Diverse

Repatriere de calitate nemteasca pentru romanii decedati dincolo de hotare

decembrie 28, 2019

Germania impune respect prin produsele si serviciile sale si la ora actuala reprezinta cea mai infloritoare piata de munca din Europa. Desi nemtii par mult mai reci decat suntem noi, romanii, pretuirea fata de om si fata de munca acestuia este uriasa in Germania.

Muncitorii migreaza in acesta tara, fiindca au urmatoarele certitudini:

-salariile sunt foarte bune. Cativa ani de sacrificiu, departe de tara si de familie se concretizeaza in bunuri de folosinta indelungata, in cumpararea sau construirea unei locuinte confortabile in tara.

Te sacrifici 4-5 ani, iar la intoarcere ai un cont plin cu euro in banca, masina, casa, tot ceea ce isi doreste un om si pentru care aici, la noi, ar deveni dator o viata.

-posibilitatea ca muncitorul sa vina in Germania cu familia. Nemtii sunt atat de atenti, incat pun la dispozitie locuinte strainilor care doresc sa stea alaturi de familiile lor in acesta tara.

Locuintele sunt confortabile, au toate utilitatile, iar chiria nu este mare. La cerere, se ofera si loc de munca pentru partenerul de viata.

-alocatii substantiale pentru copiii strainilor care lucreaza in Germania cu contracte de munca legale pana la terminarea facultatii, daca sunt indeplinite doua conditii:

  1. Contractul sa fie valabil pana la terminarea facultatii

2.Copiii muncitorilor straini sa invete si sa obtina rezultate bune la purtare si invatatura.

Acceasi consideratie arata germanii romanilor care lucreaza pentru ei, dar si celor care decedeaza departe de tara natala.

O repatriere decedati din Germania – https://www.repatriere-romania.ro/repatriere-decedati-germania trebuie facuta ca la carte si familia sa aleaga cea mai buna firma de servicii funerare, fiindca autoritatile din tara respectiva nu incredinteaza rudelor nici actele necesare repatrierii, nici trupul neinsufletit.

Aceasta decizie are rol protectiv dublu:

  1. Familia decedatului sa nu fie expusa unui stres excesiv si unor traume de nevindecat, fiindca sunt multe operatiuni de facut si lipseste experienta organizarii unei repatrieri.
  2. Decedatului sa i se acorde intreaga atentie si trupul sau sa fie bine pregatit la plecarea din Germania.

Nu sunt pretentii absurde, ci sunt exigente care au acoperire.

O persoana decedata trebuie pregatita cu maxima grija pentru repatriere si veti gasi oameni bine pregatiti profesional si spiritual sa faca acest lucru. 

Mai intai trebuie pus la punct dosarul de repatriere. Autoritatile germane doresc acte romanesti, unele traduse, altele nu, sa emita extrasul de deces multilingv. Institutiile nemtesti fac verificari si programari stricte ca oamenii sa nu fie pusi pe drum degeaba si numai reprezentantii unei firme de servicii funerare stiu exact cum sa gestioneze relatia cu ele ca actele sa fie gata la timp.

Nici pregatirea trupului neinsufletit nu este usoara, fiindca decedatul trebuie sa fie spalat, imbalsamat si imbracat. Este nevoie de mai multe persoane care stiu ce fac si care sa nu se piarda cu firea, ca sunt nevoite sa manipuleze un trup lipsit de viata.

Experienta isi spune cuvantul si in acest caz. Firmele de pompe funebre au totul la indemana: haine, sicrie, capacul sicriului si crucea inscriptionata. La repatrierea din statele europene sunt necesare doua sicrie, pe care familia nu le-ar gasi la vanzare. Primul este din zinc, in timp ce al doilea din lemn masiv. Mortul pleca din Germania in sicrie complet sigilate, fiindca are de facut un drum lung si trebuie sa fie complet sigilat de lumea care il inconjoara.

Daca procurarea actelor este dificila, pregatirea trupului neinsufletit migaloasa si transportul se impune sa fie pregatit riguros.

Nemtii nu admit ca mortul sa fie adus cu o masina oarecare, iar sicriul sa fie ancorat undeva pe masina.

Repatrierea are loc exclusiv cu masini funerare autorizate, prevazute cu loc special si sigur de asezare a sicriului si cu temperaturi scazute.

Totul este curat, sigur si decent din respect fata de decedat si fata de rudele acestuia.

Nu sunt admise abateri de la ruta inscrisa in pasaportul mortuar sub nicio forma.

In concluzie, daca treceti prin aceasta experienta nefasta, nu incercati sa va ocupati singuri de repatriere, fiindca va veti lovi de un zid. Autoritatile nemtesti nu glumesc cand vine vorba de acordarea respectului cuvenit omului viu, dar si celui trecut in nefiinta.

Unei familii aflate in situatie de criza i-ar fi practic imposibil sa se ocupe de aducerea in tara a celui drag, de aceea institutiile din Germania accepta colaborarea exclusiva cu firmele de pompe funebre.

Reprezinta o mare mangaiere pentru apartinatori felul constiincios in care firmele de pompe funebre specializate in repatrieri isi fac datoria, fara sa perceapa sume uriase pentru acest lucru.

Operatorii acestor firme sunt gata oricand sa raspunda la intrebarile familiilor indurerate, sa le imbarbateze si sa comunice cu exactitate oferte de pret.

Orice roman plecat departe de tara, sa isi sustina financiar familia, sa studieze sau sa lucreze pentru sine are dreptul sa se intoarca acasa cu Repatriere-Romania.ro, una dintre cele mai bune firme de profil cu personal atent si servicii de calitate premium.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply