miere naturala

Miere de mană Roua Florilor de la Apidava

Mierea este o sursă de sănătate pură pentru organism, datorită proprietăților sale benefice pe care le conține. Având numeroase beneficii este folosită încă din antichitate în vindecarea problemelor de sănătate dar și în produsele cosmetice de înfrumusețare.

Nu știu câți dintre voi ați auzit despre mierea de mană. Eu abia acum două săptămâni am descoperit acest tip de miere și cât de prețioasă este. Existând atâtea soiuri de miere de albine, nici nu știam de existența ei, iar pe această cale le mulțumesc celor de la Brander pentru că mi-au dat ocazia să mă bucur de această miere delicioasă și benefică pentru sănătate.

Mierea de mană este puțin mai închisă la culoare decât alte sortimente de miere, aceasta având culoarea de brun închis. Totodată, este mult mai bogată în minerale decât o miere obținută din nectarul florilor.

Roua Florilor – Apidava

 După cum probabil bine știți, mierea este obținută din nectarul florilor. Ei bine mierea de mană este foarte diferită de celelalte sortimente datorită faptului că nu conține polen și este obținută din secreția produsă de diferite specii de afide sau din secrețiile dulci ale arborilor.

 Gustul mierii de mană este foarte diferit datorită conținutului crescut de substanțe de minerale care acoperă gustul dulce al zaharurilor. Fiind un produs extrem de greu de obținut, mierea de mană este la foarte mare căutare deoarece este considerată a fi cea mai curată și sănătoasă miere. Datorită conținutului scăzut de zahăr poate fi folosită și de către diabetici, în cantități moderate.

Beneficiile mierii de mană de la Apidava:

  – combate anemia

  – previne infecția căilor respiratorii și ale stomacului

  – are acțiune antibiotică prin urmare este un tratament natural împotriva răcelii și gripei

  – este cel mai bun produs alimentar care te ajută să-ți îmbunătățești imunitatea organismului

  – vindecă afecțiunile articulare și întărește oasele

  – datorită conținutului ridicat de substanțe de minerale poate fi folosită în tratarea tratarea rahitismului și a spasmofiliei

  – este un remediu natural împotriva tenului problematic. Datorită efectului pe care îl are asupra glandelor poate fi folosită în tratarea acneei care apare datorită schimbărilor hormonale.

  – elimină toxinele acumulate în organism

  – poate fi folosită și de către personalele alergice la polen

  – are efect laxativ, prin urmare este un leac minunat și natural pentru persoanele constipate

  – este cel mai sănătos îndulcitor natural

  – Datorită faptului că este un produs natural poate fi folosit cu ușurință în tratamente cosmetice pentru ten și păr. Persoanele care au ten sensibil pot folosi acest remediu natural pentru a îndepărta celulele moarte de pe ten. O lingură de miere de mană amestecată cu puțin zahăr poate înlocui cu succes scrubul din comerț.

  – Căderea părului este o problemă majoră cu care se confruntă tot mai multe persoane. Dacă nu mai știi ce tratamente să folosești poți să încerci o mască preparată în casă pe bază de ulei de măsline, miere și vitamina a uleioasă. Conținutul obținut se aplică masând ușor scalpul, se lasă să acționeze timp de jumate de oră după care se spală părul în mod obișnuit.

Dacă doriți să cumpărați miere de mană trebuie să aveți foarte mare grijă să nu cumpărați produse contrafăcute, care au un conținut ridicat de zahăr. Din propria experiență nu recomand să cumpărați miere din supermarketuri deoarece eu am cumpărat și avea un conținut foarte mare de zahăr iar după câteva zile, jumate din conținutul borcanului s-a făcut complet alb, zici că era zahăr amestecat cu puțină apă și cam atât.

Cu cât mierea de mană este mai închisă la culoare, cu atât este mai aromată, exact cum este în cazul mierii de la Apidava. Prețul are iar un rol foarte important deoarece o miere naturală nu va avea niciodată prețul de câțiva lei.

Există câteva trucuri pentru a afla dacă mierea este naturală sau contrafăcută. Unul dintre ele este să întoarceți borcanul cu fundul în sus, iar dacă mierea se prelinge foarte încet și se formează ușor o bulă de aer care urcă, este naturală. O altă metodă ar fi să puneți câteva picături de miere într-un pahar cu apă, dacă aceasta se dizolvă imediat este contrafăcută. Mierea autentică se va duce prima oară la fundul paharului după care se va dizolva foarte încet.

Mierea de mană Roua Florilor de la Apidava este un medicament natural atât pentru sănătate cât și pentru frumusețe, pe care orice persoană ar trebui să îl aibă în casă.

Tu consumi miere?

16 thoughts on “Miere de mană Roua Florilor de la Apidava

  1. Mirela Marin says:

    Nu lipsește niciodată mierea naturală din casă iar de când am aflat despre beneficiile mierii de mană, am grijă să reînnoiesc mereu stocul 🙂
    Apidava are produse excelente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *