Lifestyle

Secretele alegerii unei biciclete pentru copii

octombrie 23, 2017
biciclete copii

Copiii iubesc sa pedaleze. Iti amintesti ce sentimente ai avut atunci cand ai primit prima bicicleta? Mai mult ca sigur a fost un cadou pe care nu il vei putea uita vreodata. Cert este ca cei mici nu pot folosi aceleasi biciclete pentru copii pentru o perioada prea mare. Este normal, sunt la varsta la care cresc foarte repede si necesitatile lor se schimba in acelasi ritm. De aceea, poate fi destul de complicat sa alegi biciclete pentru copii.

Atunci cand cumperi biciclete pentru copii, este important sa tii cont de doua aspecte: modelul pe care il alegi trebuie sa arate cool si sa ii ofere confortul de care are nevoie. Nu ii cumpara copilului tau o bicicleta pe care o considera urata, sperand sa se razgandeasca pana acasa. Il vei demoraliza si nu va vrea sa o foloseasca pentru ca nu ii va oferi increderea necesara.

Desigur, cel mai important criteriu este marimea bicicletei pentru copii. Un adult isi alege bicicleta potrivita in functie de marimea cadrului. Dar, in cazul copiilor, punctul de referinta este marimea rotilor, pentru ca acest aspect determina proportiile bicicletei. Rotile unei biciclete pentru copii masoara, in general, 30 cm, 40 cm, 50 cm si 60 cm. Pe scurt, bicicletele pentru copii cu roti de 30 cm sunt ideale pentru cei cu varste de 3-5 ani, iar cele cu roti de 60 cm pot fi folosite in jurul varstei de 14 ani.

Totusi, in ciuda a ceea ce multi pot afirma, alegerea bicicletei pentru copii nu este o stiinta precisa. Exista nenumarate tabele de marimi si ghiduri care sunt folositoare doar intr-o foarte mica masura. Nimic nu se compara cu experienta pe care copilul tau o are pe saua bicicletei. Asa ca, mergeti impreuna intr-un magazin specializat si ofera-i posibilitatea sa testeze cat mai multe modele.

Desigur, siguranta este esentiala! De aceea, nu cumpara niciodata biciclete pentru copii mult prea mari, in speranta ca cel mic creste repede si i se va potrivi in cele din urma modelul pe care i l-ai ales. Asigura-te ca atinge ghidonul cu bratele putin flexate si ca poate sa stea pe sa si sa atinga pamantul cu picioarele. Atunci cand sta pe sa trebuie sa poata mentine o pozitie dreapta, iar picioarele si genunchii sa nu i se loveasca de ghidon. De asemenea, picioarele lui trebuie sa aiba o pozitie usor flexata atunci cand impinge pedalele la cel mai jos nivel. In plus, copilul tau trebuia sa poata impinge ghidonul la nivelul sau maxim fara sa trebuiasca sa se intinda mult prea mult si sa aiba o pozitie inconfortabila.

In final, trebuie sa iti spunem faptul ca nu trebuie sa subestimezi niciodata sfaturile unui expert. Doar 5 minute cu un consilier in vanzari profesionist iti pot fi suficiente ca sa intelegi ce tipuri de biciclete pentru copii poti sa alegi. De exemplu, expertii din magazinul de biciclete Veloteca iti vor oferi intotdeauna sfaturi competente si pareri avizate!

 

You Might Also Like