Top 6 filme cu dezastre naturale

Filmele cu dezastre naturale sunt printre cele mai impresionante și terifiante filme deoarece prezintă realitatea în care trăim, și anume omenirea va distruge planeta într-o bună zi. După ce vizionezi un film din această categorie nu ai cum să nu te întrebi, oare mâine ce-o mai fi?

În articolul de astăzi aș vrea să vă prezint 6 filme cu dezastre naturale care m-au impresionat cel mai mult.

San Andreas (2015)

Dezastrul din San Andreas este filmul meu preferat, scenariul este unul impresionant iar actori și-au făcut treaba foarte bine. Cel puțin actorul Dwayne Johnson joacă impecabil, nu am nimic să-i reproșez. În general filmele în care joacă el sunt reușite și de succes.

Un cutremur devastator poate schimba soarta omenirii într-o secundă. Pe măsură ce Pământul se deschide și clădirile încep să se prăbușească, pilotul Ray Gaines încearcă din răsputeri să le salveze pe fosta soție și pe fiica lui.

2012

Consider că filmul 2012 are un sâmbure de adevăr și în cazul unor catastrofe naturale doar cei bogați vor avea șansa să supraviețuiască. Filmul prezintă povestea unui scriitor de romane SF care descoperă că guvernul știa că urmează sfârșitul lumii și construiesc nave, singura șansă la supraviețuire. Bineînțeles că biletul costă o avere și doar cei bogați își permit. Totuși, când te aștepți mai puțin un om simplu, disperat reușește să își salveze familia și urcă pe navă.

The Day After Tomorrow (2004)

Filmul Unde vei fi poimâine ar trebui să ne pună pe gânduri în modul cel mai serios. Încălzirea globală poate schimba brusc clima Pământului, urmând tot felul de fenomene meteorologice extreme care să ducă la sfârșitul lumii.

Jack Hall este un cercetător care descoperă schimbările majore a climei și încercă să avertizeze populația de dezastrul ce va urma. Când toată populația este evacuată către sud, Jack află că fiul său este blocat în New York, locul unde au loc inundații masive și schimbări bruște de temperatură care duc totul la îngheț. Jack nu se gândește la pericolul pe care trebuie să-l înfrunte și pornește spre nord pentru a-și salva fiul.

Into the Storm (2004)

Filmul În mijlocul furtunii încearcă să transmită un mesaj important despre cât de importantă este viața. Într-o singură zi orașul Silverton este lovit de numeroase tornade puternice care distrug tot în jur. În timp ce unii caută adăpost pentru a-și salva viața, alții se aventurează direct în mijlocul furtunii pentru a înregistra fenomenul.

Independence Day (1996)

 Ziua Independenței este un film despre invadarea Pământului de către extratereștri care nu au venit cu gând de pace. Parchează navele spațiale deasupra orașului și toată lumea stă mirată și se uită, până când aceștia încep să tragă și să distrugă tot. De aici pornește adevăratul haosul și toată lumea fuge să-și salveze viața.

The Core (2003)

 Centrul Pământului este un film care ma impresionat foarte mult, subiectul este unic și are numeroase efecte speciale. Chiar dacă are o notă IMDB mai mică, mie mi-a plăcut foarte mult.

 Guvernul crează o armă secretă care poate provoca fenomene meteo catastrofale pentru a opri inamici. Până într-o zi când mișcarea de rotație a Pământului s-a oprit, câmpul magnetic se deteriorează foarte repede și provoacă o furtună electromagnetică.  O echipă de oameni de știință coboară în centrul Pământului cu scopul de a reactiva câmpul magnetic.

Dintre toate filmele apocaliptice pe care le-am văzut, acestea m-au impresionat cel mai mult, prin urmare vi le recomand și vouă să le vizionați.