Diverse

Deces in familie? Iata care sunt pasii ce trebuie urmati

octombrie 22, 2018
Servicii_funerare

Situatiile neprevazute, precum trecerea in nefiinta a unei persoane apropiate, ne pot lasa muti de durere si incapabili de a actiona in consecinta. In aceste triste momente, este important sa ne pastram cumpatul, pentru a putea lua cea mai buna decizie cu privire la cinstirea amintirii celui plecat in lumea celor drepti.

Chiar daca in trecut se facea apel la comunitate si la rude pentru ajutor, astazi acest lucru este din ce in ce mai rar intalnit. Schimbarile in societate ne obliga la un ritm de viata cat mai alert, unde stresul cotidian si birocratia incurcata pot pune piedici in calea vechilor obiceiuri. Din acest motiv, este indicat sa facem apel la o firma de servicii funerare din sectorul in care locuim.

In momentul incidentului, este important sa facem apel cat mai repede cu putinta, de aceea o casa de pompe funebre din sectorul unde locuim va putea raspunde cu promptitudine apelului nostru. De exemplu, daca locuim in Ferentari sau in Rahova, va trebui sa apelam o firma de servicii funerare sector 5, care va prelua cea mai mare parte din sarcini. Astfel, fuga dupa diverse acte, precum si birocratia anevoioasa sau pregatirile pentru inmormantare vor fi preluate de firma de servicii funerare din sectorul 5, pentru ca dumneavoastra sa puteti petrece timpul alaturi de cei dragi in aceste momente funeste.

Daca la prima vedere costurile serviciilor funerare par ridicate, tinand cont de toate lucrurile implicate, precum si de birocratia stufoasa si de timpul pierdut, putem intelege cu usurinta de ce este mai rentabil sa facem apel la astfel de servicii. Profesionalismul si promptitudinea firmei de servicii funerare din sectorul 5 vor asigura cinstirea memoriei persoanei decedate, iar empatia de care dau dovada specialistii ne va asigura ca suntem pe maini bune.

Pentru inceput, in urma apelului, firma de servicii funerare din sectorul 5 va trebui sa constate decesul. Acest pas este deosebit de important, necesitand prezenta unui cadru medical de specialitate, pus la dispozitie de catre casa de pompe funebre. Certificatul constatator de deces este necesar, alaturi de talonul de pensie, pentru a intra in posesia ajutorului de deces. Alaturi de aceste documente, firma de servicii funerare va procura si alte acte trebuincioase, precum avizele de la SANEPID si de la Procuratura, concesionarea unui loc de veci etc.

Una dintre cele mai delicate operatiuni premergatoare inmormantarii este cea de toaletare, imbalsamare si de asezare a persoanei decedate in sicriu. Aceasta etapa ii poate afecta emotional pe cei apropiati, de aceea este indicat sa apelati la firma de servicii funerare din sectorul 5, care se va ocupa de toate aceste aspecte cu profesionalism si respect fata de familia persoanei plecate dintre noi.

In mod traditional, dupa ce inmormantarea a avut loc, se va tine un praznic, pentru pomenirea celui trecut in nefiinta. Astfel, firma de servicii funerare din sectorul 5 se va ocupa, impreuna cu familia persoanei defuncte, de toate aspectele necesare, punand la dispozitie si propriul restaurant. Astfel, se va face un meniu de pomenire, care poate fi de dulce sau de post, in functie de datele calendaristice, dar si de preferintele familiei. Mai mult, firma de servicii funerare va respecta intocmai traditiile si obiceiurile romanesti, prin prezenta obiectelor specifice acestui eveniment funest, precum lumanarile, coroanele si jerbele de flori, prosoapele si multe altele.

Astfel, o firma de servicii funerare din sectorul 5 va va elibera de toata povara stresului si organizarii inmormantarii, fiind alaturi de dumneavoastra in aceste clipe de durere, pentru ca dumneavoastra sa faceti ce este cu adevarat important: sa stati alaturi de cei dragi, pentru a va putea lua ramas-bun in tihna de la cel trecut in lumea celor drepti.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply