Diverse

Sfaturi utile pentru construcția unei case

ianuarie 26, 2018

Cu toții visăm la momentul când vom avea posibilitatea de a ne muta la casa mult visată. Ce poate fi mai frumos decât să trăiești cu familia într-o casă cu etaj, departe de vecinii gălăgioși și de aglomerația din oraș.

Poate părea un vis greu de realizat, uneori chiar imposibil , dar vă asigur că nu este deloc așa. Cu puțină bunăvoință și încredere orice se poate realiza. Mai ales dacă ai parte și de sprijinul familiei.

Conceptul de casă reprezintă pentru majoritatea dintre noi locul unde ne putem refugia după o zi grea și obositoare de muncă. Acasă petrecem timp de calitate alături de familie, desfășurând diferite activități distractive.

În ziua de azi, tot mai mulți oameni decid să locuiască la casă, deoarece au parte de mai multă intimitate și dispun de spațiul de care au nevoie. Cine nu s-a săturat de vecinul de la doi care dă drumul la muzică la ore nepotrivite sau de vecinii băgăcioși, care nu-și văd deloc de treaba lor? Dacă tu nu ai avut parte de astfel de probleme, înseamnă că ești un caz fericit.

Alegerea tipului de casă poate fi un proces extrem de stresant, mai ales dacă nu știi exact ce îți dorești. O casă cu mansardă, decorată cu bun gust poate fi ideală pentru oricare familie. Faptul că o poți personaliza și amenaja după bunul plac este un mare avantaj în favoarea ta.

Un alt avantaj important ar fi că fiecare casă dispune de o mică grădină. Locul ideal unde copii se pot juca în siguranță, departe de stradă și de mașinile parcate ilegal. Și de ce nu, locul unde veți putea face un grătar în zilele de weekend, sau locul unde veți putea citi o carte în liniște, înconjurat de vegetație și de aer proaspăt.

A locui la casă nu înseamnă doar plăcerea de a te bucură de liniște și de aer curat, ci și multă muncă și perseverență pentru ca fiecare lucru să fie bine pus la punct. Dacă îți dorești să ai recoltă proprie trebuie să știi din start că vei avea foarte mult de muncă, însă rezultatele vor fi pe măsura așteptării tale.

În cele din urmă, dacă te-ai decis să-ți construiești casa mult visată, trebuie să iei în considerare câteva sfaturi utile pentru a nu da greș.

Înainte de a porni pe acest drum imobiliar, primul sfat important de care trebuie să ți cont este bugetul de care dispui. În funcție de bugetul tău poți alege dimensiunea terenului și mărimea casei. Fii realist și construiește o casă pe care ți-o poți permite. Discută cu partenerul de viață, iar împreună veți lua cea mai bună decizie.

Alegerea corectă a terenului joacă un rol foarte important pentru viitoarea ta locuință. La ce mă refer când spun teren potrivit? În primul rând, acesta trebuie să se afle într-o zonă bună și să aibă acces la utilitățile necesare( apă, gaz, energie electrică și canalizare). Dacă acestea nu există, veți avea parte de cheltuieli neprevăzute.

Prețul unui teren este influențat foarte mult dacă acesta se află într-o zonă cu facilități. Pentru o familie care se află mereu în criză de timp, cumpărarea unui teren în aproprierea unei grădinițe bune este o problemă rezolvată din start.

După ce ați trecut cu bine de cumpărarea terenului, următorul pas pe care trebuie să-l faceți este să găsiți un arhitect care se ocupă cu proiecte de casă. Deși, în ultima perioadă au luat amploare în România, site-urile care care prezintă cele mai inedite idei pentru proiecte de casă.

Dacă aveți un buget în care trebuie să vă încadrați, stabiliți fiecare detaliu încă de la început cu arhitectul. Nu vă lăsați purtați de val din cauza entuziasmului de a avea o casă nouă, deoarece este posibil să nu luați cele mai înțelepte decizi.

Pe lângă faptul că o casă trebuie să aibă designul plăcut și elegant, aceasta trebuie realizată din materiale care rezistă în timp la condițiile meteo extreme. Trebuie să știți că veți fi în siguranță în caz de inundații sau vânt puternic.

Nu te zgârci la bani și alege cele mai serioase firme de proiectare și construcție, fiindcă este vorba de siguranță ta și a familiei tale. Înainte de toate, nu uita să obții autorizația de construcție, pentru a fii totul legal. Autorizația de costrucție o vei obține de la primărie pe baza baza certificatului de urbanism, a avizelor și a proiectului locuinței.

Un alt lucru la fel de important sunt și regulile de construcție. Înainte de a începe construcția, trebuie să iei în vedere normele specifice zonei undei ai decis să-ți construiești casa.

Fii prezent pe cât de mult posibil la construcția casei tale pentru a rezolva problemele apărute pe parcurs. Alocă din buget o sumă de bani pentru cheltuieli neprevăzute, pentru că vor exista cu siguranță.

Pe site-ul  ideiamenajari.ro găsești imagini cu cele mai noi idei proiecte de casă. Te afli la doar un click distanță pentru a descoperi casa mult visată.

You Might Also Like