Frumusețe Sănătate

Miere de mană Roua Florilor de la Apidava

mai 28, 2018
miere naturala

Mierea este o sursă de sănătate pură pentru organism, datorită proprietăților sale benefice pe care le conține. Având numeroase beneficii este folosită încă din antichitate în vindecarea problemelor de sănătate dar și în produsele cosmetice de înfrumusețare.

Nu știu câți dintre voi ați auzit despre mierea de mană. Eu abia acum două săptămâni am descoperit acest tip de miere și cât de prețioasă este. Existând atâtea soiuri de miere de albine, nici nu știam de existența ei, iar pe această cale le mulțumesc celor de la Brander pentru că mi-au dat ocazia să mă bucur de această miere delicioasă și benefică pentru sănătate.

Mierea de mană este puțin mai închisă la culoare decât alte sortimente de miere, aceasta având culoarea de brun închis. Totodată, este mult mai bogată în minerale decât o miere obținută din nectarul florilor.

Roua Florilor – Apidava

 După cum probabil bine știți, mierea este obținută din nectarul florilor. Ei bine mierea de mană este foarte diferită de celelalte sortimente datorită faptului că nu conține polen și este obținută din secreția produsă de diferite specii de afide sau din secrețiile dulci ale arborilor.

 Gustul mierii de mană este foarte diferit datorită conținutului crescut de substanțe de minerale care acoperă gustul dulce al zaharurilor. Fiind un produs extrem de greu de obținut, mierea de mană este la foarte mare căutare deoarece este considerată a fi cea mai curată și sănătoasă miere. Datorită conținutului scăzut de zahăr poate fi folosită și de către diabetici, în cantități moderate.

Beneficiile mierii de mană de la Apidava:

  – combate anemia

  – previne infecția căilor respiratorii și ale stomacului

  – are acțiune antibiotică prin urmare este un tratament natural împotriva răcelii și gripei

  – este cel mai bun produs alimentar care te ajută să-ți îmbunătățești imunitatea organismului

  – vindecă afecțiunile articulare și întărește oasele

  – datorită conținutului ridicat de substanțe de minerale poate fi folosită în tratarea tratarea rahitismului și a spasmofiliei

  – este un remediu natural împotriva tenului problematic. Datorită efectului pe care îl are asupra glandelor poate fi folosită în tratarea acneei care apare datorită schimbărilor hormonale.

  – elimină toxinele acumulate în organism

  – poate fi folosită și de către personalele alergice la polen

  – are efect laxativ, prin urmare este un leac minunat și natural pentru persoanele constipate

  – este cel mai sănătos îndulcitor natural

  – Datorită faptului că este un produs natural poate fi folosit cu ușurință în tratamente cosmetice pentru ten și păr. Persoanele care au ten sensibil pot folosi acest remediu natural pentru a îndepărta celulele moarte de pe ten. O lingură de miere de mană amestecată cu puțin zahăr poate înlocui cu succes scrubul din comerț.

  – Căderea părului este o problemă majoră cu care se confruntă tot mai multe persoane. Dacă nu mai știi ce tratamente să folosești poți să încerci o mască preparată în casă pe bază de ulei de măsline, miere și vitamina a uleioasă. Conținutul obținut se aplică masând ușor scalpul, se lasă să acționeze timp de jumate de oră după care se spală părul în mod obișnuit.

Dacă doriți să cumpărați miere de mană trebuie să aveți foarte mare grijă să nu cumpărați produse contrafăcute, care au un conținut ridicat de zahăr. Din propria experiență nu recomand să cumpărați miere din supermarketuri deoarece eu am cumpărat și avea un conținut foarte mare de zahăr iar după câteva zile, jumate din conținutul borcanului s-a făcut complet alb, zici că era zahăr amestecat cu puțină apă și cam atât.

