Folosit ca alternativa la tigari sau la alte dispozitive de inhalat, un bong este un aparat utilizat de catre fumatorii de tutun sau mixuri de ierburi. Acest dispozitiv nu este o aparitie recenta, ci a fost folosit de secole. De altfel, se spune ca originea cuvantului vine din limba thailandeza, unde cuvantul „baung” desemneaza un tub de bambus.
In ziua de astazi, un bong poate sa aiba un design mult mai complicat decat un tub de bambus, insa modul de functionare a ramas acelasi. Daca esti incepator in ceea ce priveste fumatul cu bongul, iti recomandam sa achizitionezi un bong din magazinul Legalizeit.ro, unul dintre cei mai cunoscuti furnizori de astfel de produse din Romania.
Descopera, in cele ce urmeaza, cum functioneaza un bong, cum poate fi folosit si, de asemenea, cum iti va imbunatati experienta fumatului acest dispozitiv interesant.
Cum functioneaza un bong?
Trebuie mentionat ca bongurile vin in mai multe marimi si forme. Exista bonguri simple, cu un tub si un bol (sau percolator), la fel cum exista si bonguri cu designuri impresionante, extrem de artistice. Insa toate au acelasi scop – sa filtreze si sa raceasca aburii pe care urmeaza sa ii inhalezi.
Un bong are un bol in care se introduce fie tutun, fie ierburi uscate. Atunci cand le aprinzi si inhalezi din bong, apa de la baza dispozitivului formeaza bule. Fumul se ridica din apa si trece prin tub inainte sa iti intre in plamani.
Este mai sanatos pentru plamani?
Atunci cand inhalezi dintr-un bong, fumul este filtrat de apa. Astfel, apa reuseste sa retina, in mod natural, o cantitate considerabila de gudron, in timp ce filtreaza si alte substante toxice. Exista studii care estimeaza ca bongul filtreaza aproximativ 90% din toxinele existente in tutun, inclusiv citotoxinele.
Cum alegi un bong potrivit pentru nevoile tale?
-
Tine cont in primul rand de marimea acestuia. Gandeste-te unde si cand vrei sa il folosesti. Daca iti doresti un bong pentru casa ta, atunci poti sa te indrepti spre un bong de dimensiuni mari. In schimb, daca stii ca il vei transporta destul de des, opteaza pentru un bong micut, pentru a fi sigur ca nu se va deteriora.
-
De asemenea, poti sa alegi tipul de material din care sa fie confectionat. Cele mai populare bonguri sunt cele din sticla, insa exista multe alte optiuni dintre care sa alegi. Poti opta pentru un bong din bambus, acrilic (plastic), metal sau ceramica.
Fiecare material are plusuri si minusuri. De plida, un bong de sticla, pe cat de elegant, este mult mai fragil, drept urmare, poate fi spart daca esti neatent. Alt exemplu este reprezentat de bongurile de ceramica. Acestea sunt mult mai rezistente, dar nu iti permit sa vezi nivelul de apa din interior. Daca optezi pentru un bong din acrilic, vei beneficia de un bong usor, mult mai rezistent, dar ale carui piese se pot desprinde cu usurinta.
-
Alege un furnizor de incredere. Pentru a fi sigur ca faci alegerea potrivita, indreapta-te spre un bong de calitate gasit in magazinul www.Legalizeit.ro. Aici vei descoperi o gama variata de bonguri, in diferite marimi si dimensiuni, din materiale diverse.