Călătorii

Complexul Termal Roman Germisara

aprilie 21, 2018

Obiective turistice Geoagiu Băi

După cum vă spuneam în ultimul articol de călătorie, weekendul trecut am avut ocazia să petrec două zile la Geoagiu Băi. Din păcate am mers la Geoagiu cu alte treburi iar timpul nu mi-a permis să vizitez prea multe atracții turistice. Ce am apucat să văd a fost doar Cascada Clocota și Complexul Termal Roman.

În antichitate, complexul termal roman din centrul stațiunii Geoagiu Băi a fost un adevărat Spa pentru oamenii bogați. Pe lângă asta, Complexul Germisara a fost cunoscut și pentru vindecările miraculoase a celor care vedeau să se trateze aici.

Cercetători au ajuns la concluzia că este un complex termal unicat prin forma și modul de construcție. În prezent este o adevărată atracție turistică, fiind vizitată anual de foarte mulți turiști. Locul este unul misterios și plin de istorie.

După ce am coborât treptele am putea observa ingeniozitatea strămoșilor noștri.


Dacă te uiți de sus locul arată exact ca o grotă în pământ. Totodată, locul fiind foarte denivelat nu recomand să vă apropriați foarte mult de margine. În cazul în care doriți să vizitați Complexul Roman Termal împreună cu copii trebuie să aveți foarte mare grijă de ei și să nu-i lăsați nesupravegheați.

Cu siguranță locul arată mult mai frumos vara, când totul este verde și înflorit.

avon.ro

You Might Also Like