Cu cât mierea de mană este mai închisă la culoare, cu atât este mai aromată, exact cum este în cazul mierii de la Apidava. Prețul are iar un rol foarte important deoarece o miere naturală nu va avea niciodată prețul de câțiva lei.

Există câteva trucuri pentru a afla dacă mierea este naturală sau contrafăcută. Unul dintre ele este să întoarceți borcanul cu fundul în sus, iar dacă mierea se prelinge foarte încet și se formează ușor o bulă de aer care urcă, este naturală. O altă metodă ar fi să puneți câteva picături de miere într-un pahar cu apă, dacă aceasta se dizolvă imediat este contrafăcută. Mierea autentică se va duce prima oară la fundul paharului după care se va dizolva foarte încet.

Mierea de mană Roua Florilor de la Apidava este un medicament natural atât pentru sănătate cât și pentru frumusețe, pe care orice persoană ar trebui să îl aibă în casă.

Tu consumi miere?

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Bratu Gabriela mai 20, 2019 at 7:13 pm

  Imi place mierea, consum destul de multa, dar pe cea de mana chiar nu am încercat-o pana acum

 • Reply Oprea Carmen mai 21, 2019 at 6:44 am

  chiar am auzit de curand despre mierea de mana si vreau sa vad si eu despre ce este vorba! sa o incerc, consumam multa miere!

 • Reply Alina mai 21, 2019 at 2:05 pm

  Nu imi place mierea, pur si simplu nu ne intelegem. Totusi cred ca este foarte bun si voi cumpara pentru Maya.

 • Reply Beauty with Camy mai 21, 2019 at 7:09 pm

  Pe aceasta nu am gustat-o, dar de obicei mananc zilnic miere cu ceai!

 • Reply Stefania Petrescu mai 21, 2019 at 9:55 pm

  Mierea are foarte multe beneficii si este foarte sanatoasa.

 • Reply Dream big little girl mai 22, 2019 at 8:28 am

  Nu stiam de acest tip de miere. Nu am gustat niciodata din acest sortiment

 • Reply Alexa mai 22, 2019 at 5:22 pm

  Nu am mai auzit de acest tip de miere! M-ai facut tare curioasa si as gusta sa vad cum este!?

 • Reply LacraRevs mai 22, 2019 at 9:45 pm

  Nu prea consum miere și nici nu știam de acest tip de miere, însă acum vreau să văd ce fel este

 • Reply Alina Anghel mai 22, 2019 at 9:55 pm

  Cate informatii interesante! Si mie imi place mierea si o consum destul de des 🙂

 • Reply Denisa mai 23, 2019 at 6:01 am

  Am auzit si eu ca are o multime de beneficii. Am sa o incerc si eu.

 • Reply Cristina Barbieru mai 23, 2019 at 12:04 pm

  Imi place mult mierea. O consumam des. stiu ca mierea de mana e foarte sanatoasa dar are un gust mai intens, de aceea nu o consumam chiar zilnc,

 • Reply lifestylebycata mai 23, 2019 at 12:18 pm

  Noi consumam destul de multa miere. Eu personal nu prea, dar copiii o adora.

 • Reply Irina Nicoleta mai 23, 2019 at 6:09 pm

  Nu am incercat-o deocamdata, dar niciodata nu e prea tarziu. Multumim pentru articol!

 • Reply cudrag.cristina mai 24, 2019 at 9:14 am

  Si eu consum miere de la Apidava si o am chiar si pe aceasta! Este tare buna 🙂

 • Reply Rokolla mai 24, 2019 at 10:36 pm

  Eu am consumat multa miere pe perioada rece. Asa mi-am intarit imunitatea atat eu cat si fetita mea. Nu am incercat miere de mana pana acum

 • Reply Mirela Marin mai 25, 2019 at 6:20 pm

  Nu lipsește niciodată mierea naturală din casă iar de când am aflat despre beneficiile mierii de mană, am grijă să reînnoiesc mereu stocul 🙂
  Apidava are produse excelente!

 • Leave a Reply