Sănătate

De ce este bine să bei apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață?

august 30, 2017

În articolul de azi îți vom prezenta principalele beneficii ale consumului zilnic de apă caldă cu lămâie. Un pahar de apă cu lămâie băut dimineața pe stomacul gol, poate face minuni.

Folosită simplă sau în combinație cu alte ingrediente, lămâia ajută la curățarea organismului, luptă împotriva răcelii, ajută digestia, scade presiunea arterială, curată pielea și detoxifică întregul organism. Dar asta nu este tot, lămâia este un aliat de temut împotrivă kilogramelor în plus.

  •  Îmbunătățește digestia

Sucul de lămâie ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Potrivit specialiștilor, sucul de lămâie te ajută să scapi de indigestie, balonare, crampe, gaze și arsuri la stomac.

  •  Îți detoxifică pielea și organismul

Sucul de lămâie îți curăță sistemul digestiv de orice toxine care au stat peste noapte în corpul tău. Este un diuretic natural, având rolul de a menține tractul urinar sănătos.

Consumul zilnic de apă caldă cu lămâie îmbunătățește aspectul pielii, previne formarea ridurilor și menține elasticitatea acestuia. Apa cu lămâie elimină toxinele din sânge, permițând pielii să aibă un aspect curat, hidratat și fără pete.

  •  Luptă împotriva constipației

Apa caldă cu lămâie este un remediu naturist împotriva constipației.

  •  Te ajută să slăbești

Lămâia este alimentul cu cele mai puține calorii, după apă. Apa cu lămâie stimulează metabolismul, reduce pofta de mâncare și oferă o senzație de sațietate. Prin urmare, vei scăpa de kilogramele în plus mult mai repede, deoarece nu vei mai simți nevoia să mănânci tot din farfurie.

  •  Întărește sistemul imunitar

Având o cantitate mare de vitamina C, sucul de lămâie întărește sistemul imunitar și luptă împotrivă răcelii și gripei.

  •  Te scapă de stres și îmbunătățește memoria

Mulțumită nivelului ridicat de potasiu și magneziu, sucul de lămâie induce o stare de bună dispoziție  și te ajută fii mult mai relaxat. Este băutura ideală pentru persoanele care au de susținut un examen, deoarece îi ajută să învețe și se pot concentra mult mai ușor.

  •  Împrospătează respirația

Apa cu lămâie luptă împotrivă bacteriilor și elimină germenii din cavitatea bucală. Este foarte important să te speli pe dinți înainte de a bea apă cu lămâie, deoarece sucul de lămâie poate ataca smalțul dinților.

  •  Echilibrează ph-ul organismului

Chiar dacă lămâile conțin acid citric, în interiorul organismului lămâile devin alcaline. Prin metabolizare, acidul citric nu creează aciditate în organism.

Că să beneficiezi de toate proprietățile sale, apa cu lămâie trebuie consumată cu 30 de minute înainte de micul dejun. Apa trebuie să fie caldă, nu fierbinte, iar dacă gustul este prea puternic puteți să adăugați o linguriță de miere de albine.

You Might Also Like