Diverse

Ce este bitcoin și cum funcționează?

decembrie 20, 2018
Ce este Bitcoin

Sunt curioasă să aflu câți dintre voi ați auzit de bitcoin și dacă știți la ce folosește. Eu am aflat în urmă cu un an, de la soțul meu. După care am auzit și la televizor că o vedetă cunoscută din România a decis să investească în bitcoin.

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este o monedă virtuală creată în anul 2009 de către Satoshi Nakamoto. Practic sunt bani pe internet, nu pot fi scoși de la bancomate și ținuți în mână.

La momentul când a luat naștere, moneda digitală valora doar 2 dolari. În prezent a ajuns sa valoreze $4,649.62

Preț bitcoin variază mult în funcție de cerere și de ofertă, cu cât e cererea mai mare cu atât crește și valoarea monedelor virtuale. De asemenea, când cererea scade, scade și valoarea.

Cum funcționează Bitcoin?

Pentru a folosi bitcoin nu este nevoie să vă deschideți cont la bancă, ci trebuie trebuie să vă creați un cont special, în care să introduceți un user și o parolă puternică.

Prin intermediul aplicației portofel, utilizatorul poate să trimită sau să primească monede virtuale. Nu există restricții, banii pot fi trimiți oriunde în lume, la orice oră.

Bitcoin permite utilizatorului să dețină controlul asupra tranzacțiilor lui, deoarece este singura monedă ce permite transferul în timp real.

Un lucru foarte important este faptul că tranzacțiile nu se fac prin intermediul băncilor, așadar sunt excluse comisioanele. La alegere, utilizatorii pot plăti o mică taxă pentru a avea prioritate.

De asemenea, tranzacțiile sunt sigure și ireversibile. În plus, nu conțin informații ale clientului, până când apar informații din timpul unei tranzacții sau prin alte circumstanțe.

De ce să investești în Bitcoin?

Este bine cunoscut faptul că există oameni care au devenit milionari desfășurând anumite activități pe internet. Cumpărarea de monede bitcoin nu îți asigură succesul garantat, deoarece cum am menționat mai sus, valoarea unui bitcoin nu este exactă, el poate crește sau scădea.

Dacă vrei să investești în bitcoin trebuie să fi pregătit să pierzi banii. Mulți oameni de afaceri au investit în monede virtuale și le lasă acolo să le crească valoarea câțiva ani, totuși cu riscul de ai pierde, pentru că nimic nu este sigur în ziua de azi.  Însă, dacă valoarea crește considerabil te poți considera un om norocos și bogat.

Păstrarea monedelor virtuale nu costă absolut nimic, iar siguranța este oferită de o tehnologie de criptare puternică. Nimeni nu poate falsifica monedele, cum se întâmplă în cazul monedelor reale.

Nu există persoană care să aibă puterea să controleze singur rețeaua Bitcoin. Aceasta este controlată de de către toți utilizatorii din toată lumea.

Din ce în ce mai mulți antreprenori decis să folosească această monedă virtuală, ca mijloc de plată pentru diferite servicii.

Consider că chiar dacă ei au o tehnologie de criptare puternică, portofelul virtual trebuie ținut în siguranță și nu la îndemână oricui, pentru a evita situațiile neplăcute.

Voi ați investi în bitcoin dacă ați avea banii necesari? Eu da, dacă aș dispune de o sumă de bani de care nu am neapărat nevoie, aș risca să îi investesc.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Avatar
  Reply coco decembrie 20, 2018 at 7:34 pm

  nu stiu ce sa zic, probabil ca as investi dupa ce as citi destul de mult cat sa fiu foarte convinsa!

 • Avatar
  Reply Amalia Popa decembrie 20, 2018 at 10:04 pm

  Inca este un mister pentru mine bitcoin-ul! Nu stiu daca as mai avea energie sa invat si asta.

 • Avatar
  Reply Catalina Coman decembrie 21, 2018 at 10:00 pm

  Daca as avea mai multi bani, probabil ca as investi. Asa, privesc doar de pe margine. E ca la bursa, chestiune de noroc.

 • Avatar
  Reply Vyo vyoleta decembrie 22, 2018 at 8:02 pm

  Nu stiu ce sa iti spun acum, daca as avea o suma mare de banii probabil xa da.

 • Leave a Reply