Filme și Cărți Pentru Casă

Spațiul perfect pentru citit

octombrie 22, 2018
Spațiul perfect pentru citit

Cine este o persoană pasionată de lectură și însetată de cunoaștere, ca mine, știe cât de important este locul unde alegem să citim. Pentru a ne bucura de lectură, trebuie să stăm confortabil, într-un loc călduros, luminos și curat.

În zilele când vreau să evadez, aleg să citesc cărți cu povești deosebite, unice și inimaginabile, care să mă transpună în pielea personajului și să mă facă să trăiesc sentimente nebănuite. O evadare din cotidian nu strică niciodată, fie că vreau să călătoresc cu gândul într-o altă țară sau alt timp, prin intermediul cărților mele preferate.

Nu este nimic greșit în faptul că îmi imaginez că fac parte din povestea cărții, din contră, îmi las imaginația să zboare iar la final sunt o persoană mult mai relaxată și fericită.

Cu ajutorul pieselor de mobilier îmi pot crea un ambient perfect pentru citire și relaxare. În continuare îți voi prezenta cum vreau să îmi amenajez spațiul unde să-mi petrec timpul citind.

Idei de decorareidei de decorare

Dacă aș dispune de un spațiu mare, aș opta pentru o canapea amplasată lângă fereastră, unde să mă bucur de lumină naturală atunci când citesc. Dar cum nu sunt așa norocoasă, cea mai bună variantă pentru mine este să-mi creez spațiul perfect pentru citit cu ajutorul unui fotoliu colorat și confortabil.

Biblioteca joacă un rol foarte important în amenajarea spațiului perfect, deoarece nimănui nu-i place să-și vadă cărțile preferate aruncate pe podea, pline de praf. Pentru că nu dispun de prea mult spațiu liber și nu-mi doresc să aglomerez zona inutil aș opta pentru o bibliotecă de dimensiuni reduse, dar totuși încăpătoare.

Datorită faptului că tehnologia a avansat foarte mult, acum există lampă specială pentru citit care conferă o lumină odihnitoare și naturală, în plus protejează ochii în cazul în care petrecem prea mult timp citind. Spațiul perfect pentru citit

Elementele de decor sunt iarăși importante pentru a crea spațiul ideal pentru citit, și pentru că confortul este prioritatea numărul unu pentru mine, aș alege câteva perne moi și pufoase, dar și o pătură călduroasă. Pe jos aș pune un covor pufos și plăcut la atingere.

Să nu uităm de un tablou cu peisaj mirific sau de ce nu, un portret de familie. Personal, eu aș adăuga mai multe tablouri, pentru a crea o încăpere plăcută și primitoare. Plantele sunt elementele de decor care nu trebuie să lipsească, ce puțin eu am câte o vază cu flori în fiecare încăpere din casă.

Și pentru ca lectura să decurgă cât mai plăcut, este musai să avem lângă noi o măsuță unde să ne așezam cana de cafea. Sau și mai bine, pentru că ne aflăm în sezonul de toamnă, iar frigul își face simțită prezența cât mai devreme, eu personal aș bea în timpul lecturii un ceai fierbinte sau o ciocolată caldă cu frișcă.

Site-ul Favi.ro ne pune la dispoziție peste 70 de magazine fizice și online într-un singur loc. Aici găsim piese de mobilier și decorațiuni la prețuri foarte avantajoase.

Voi aveți un colț preferat din casă unde vă place să citiți?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Rokolla octombrie 23, 2018 at 9:34 pm

  Arata tare bine acel coltisor de citit. Cu siguranta as sta de drag intr-un astfel de loc si as citi fara oprire

 • Reply Andrea Chitic octombrie 24, 2018 at 12:10 pm

  Un loc de citit… ce bine suna! Nu am unul, desi mi-ar placea. Mi-l imaginez foarte cozy (dar nici sa te traga la somn) si cu multe la indemana.

 • Reply Duduia Magda octombrie 27, 2018 at 7:01 am

  Mi-am cumpărat și eu, recent, o lampă pentru citit și sunt foaaaarte încântată! Plănuiesc să-mi amenajez colțul meu pentru citit. Pot citi oriunde, evident, însă câteodată simt nevoia să mă și izolez de lume.

 • Reply Adriana Ivan iulie 30, 2019 at 2:13 pm

  Asta da loc perfect pentru citit. Aș sta acolo cat e ziua de lungă. Îmi place mult Favi.

 • Leave a Reply