinte cheie

– optimizare on page: viteza de incarcare a site-ului, optimizarea site-ului pentru dispozitive mobile, elemente de web design SEO-friendly, redirecturi 301 pentru linkuri defectuoase si pagini cu eroare 404, optimizarea meta tagurilor, optimizarea imaginilor, optimizarea URL-urilor, taguri html importante (H1, H2, H3, etc), creare de continut de calitate pe paginile site-ului si optimizarea acestuia

– optimizare off page: creare de continut cu scopul de a fi publicat pe alte site-uri (comunicate, articole de blog, advertoriale), crearea unui profil solid de backlinkuri, optimizarea SEO a continutului de tip text, imagini sau video publicat pe retelele de socializare.

2) SEM (Search Engine Marketing)

SEM, sau Search Engine Marketing, este varianta platita a optimizarii SEO, insa numai in privinta rezultatelor, deoarece utilizeaza complet alte tehnici. SEM presupune promovarea site-ului prin reclame (de ex: Google AdWords), fiind un instrument de marketing online care ofera rezultate rapide, contra-cost, celor care vor sa apara in primele pozitii in motoarele de cautare, dupa anumite cuvinte cheie. Cota unui cuvant cheie poate varia intre cativa centi si cateva zeci de dolari, in functie de nivelul competitiei pentru respectivul cuvant.

SEM este un instrument de marketing online care te poate ajuta sa ajungi in primele pozitii Google, dar care functioneaza numai atata timp cat platesti.

3) Publicitatea Pay-per-click (PPC)

PPC-ul este un alt instrument de marketing online bazat pe reclame plasate pe diverse site-uri, pentru care platesti o anumita suma la fiecare click pe care il primesti. Daca vrei sa investesti in PPC, este recomandat sa analizezi si sa monitorizezi cu atentie ratele de conversie pentru a determina cu precizie rata de recuperare a investitiilor.

4) SMM (Social Media Marketing)

Unul din cele mai populare instrumente de marketing online este Social Media Marketingul, care utilizeaza retelele de socializare precum Facebook, Instagram sau Twitter, pentru a comunica, a interactiona si a influenta publicul tinta, in mod special cu scopul de a construi brand awareness.

5) Email marketing

Email marketingul este unul din primele instrumente de marketing online aparute, fiind si astazi de mare actualitate, datorita faptului ca este foarte eficient, mai ales pentru business-urile de tip eCommerce care vor o crestere a ratei de conversie. Majoritatea campaniilor de e-mail marketing sunt automatizate, cu ajutorul unui software care, in functie de comportamentul de browsing al vizitatorilor site-ului, trimite emailuri personalizate cu scopul de a-i convinge sa se intoarca pe site si sa cumpere un anumit produs sau serviciu.

You Might Also Like