Travel

Vreau sa plec in vacanta! Tu ce agentie de turism recomanzi?

Una dintre marile placeri ale vietii mele este momentul in care incep sa imi planific o calatorie. Inteleg foarte bine ce inseamna sa vrei sa pleci intr-o vacanta si am citit numeroase articole de blog in care oamenii isi prezinta experienta din diferite destinatii care mai de care mai exotice sau mai palpitante.

Pentru mine o calatorie in strainatate nu este doar un simplu prilej de odihna. Mai ales ca mie imi place foarte mult sa explorez fiecare strada dintr-un oras nou si caut intotdeauna sa comunic cat mai des cu localnicii si vizitez principalele muzee sau locatii incarcate de istorie si reprezentative pentru acea cultura.

Desi am incercat de cateva ori sa imi organizez singura cateva calatorii in tari din Europa, trebuie sa recunosc ca nimic nu se compara cu experienta pe care am avut-o ori de cate ori am apelat la o agentie de turism care ofera servicii integrate pentru orice destinatie dorita.

M-am gandit sa ofer cateva impresii personale cu privire la apelarea unei companii specializate in servicii de turism, care sa iti asigure toate conditiile necesare pentru cazare, transport, asistenta turistica, transport de transfer etc.

1. Este important sa vezi daca agentia de turism este acreditata. Din cate am citit eu, am aflat ca o astfel de acreditare este echivalentul licentei de functionare care este emisa doar de catre Ministerul Turismului. O agentie de turism online afiseaza acest tip de acreditare atat pe website, cat si in sediul fizic.

2. Ai grija sa citesti cu atentie datele contractuale, inainte de a semna, in special sectiunea care descrie faptul ca pretul platit acopera toate clauzele din perioada contractuala. Este important sa stii, in primul rand, care sunt serviciile de care vei beneficia si, ulterior, ca agentia de turism ofera informatii veridice referitoare la conditiile de transport si cazare.

3. O agentie de turism de incredere are recenzii pozitive si vizibilitate online. Iti recomand sa accesezi serviciile unei agentii care iti ofera cel mai bun raport pret/calitate, dar si sa cauti recenzii si pareri ale oamenilor care au accesat serviciile sale.

4. Pentru ca spuneam si anterior ca imi place sa explorez in timpul calatoriilor mele cat mai mult, deseori am cautat cifrele de performanta si relevanta agentiei pe piata de turism. Numarul de sedii, de clienti, cifra de afaceri sunt indicatori ai increderii si performantei pentru o agentie turism care ofera servicii profesionale.

5. Intotdeauna verific conditiile de cazare si prefer hotelurile cu servicii all-inclusive. In plus, apreciez si mai mult serviciile unei agentii de turism care iti ofera posibilitatea de a beneficia la destinatie de indrumarea anumitor ghizi locali sau asistenta turistica pe toata perioada sejurului.

6. Ultimul avantaj important este cel al economiei de bani. Pentru ca nu mi-am permis intotdeauna o escapada mai lunga de cateva zile, am cautat cele mai bune oferte de city break pentru diferite destinatii din Europa. Ultima oara am “evadat” in capitala Olandei, Amsterdam, si, gratie serviciilor ireprosabile oferite de agentia de turism, in doar 3 zile am reusit sa vizitez 6 muzee, principalele parcuri, bine cunoscuta fabrica Heineken si mi-a mai ramas timp si sa colind cu bicicleta strazile si podurile orasului.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply