Diverse

Ce fel de pachete de pomana si parastas pregateste o firma de servicii funerare?

februarie 26, 2021
servicii funerare

Parastasul sau slujba de pomenire a celor plecati dintre noi este un ritual bisericesc oranduit si foarte important in traditiile multor popoare de pe glob. Avand o insemnatate deosebita, este si normal ca orice firma de servicii funerare sa dea importanta cuvenita acestui obicei.

Conform credintei crestine, moartea trupului nu sfarseste viata unei persoane, sufletul continuandu-si existenta si dincolo de lumea celor vii. Asadar, nu trebuie sa ii uitam pe cei plecati dintre noi, ci sa ii pomenim si sa le cinstim astfel memoria si mostenirea lasata pe acest pamant.

Chiar si vechii greci fac referire la acest lucru, cuvantul “paristemi”, de unde se trage popularul parastas, insemnand mai degraba o apropiere fata de o persoana, o alaturare. Prin urmare, slujba de pomenire are rolul de a ne duce mai aproape de sufletul celor trecuti in eternitate, iar pachetele de pomana si parastas, pregatite cu atentie de catre firma de servicii funerare, slujesc rolului de a cinsti o persoana plecata in lumea de dincolo.

In mod traditional, ritualul crestin ortodox presupune impartirea de alimente precum colacii, coliva si vinul. Acestea au o semnificatie aparte. Spre exemplu, graul folosit la colaci si coliva reprezinta atat trupul Mantuitorului, cat si simbolul invierii, fiind o planta care germineaza, odata ingropata in pamant.

Pe de alta parte, forma circulara a colacului denota continuitatea si credinta in viata de apoi. Acest simbol al vesniciei este atent preparat de catre firma de servicii funerare, pentru a fi apoi impartit in timpul slujbei de pomenire. Vinul detine un simbolism special, fiind o reprezentare a sangelui lui Iisus Hristos, precum si a uleiurilor cu care a fost uns trupul acestuia.

In continuare, va prezentam un mic exemplu din pachetele de pomana si parastas pe care o firma de servicii funerare serioasa, asa cum este funerarii-bucuresti.ro, vi-l poate pune la dispozitie pentru inmormantare. Acesta este de regula compus din:

• 12 farfurii cu mancare gatita (de post sau de dulce), la care se vor atasa 6-12 produse infoliate;
• 12 cani;
• 12 furculite (sau linguri);
• 12 pachete (8-10 produse de post sau de dulce);
• 2 platouri coliva;
• 1 sticla vin (1L);
• 1 sticla vin + ulei (½ L);
• 1 set pahare plastic;
• 1 set lingurite plastic;
• 24 lumanari;
• 3 colaci.

Pachetele si vasele contin alimente atent pregatite si produse de cea mai buna calitate. De asemenea, firma de servicii funerare se va ghida dupa cerintele dumneavoastra cu privire la numarul de produse incluse, precum si la tipul acestora (de dulce sau de post, in functie de perioada din an in care se va oficia slujba de inmormantare sau pomana).

Setul prezentat mai sus este unul standard, dar se poate modifica la cerere, in functie de persoanele participante la eveniment sau de dorinta dumneavoastra. Mai mult, in cazul in care doriti ca pomenirea sa se desfasoare intr-un cadru organizat, firma de servicii funerare va poate pune la dispozitie un restaurant, de unde pot fi alese meniuri personalizate.

In concluzie, impartirea de coliva, colaci si vin la pomana si parastas detine un rol important atat pentru sufletul decedatului, cat si pentru cei care primesc respectivele alimente, dar mai ales pentru noi, cei care le oferim. Acest ritual are rolul de a ne asigura ca cel trecut in eternitate ajunge sa se bucure de viata vesnica pe lumea cealalta.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply