Diverse

Recomandari pentru alegerea unui vas de expansiune potrivit

decembrie 21, 2018

Se foloseste in orice sistem de alimentare cu apa, respectiv de incalzire si totodata in cele solare – vasul de expansiune este o componenta importanta a acestora.

Ai nevoie de acest rezervor mic, ce joaca un rol de protectie a instalatiei de incalzire, respectiv a celei sanitare, astfel ca expansiunea termica sa nu provoace un soc de presiune. Se evidentiaza prin doua calitati deosebite si anume functionarea fara sursa externa si durabilitatea extinsa. Poate ca acesta este si motivul pentru care reprezinta o metoda de mentinere a presiunii populara la ora actuala.

Ce tipuri de vase de expansiune gasesti pe piata si ce alegi?

Iti prezint mai departe principalele vase de expansiune pe care le regasesti pe piata si dintre care poti alege ceva ce se potriveste nevoilor tale.

 • Cu sistem deschis

Acestea sunt alese la scara larga pentru ca scot din calcul riscul ca instalatia sa acumuleze presiune. In fapt este un sistem care nu presupune lucrul sub presiune. Specialistii recomanda in acest caz montarea la o inaltime de macar 1,5 m raportat la inaltimea instalatiei. Este necesara protejarea vasului contra temperaturilor scazute pentru a nu favoriza inghetul.

 • Cu sistem inchis

Acestea au specific faptul ca lucreaza sub presiune. Se are in vedere montajul in spatele cazanului, respectiv a termosemineului sau termofocarului. Este necesar totodata un sistem de siguranta suplimentar care sa previna acumularea presiunii in instalatie.

Cele cu sistem inchis pot fi orizontale sau verticale, dupa aplicabilitate. Pot fi necesare anume accesorii in eficientizarea procesului de montare.

Recomandari pentru alegerea unui vas de expansiune centrala potrivit

Este ideal ca inainte de a bifa o astfel de achizitie sa te informezi cu privire la capacitatea de care are nevoie centrala pe care o folosesti. In acest sens trebuie sa ai in vedere doua aspecte importante. Trebuie astfel sa cunosti capacitatea incalzitorului pentru apa calda, respectiv cea a cazanului.

Apoi, este necesar sa afli despre presiunea apei din sistemul de conducte a locuintei. Sunt toate detalii despre care poti sa afli utilizand un indicator mic la un robinet din casa sau solicitand ajutorul companiei locale responsabila de alimentarea cu apa.

Cel mai important este ca dimensiunea rezervorului sa fie una potrivita intrucat una mai mica ar putea provoca descarcarea supapei. Orienteaza-te dupa un vas expansiune centrala Motan sau alt nume recunoscut pe piata de profil pentru calitate si rezistenta. Gasesti astfel de produse dintre care poti alege si in cadrul magazinului online shop-einstal.ro.

Problema e cand acesta este mai mic. Atunci cand este mai mare nu este in neregula – important e sa poata gazdui centrala de incalzire in siguranta. Pana la urma aceasta este o practica obisnuita.

Cel mai bine este, oricum, ca in realizarea unei achizitii de acest fel sa te consulti cu un specialist in domeniu. Acesta va sti sa faca recomandarile potrivite in functie de nevoiele tale. Orienteaza-te spre articole de calitate daca doresti sa ai parte de durabilitate si o utilizare lipsita de probleme. Pretul unui astfel de vas va fi unul moderat. Raporteaza-te la calitate ca sa te asiguri ca ai ales bine.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Claudia's Choice decembrie 21, 2018 at 9:30 pm

  Recunosc, nu ma pricep la asa ceva, ii las pe altii sa se descurce.

 • Reply Deyutza decembrie 21, 2018 at 10:32 pm

  Aici clar ma depaseste subiectul, cum zice si sotul meu, eu sunt in lumea mea, iar astea sunt lucruri pentru el 🙂

 • Reply Oana Durican decembrie 22, 2018 at 5:53 pm

  Iata ca azi am mai invatat ceva de pe blogul tau. Nu stiam ce sunt aceste vase de expansiune, dar acum am aflat.

 • Reply Catalina Coman decembrie 22, 2018 at 8:32 pm

  Recunosc ca despre subiectul asta chiar nu stiu prea multe. Am mai invatat ceva nou de la tine.

 • Reply Lucia Mihaela Curea decembrie 22, 2018 at 9:41 pm

  Tatal meu a optat pentru un vas de expansiune la soba de teracota si mi-a explicat atunci principiul.

 • Reply Rokolla decembrie 22, 2018 at 11:52 pm

  Sunt interesante mentiunile tale si recunosc ca multe dintre aceste detalii nu-mi erau familiare

 • Leave a Reply