Diverse

Care sunt competentele unui avocat de drept comercial?

octombrie 14, 2019

Conform portalurilor juridice, dreptul comercial reprezinta un set de norme de drept privat, care se aplica raporturilor aparute in urma actelor, faptelor si operatiunilor considerate, prin lege, ca fiind de natura comerciala. O alta definitie trateaza acest domeniu ca un ansamblu de legi care reglementeaza comertul.

Aici, trebuie facuta distinctia intre comertul economic si cel juridic: primul este o activitate prin care se pun in miscare bunurile de la producator la consumator, iar cel de-al doilea – totalitatea operatiunilor de punere in circulatie a marfurilor, dar si producerea acestora prin transformarea din stadiul de materie prima in cel de produs finit, cu scopul obtinerii de profit.

Un avocat de drept comercial, cum sunt cei specializati din cadrul NZA, te va sprijini in situatia oricaror nelamuriri cu privire la contractele comerciale, dar si in cazul rezolvarii potentialelor litigii din acest domeniu.

Pe langa intelegerea foarte clara a spetelor din fiecare caz in parte, un avocat de drept comercial iti va oferi sfaturi in deplina cunostinta de cauza si te va ajuta sa rezolvi unele dintre cele mai complicate probleme de natura juridica aparute in interiorul unei firme. Printre acestea, se numara inregistrarea licentelor, contractele de finantare sau sponsorizare, conformitatea cu anumite norme comerciale, situatiile legate de Data Protection etc.

Totodata, un avocat de drept comercial este specializat pentru a identifica, evalua si rezolva eventualele situatii litigioase din: contractele generate de activitatile de zi cu zi ale firmelor; vanzarea, distributia si cumpararea anumitor bunuri/servicii; activitati de marketing si publicitate; contracte privind transferul de active, know-how sau tehnologii; contracte de leasing si francizare; dreptul la imagine si managementul talentelor.

Mai mult decat atat, un avocat de drept comercial de la NZA iti ofera un avantaj major, spre deosebire de alti profesionisti. Mai exact, beneficiile provin din faptul ca aceasta casa de avocatura se bazeaza pe New Law, o directie juridica inovatoare, care pune in prim-plan nevoile clientului, si nu obtinerea cu orice pret a profitului.

Aceasta abordare este una avantajoasa, mai ales din punctul de vedere al timpului si costurilor, oferindu-i, in acelasi timp, casei de avocatura posibilitatea de a lucra in-house pentru o perioada mai indelungata sau mai redusa, in functie de situatie.

Iata, in continuare, cele patru directii principale pe care se concentreaza un avocat de drept comercial:

1. Contracte comerciale. Contractele sunt printre cele mai importante acte din cadrul oricarui business, iar un avocat de drept comercial te va asista pentru ca acestea sa fie intocmite corect, conform legii. O astfel de abordare va minimiza riscurile aferente oricarei astfel de tranzactii si va creste sansele obtinerii de profit.

2. Furnizarea de bunuri si/sau servicii. Pentru ca toate contractele realizate de firma ta in vederea furnizarii de bunuri si/sau servicii sa fie ireprosabile din punct de vedere legal, vei primi asistenta si consultanta juridica de la un avocat de drept comercial.

3. Francize. Fie ca doresti sa dezvolti sau sa acorzi o franciza, un adevarat profesionist te poate ajuta sa elaborezi o strategie complexa in aceste situatii specifice, pentru a evita orice problema.

4. Marketing si publicitate. Nu in ultimul rand, un avocat de drept comercial te va consilia cu privire la legea publicitatii, atat in ceea ce priveste planificarea, cat si negocierea unor acorduri de publicitate sau marketing. Totodata, vei beneficia de sfaturi cu privire la drepturile de autor si problemele de confidentialitate din mass-media.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply