Filme și Cărți

Eu, și totuși alta de Jojo Moyes – Recenzie

aprilie 12, 2019
Eu, și totuși alta de Jojo Moyes  recenzie

Eu, și totuși alta de Jojo Moyes

În ultima perioadă cititul a devenit una dintre activitățile mele preferate. Mi-am propus să scriu mai des recenzii cărților pe care le-am citit și mi-au plăcut, în felul acesta poate reușesc să conving mai multă lume să citească.

 Jojo Moyes este autoarea care m-a cucerit odată cu publicarea romanului Înainte să te cunosc. Cartea am citit-o după ce am văzut filmul online.

Prima carte Înainte să te cunosc a devenit una dintre cărțile mele preferate, a doua carte După ce te-am pierdut mi-a plăcut, dar nu m-a impresionat cu nimic deosebit, iar cea de a treia carte Eu, și totuși alta mi-a oferit o lecție de viață.Carti scrise de Jojo Moyes

Still me – Jojo Moyes

În cel de-al doilea volum, Nathan, fostul fizioterapeut al lui Will Traynor îi propune Louisei Clark să lucreze ca asistentă personală pentru o familie bogată din America. Mai exact, pentru Agnes Gopnik, o fată din Polonia, care se căsătorește cu Leonard, un om de afaceri foarte puternic și respectat din Manhattan. Nathan va lucra pentru aceeași familie, dar ca fizioterapeut pentru soțul ei.

Jobul ei presupune să o însoțească pe soția omului de afaceri peste tot și să facă orice este posibil pentru a-i satisface dorințele. La un eveniment la care este nevoită să o însoțească pe Agnes, Louisa îl întâlnește pe Josh, un bărbat care seamănă izbitor de bine cu Will Traynor.

Înclin să cred că autoarea Jojo Moyes a vrut să păstreze interesul cititorului și să-l țină în suspans până la final. Lucru care a și funcționat, curiozitatea a fost mare și cu greu m-am abținut să nu citesc înainte ultimile pagini ale cărții pentru a descoperi pe cine va alege Louisa, pe Sam, iubitul ei din Anglia care reușește să o dezamăgească profund, sau pe Josh, tânărul american care îi amintește de bărbatul pe care l-a iubit enorm de mult?

Prin intermediul personajului carismatic Louisa, autoarea cărții Jojo Moyes a vrut să scoată în evidență greutățile cu care se confruntă o persoană într-o țară străină. Faptul că ești britanic și vorbești limba engleză nu îți garantează succesul în America, din contra, dacă nu ai prieteni care să te ajute și bani ești total pierdut.

Din punctul meu de vedere, ultimul volum este cel mai bogat cu personaje secundare. Aici descoperim viața lui Margot, o bătrânică pasionată de modă, care o va ajuta pe Lou Clark să-și deschidă propria afacere în America.

Totodată, descoperim ce se mai întâmplă cu familia Louisei, cu Lily fata lui Will și cu părinții lui. Un lucru care mi-a plăcut enorm de mult a fost faptul că am avut ocazia să citesc câteva scrisori scrie de Will Traynor pe vremea când trăia. Aceste scrisori le-a trimis mamei lui, pe vremea când a locuit și el în America.

Am citit pe internet că ultimul volum Still me (Eu, și totuși alta) a fost scris special pentru fanii acestei serii. Dacă nu ai citit și primele volume, această carte nu va avea nici un sens pentru tine.

Dacă vrei să citești o carte lejeră și cu o poveste de dragoste inedită, recomand să citești cele trei volume scrie de Jojo Moyes. Finalul m-a surprins într-un mod plăcut. Nu te speria de numărul mare de pagini, cartea este foarte ușor de citit.

Majoritatea cărților pe care le citesc le cumpăr online deoarece este mai ieftin. Cartea Eu, și totuși alta am cumpărat-o online de pe site-ul Elefant la prețul de 28,62 de lei. Dacă ești interesată, o poți cumpăra și tu de Aici.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply daliana aprilie 12, 2019 at 9:21 am

  ‘Adevărata prietenie e aceea pe care o reiei exact de unde ai lăsat-o, indiferent că a trecut o săptămână sau doi ani.’
  zicea Jojo Moyes. O sa caut cartea 🙂

 • Reply Denisa aprilie 12, 2019 at 9:45 am

  Am tot vazut cartea in online, pare tare interesanta. Cred ca am s-o citesc si eu.

 • Reply Oana M aprilie 12, 2019 at 1:19 pm

  Nu am citit inca nici o carte din serie. Dar am vazut filmul si m-a impresionat nespus. Trebuie sa citesc si cartile cat mai curand. Sunt sigura ca imi vor placea!

 • Reply DanaC aprilie 12, 2019 at 5:30 pm

  Am tot văzut recenzii pozitive la această carte şi chiar sunt curioasă cum este chiar dacă nu e genul meu preferat. Frumoasă recenzie!

 • Reply Georgiana aprilie 13, 2019 at 6:24 am

  In general nu citesc serii. Inca ma atrag seriile de vampiri. Pare interesant sa vezi un om plecat intr-o tara straina. Asa vezi personalitatea si gradul de adaptabilitate.

 • Reply Anca aprilie 13, 2019 at 7:05 am

  Nu am citit nimic de Jojo Moyens, dar aceasta va fi prima carte.

 • Reply Anette Patean aprilie 13, 2019 at 4:39 pm

  Nu am citit nimic de Jojo Moyes, desi, la fel ca majoritatea dintre noi, am auzit o gramada despre cartile ei. Chiar ieri am trecut pe langa aceasta carte in librarie si m-ai facut curioasa sa o citesc!

 • Reply Daiana aprilie 13, 2019 at 5:38 pm

  Am văzut cartea pe net și am prietene care o adoră.

 • Reply cudrag.cristina aprilie 13, 2019 at 5:44 pm

  Este si pe lista mea de to-read! Am vazut filmul la prima si mi-a placut foarte tare 🙂

 • Reply Oprea Carmen aprilie 14, 2019 at 7:22 am

  nu am citit cartea, am inteles ca este o serie, acum citesc ceva ce ma ajuta intr-un anumit domeniu!

 • Reply Simona aprilie 14, 2019 at 9:41 am

  N-am citit nici cartile si n-am vazut nici filmul. Se pare ca am ceva de recuperat. Sa mai scrii recenzii. :))

 • Reply Talpos Romina aprilie 14, 2019 at 11:49 am

  Este pe lista mea. Vreau sa iau toate volumele 😀

 • Reply Cristina Barbieru aprilie 14, 2019 at 12:41 pm

  Am tot citit impresii faine despre cartea asta asa ca am pus-o deja pe lista de citit.

 • Reply Mirela Marin aprilie 14, 2019 at 5:41 pm

  Ah, ce îmi place Jojo Moyes!
  Am citit 2 dintre cărțile ei, abia aștept să o citesc și pe aceasta!

 • Reply Rokolla aprilie 14, 2019 at 8:11 pm

  Am citit multe carti ale acestei autoare si imi place gtare mult stilul ei. Trebuie sa citesc si eu cartea asta

 • Reply Catalina Coman aprilie 14, 2019 at 8:18 pm

  Eu am citit doar primul volum al seriei si nu prea aveam de gand sa o continui. M-ai facut sa ma razgandesc.

 • Reply Andraxela aprilie 15, 2019 at 6:32 pm

  Si eu am citit cartea acum ceva timp si mi-a placut forte mult stilul! Se citeste atat de usor si este extrem de frumoasa!

 • Reply Ioana Vlad aprilie 15, 2019 at 6:46 pm

  Pare o serie interesanta, ar trebui sa mi fac mai mult timp de citit!

 • Reply Eliza atudosie aprilie 15, 2019 at 7:14 pm

  Imi plac mult cartile ei! Am inceput cu “Me before you”.

 • Reply Ruxandra aprilie 18, 2019 at 5:25 pm

  Și mie mi-a plăcut foarte mult această carte 🖤 le-am citit și pe restul.

 • Reply Adriana Ivan aprilie 19, 2019 at 12:44 pm

  A citit primul volum al seriei. Chiar dacă mi-a plăcut, m-am oprit la el. Acum mă faci să îmi doresc să citesc și acest volum.

 • Leave a Reply