Auto

Volkswagen – de la istorie la tehnologie avansata prin navigatii GPS dedicate

februarie 25, 2021

Marca auto Volkswagen dateaza inca de la inceputul anilor 1930 si isi are originile in Germania. In toata aceasta perioada, de la lansarea pe piata si pana in prezent, Volkswagen a devenit un brand popular care a generat incredere, lansand doar masini sigure, in stiluri variate, potrivite fiecarui tip de sofer.

Fabrica denumita Volkswagenwerk GmbH a fost infiintata cu scopul de a produce o masina a carei pret sa nu depaseasca costul de 1000 marci germane. Acest pret a fost stabilit pentru a se incadra in bugetul tuturor segmentelor populatiei din Germania. Conform proiectului masina trebuia sa atinga o viteza maxima de 100km/h si sa fie dotata cu un motor de aproximativ 30 cp. Este vorba despre masina „Beetle” ce avea un motor de 1.200 cm³ pe benzină cu carburator ce genera 25CP, aparuta in 1934, ca prototip. Beetle mai este cunoscuta si ca: Fusca, Coccinelle, Vocho, Bug, Volky sau Käfer.

Ceea ce nu multi stiu despre companie, este ca:

  • exista si alte denumiri ale VW Golf: Rabbit, in SUA si Caribe (America de Sud);
  • Golf 3 a castigat titlul de Masina Anului in Europa in 1992;
  • pentru stabilirea denumirilor masinilor Touareg si Tiguan specialistii s-au inspirat din cultura africana;
  • pentru denumirile Lupo, Beetle sau Rabbit, Volkswagen s-a inspirat din tipurile de animale;
  • logo-ul a ramas neschimbat de-a lungul anilor;
  • Volkswagen Golf 2 a fost primul autoturism al companiei din Wolfsburg in a carei asamblare au fost implicati roboti.

Navigatia dedicata Volkswagen – cel mai sigur copilot

Masinile din Wolsburg s-au dezvoltat rapid si au generat incredere in randul soferilor. Astazi, din cate dispozitive exista si pot alege acestia, precum telefoanele mobile, sistemele GPS portabile sau navigatia dedicata a masinii, a treia varianta este cea mai avantajoasa din multe puncte de vedere.
Bineinteles, unele dintre masini vin cu navigatie Volkswagen atasata din procesul de fabricatie.

Insa, ce se intampla atunci cand masina nu este dotata din fabrica cu navigatie dedicata sau exista defectiuni la nivelul sistemului de navigatie si trebuie inlocuit? Soferii vor apela in aceasta situatie doar la un magazin specializat care comercializeaza navigatii Volkswagen.

Navigatiile dedicate prezinta avantajul ca sunt special concepute pentru modelele de masini Volkswagen. Acestea vor fi integrate perfect in habitaclul masinii, fara modificari sau adaptari.

Un sistem cu navigatie dedicata este foarte simplu de folosit in timp ce soferul calatoreste cu masina. Avand in vedere ca sistemul este amplasat in mijlocul bordului, la indemana, soferul acceseaza functiile fara efort, acordand atentie strict carosabilului.
Doua dintre autoturismele Volkswagen pentru care soferii pot schimba sistemul original vechi cu o navigatie dedicata aftermarket cu  Android sunt Golf 5 si Passat B6 :

1. VW Golf 5

Navigatia dedicata pentru Golf 5 preia comenzile de pe volan, astfel ca soferul este in deplina siguranta atunci cand calatoreste cu masina. Mai mult, dispune de canbus inclus, ceea ce permite comunicarea dintre navigatie si calculatorul masinii pentru integrarea senzorilor de parcare si preluarea parametrilor generali (combustibili, lichid parbriz, usi, baterie, centura etc.).

Navigatia gps pentru Golf 5 mai are si Bluetooth, microfon incorporat, functie de conectare cu agenda telefonului, Wi-Fi incorporat si posibilitate conexiune externa 4G prin Stick USB, suport Mirror Link atat pentru Android cat si pentru iOS plus multe alte functii.

2. VW Passat B6

Navigatia dedicata pentru modelul VW Passat B6 dispune de un ecran IPS care ofera vizibilitate soferului din orice unghi, precum si libertate si control asupra functiilor multimedia. Sistemul are functia bluetooth si microfon incorporat, ceea ce inseamna ca apelurile pot fi generate fara a distrage atentia soferului de la carosabil: doar prin comenzi vocale. Navigatia auto pentru modelul Passat B6 mai este dotata cu HDD de 32 Gb si Wi-Fi incorporat dar si cu alte functii utile atat soferului cat si pasagerilor.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply