Diverse

Top 5 strategii de marketing online pentru succesul afacerii tale

februarie 5, 2018

Pe masura ce marketingul online a devenit din ce in ce mai important pentru succesul unui business, implementarea unor strategii eficiente in acest sens a devenit din ce in ce mai esentiala. Iata 5 dintre cele mai eficiente strategii de marketing online care te vor ajuta sa atragi mai multi vizitatori pe website, sa dezvolti relatii mai solide cu clientii deja existenti si, bineinteles, sa obtii din ce in ce mai multi clienti noi pentru business-ul tau:

1) Alege un web design potrivit pentru site-ul tau

Desi, in general, web designul nu e considerat o tactica de marketing online, acesta are o mare influenta asupra experientei utilizatorului, in mod special in ceea ce priveste timpul petrecut de catre un vizitator pe website-ul tau. Elementul central pe care se focuseaza o strategie de marketing online este, in mod evident, website-ul. Daca acesta nu are un design user friendly care sa permita o navigare usoara si placuta, vei pierde, inevitabil, clienti. Asadar, creeaza un web design care sa fie adaptat ultimelor tendinte din domeniu, sa poata capta usor atentia utilizatorilor si, mai ales, sa fie optimizat pentru dispozitive mobile.

2) Acorda un rol important optimizarii SEO

Optimizarea SEO permite ca site-ul tau sa apara in motoarele de cautare si sa aiba vizibilitate in mediul online. SEO este un instrument de baza in marketingul online, fiind cel mai eficient mod prin care business-ul tau poate fi gasit de catre utilizatori cu ajutorul unor cuvinte cheie specifice domeniului tau de activitate.

3) Foloseste tehnici de e-mail marketing

O strategie eficienta de marketing online trebuie sa includa si e-mail marketing, insa acest lucru nu se rezuma doar la a trimite e-mailuri, acestea trebuind sa fie personalizate pentru a intampina nevoile si interesele clientilor, studiind cu atentie comportamentul de consumator al acestora.

4) Redacteaza si publica articole si comunicate de presa pe alte site-uri

Publicand articole si comunicate de presa cu un continut informativ si relevant pentru business-ul tau, vei reusi sa devii o autoritate in domeniu. Mai mult, daca acestea sunt de calitate, acestea vor fi preluate de catre diverse publicatii online si bloguri, si redistribuite pe canalele de social media. Astfel, brandul tau va deveni din ce in ce mai vizibil, ceea ce este un obiectiv de bifat in cadrul unei strategii de marketing online.

5) Creeaza un blog pe care sa publici frecvent

Exista nenumarate avantaje de a avea un blog pentru business-ul tau, mai ales daca acesta este un subdomeniu al site-ului. Publicand articole de calitate pe blogul site-ului, vei contribui la optimizarea on page a site-ului tau, crescand sansele ca acesta sa obtina pozitii favorabile in motoarele de cautare. In plus, poti deveni o sursa credibila de informatii de specialitate pentru cititorii tai, care vor reveni pe blog de fiecare data pentru a beneficia de plus-valoarea pe care experienta si pregatirea ta in domeniul business-ului tau o aduce. Mai mult, prin intermediul sectiunii de comentarii, poti comunica direct cu acestia. O relatie solida si durabila cu clientii trebuie sa fie una bazata pe incredere, iar blogul este un loc ideal unde poti incepe sa o construiesti.

You Might Also Like